Home / Lifestyle / Cultuur

De leukste hotels voor citytrips in eigen land

by Dorothee Gebele ,
De leukste hotels voor citytrips in eigen land© The Hotel Brussels

We zoeken het graag ver en zonnig als het aankomt op citytrips en vaak vergeten we dat ons eigen land ook heel wat leuks te bieden heeft als het op een weekendje weg aankomt.

Brussel, Antwerpen, Gent... Leuke, romantische hotels, een mooie omgeving en lekker eten komen we zeker niet tekort in België, dus waarom plan je volgende keer geen tripje in eigen land?

Brussel

Onze hoofdstad mag zeker niet ontbreken in deze lijst, want naast talloze shoppingmogelijkheden, bezienswaardigheden en de nodige portie cultuur zijn er ook heel wat hotels waar je met plezier je eigen bed een nachtje voor omruilt.

The Hotel staat er al sinds de jaren 60, en biedt met z’n 94 meter het hoogste publieke uitzicht in Brussel. Gelegen bij de luxueuze Louisalaan en voorzien van een prachtige panorama lounge en een urban spa en fitness.
http://www.thehotel-brussels.be

Op zoek naar een verblijfplaats waar kunst, ruimte en licht centraal staan? Boek dan een nachtje bij Hotel BLOOM!. 305 kamers waar je kan kiezen voor een ruimte van L tot XXL en de brede ramen telkens zorgen voor een grote lichtinval. In elke kamer vind je een fresco terug die geschilderd is door een jonge artiest uit een Europese kunstschool.
http://www.hotelbloom.com/

Hotel Bloom, Brussels © Hotel Bloom
Hotel Bloom, Brussels
See album

Antwerpen

Voor een weekend vol winkelplezier, prachtige architectuur en tal van leuke koffieplekjes moet je in onze modehoofdstad Antwerpen zijn.

Verblijf vlakbij het stadsgedruis toch in een oase van rust bij Hotel National. Op slechts 5 minuten van de Grote Markt en 350 meter van de Groenplaats, de locatie is alvast een topper. Daarnaast biedt Hotel National kamers in een modern decor dat geïnspireerd is door de sixties en een bar of restaurant dat zeker de moeite waard is om een bezoekje te brengen.
http://hotelnational.be

Iets kleiner en charmanter is Hotel The Black op het Antwerpse Zuid. Een hotel met 5 kamers, waar zwart en wit de hoofdrolspelers zijn in het trendy decor.
http://www.hoteltheblack.be

Hotel The Black, Antwerpen © Hotel The Black
Hotel The Black, Antwerpen
See album

Gent

Gent is the place to be voor een citytrip die draait rond charmante architectuur, een rijke historie en een uiterst romantische sfeer in eigen land. De leuke huisjes aan het water en stadse gezelligheid doen je bijna denken aan een Belgisch Amsterdam.

Voor een verblijf die dezelfde sfeer uitstraalt en er een snuifje luxe aan toevoegt ga je naar het Sandton Grand Hotel Reylof in Gent. Een luxueus viersterrenhotel dat ook een beschermd monument is, maar een heuse verbouwing onderging in 2011.
http://www.sandton.eu/en/gent/

Verwacht je aan een klassieke Franse stijl, aangevuld met alle moderne benodigdheden. Een leuke locatie in het hartje van Gent vindt u bij NH Gent Belfort. Dichtbij de Sint-Baafskathedraal, het Gravensteen en de opera – kortom: als u houdt van een pittoreske omgeving, weet u alvast waarheen.
http://www.nh-hotels.fr/nh/

NH Gent Belfort © NH Gent Belfort
NH Gent Belfort
See album

Ondek ook:
> Originele Lentevakanties in België
> Een culinair dagje Gent: van koffie tot cocktails
> Drie gezellige plekjes voor koffie in Antwerpen

Dorothee Gebele
you might also like