Home / Lifestyle / Maatschappij

Originele lentevakanties in België

by Dorothee Gebele ,
Originele lentevakanties in België© belgianbiking.be

Na dit weekend kan niemand het nog ontkennen, de lente is in aantocht – en hoe! Hoewel we onszelf nog niet gaan wijsmaken dat vanaf nu elk weekend even zonnig en warm zal zijn als het vorige, kijken we toch uit naar de zachte bries en het zonnetje dat de lente zal brengen.

Het grootste voordeel aan mooi weer in eigen land, is dat het heel wat makkelijker wordt om goedkopere tripjes te plannen – want als de zon hier schijnt, hoeven we tenminste het vliegtuig niet op om ze te gaan opzoeken. Niet alleen leuker voor de portefeuille, maar ook aangenaam op die manier je eigen land op een andere manier te leren kennen!

Fietsen in België

Je kan het als voordeel of nadeel beschouwen, maar België is zo klein dat het makkelijk en relatief snel te doorkruisen is met de fiets. Natuurlijk hoeft het allemaal niet zo heftig en kan je je gerust beperken tot een bepaalde regio, alleen of in groep. Leuke fietsgebieden zijn Limburg, de Ardennen, Tervuren of het pittoreske Brugge – het is dan ook niet toevallig dat rond deze regio ook georganiseerde fietsvakanties te boeken zijn, een aanrader als je wil genieten van het gemak van een uitgestippelde route en verblijfplaatsen.

’t ZuiDERHuiS, een Belgische en Nederlandse reisorganisatie biedt via Belgian Biking alvast de nodige opties aan – en dit zijn onze favorieten. Misschien ga je het liefst van al fietsen met de familie, en daarvoor kan je terecht in de Kempen voor een vierdaagse trip die je langs rustige fietswegen brengt met Herentals, Lier en Heist-op-den-Berg om te overnachten en bezienswaardigheden op de planning. Bij deze fietstrip is er ook rekening gehouden met de kinderen, gezien je langs een kinderboerderij en enkele speeltuinen rijdt.

We kunnen onze Belgische kust zeker niet links laten liggen als de zon schijnt, toch? Met de fiets verken je op 5 dagen de kuststreek, van Brugge tot De Haan. Het leuke hieraan is dat je niet via de platge(t)reden paden zal rijden, maar de zee zal ontdekken via een originele tocht door de duinen en bossen en langs oude boerderijen en kastelen zal rijden.

Interesse in een stukje geschiedenis en oorlog? Rijd dan in 2 of 4 dagen de Flanders Fields-tocht. Hier rijd je onder andere langs de Ieperse boog en Passendale, plaatsen waar de littekens van WOI nog steeds zichtbaar zijn. De fanatiekelingen kunnen deze fietstocht trouwens uitbreiden tot 5 of 8 dagen, waar je langs de slagvelden, bunkers en loopgraven fietst en musea en begraafplaatsen bezoekt. Daarnaast verken je in de uitgebreide fietstocht ook het heuvelland rond de Kemmelberg, de routes langs de Ijzer en de kust, het bierstadje Watou en de hopstad Poperinge.

Alle informatie en prijzen zijn beschikbaar via belgianbiking.be

Ondek ook:
> De leukste hotels voor citytrips in eigen land
> Een culinair dagje Gent: van koffie tot cocktails

Dorothee Gebele
you might also like