Home / Lifestyle / Maatschappij

Onze favoriete charmeverblijven in Wallonië

by Marlies de Pape ,
Onze favoriete charmeverblijven in Wallonië© CGT - A. Siquet

De zon piept er af en toe wel eens door en dus willen we van het weekend gebruik maken voor een uitstapje...

Wie zegt dat je duizenden kilometers moet rijden om het avontuur tegemoet te gaan? Ook in ons kleine Belgenlandje valt er heel wat te beleven. Het voordeel is dat je geen excuus meer hebt om niet te bezwijken aan de verleiding en jezelf regelmatige enkele dagen rust te gunnen in een ongewone gîte of charmehotel.

We overlopen onze favoriete verblijven in Wallonië en beginnen alvast met enkele foto's om bij weg te dromen:

Woonwagen Les Aliziers © CGT - A.Siquet
Woonwagen Les Aliziers
See album

Om te beginnen, raden we je de woonwagen "Les Alisiers" aan, een droomverblijf in framboosrode en overzees blauwe kleuren. Het interieur is in parket en is aangekleed in houten vintage zetels met witte en rode bolletjes. Hoe kan je nu niet vallen voor de uiterst charmante gebloemde meubels?

Voor een cinematografisch weekend, moet je bij het hotel La Balade des Gnomes zijn. Na enkele dagen beeld je je in dat je de hoofdrolspeler in een Fantasyfilm bent, temidden van de glasramen en wapenschilden.

Ben je op zoek naar een tipi? Wel, dan kan je er vinden bij Durbuy Adventure, en ook bij La Ferme d'A Yaaz die een bio-sphair voorstelt die enorm verrassend en vernieuwend is op architecturaal vlak.

Voor de lekkerbekken is er Marmiton et Polochon, een gastenkamer die culinaire workshops organiseert waar je zelf je maaltijd klaarmaakt samen met de gastheer of gastvrouw. De streekproducten geven je het water in de mond.

Wil je nog meer?
Sommige verenigingen, zoals Accueil Champêtre en Wallonie en Gîtes de Wallonie, stellen thematische verblijven voor.
De eerste richt zich voornamelijk op de ontdekking van de streek en landelijke verblijven: slapen op een boerderij, stages in de natuur of het opsporen van een kleine producent van hemelse kazen, het is allemaal mogelijk.
De Gîtes zijn ideaal als je een wellnessverblijf zoekt of energie wilt opdoen. Ze stellen ook 19 soorten themaverblijven zoals fietstochten of "open-bosverblijven".

De Waalse toerismesite kan je ook op weg helpen naargelang je wensen en spoort spaverblijven voor je op. Het summum van ontspanning en cocooning, om je volledig te laten verzorgen en vertroetelen, masseren en verwennen.

Marlies de Pape
you might also like