Home / Lifestyle / Maatschappij

Paaseitjes die je zullen doen smelten...

by Marlies de Pape ,
Paaseitjes die je zullen doen smelten...© Patrick Roger

Pasen is weer in aantocht! Het ideale excuus om even een pauze in je dieet in te lassen!

Of je nu zin hebt om zelf aan de slag te gaan of je toch liever kijkt wat de etalages te bieden hebben, onze selectie zal je doen watertanden!
Bij wie ga jij te raad dit jaar?

Eitjes, kippetjes en paashazen in de winkel

Diertjes in overvloed dit jaar, de enen nog schattiger dan de andere! Voor verbijsterende beeldhouwwerkjes moet je bij Patrick Roger zijn, Pierre Marcolini biedt een collectie paashazen aan en Benoit Nihant geeft ons praliné eitjes waar zich schattige vlindertjes op zijn komen nestelen. Je kan ook nog kiezen voor kippetjes van Corné Port Royal of vintage charmedozen in pasteltinten van Mary, versierd met paasklokken.

Als je nog steeds niet kan kiezen, dan schiet er nog de samenwerking tussen Dandoy en Laurent Gerbaud over, die een paasei met chocolade en authentieke Belgische speculoos hebben gemaakt met subtiele toetsen van Guilin-gember, rode bessen van Perzië en Madagascar-cacaobonen.

Benoît Nihant © Benoît Nihant
Benoît Nihant
See album

Workshop om een chocoladen paasei te maken

Bij Godiva hebben we de kans gekregen om deel te nemen aan een workshop waar we ons eigen chocoladen paasei konden maken. Enkele tips als je thuis ook aan de slag wilt gaan:
- Tempereer je chocolade die vloeibaar en soepel moet zijn.

- Om je vorm te vullen en een schaal in chocolade te maken, moet je het best groots zien. Vul je vorm bijna helemaal met chocolade. Sla er dan even mee op je werkblad om de luchtbellen eruit te laten. Goed ronddraaien zodat alles bedekt is met chocolade en keer dan je vorm om. Zo krijg je een gladde en regelmatige schaal (de resterende chocolade eet je gewoon op!)

- Laat je schaal een tiental minuten omgekeerd staan. De overtollige chocolade kan er zo afdruipen en is een ideale snack terwijl je wacht!

Ideeën om je ei te versieren © Fanny Broissand
Ideeën om je ei te versieren
See album

- Laat je schaal dan afkoelen. Als je een doorzichtige vorm hebt, kan je gemakkelijk zien of het klaar is om te ontvormen. Als je onderaan een kleine luchtbel ziet, is het goed! Draai je vorm dan om, geef er een kort klopje op en de schaal zal eruit vallen.

- Om de versieringen aan te brengen, moet je schaal goed fris staan. Tempereer opnieuw chocolade en breng hem met een lepeltje aan op de schaal. Dan moet het snel gaan! Leg er je versieringen (chocoladen munten, goudpapier enz.) op voordat de chocolade stolt.

- Als je goed overweg kan met een spuitzak, kan je die vullen met melkchocolade of witte chocolade en fijne lijntjes trekken als versiering.

Andere paasrecepten

Leer hier hoe je mooie paasmacarons kan maken!

Marlies de Pape
you might also like