Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Je bikinilijn epileren

by Valérie Van Kerckvoorde ,
Je bikinilijn epileren

Je bikinilijn epileer je om meerdere redenen: het is hygiënisch en mooi, het voelt prettiger aan en het is noodzakelijk als je een bikini of een badpak wilt dragen.

We weten allemaal dat deze ontharing pijnlijk, gevoelig en allesbehalve aangenaam is. Maar we kunnen er gewoonweg niet omheen.

Of je nu was of een ontharingsapparaat gebruikt, er bestaan meerdere methoden die je een mooi en glad resultaat geven!

> Je bikinilijn epileren

Array

Was
Dit is de meest gebruikte methode. Ze is pijnlijk, vooral de eerste keer, maar ze is wel uiterst efficiënt. Met was verwijder je het haartje én de haarwortel. Resultaat: een gladde huid voor drie weken! De nieuwe haartjes zullen dunner en fijner zijn en zullen na verloop van tijd (en na veelvuldig gebruik van was) gemakkelijker te verwijderen zijn.

Ontharingscrème

Je epileren met ontharingscrème is volledig pijnloos. Deze methode is heel handig als je gewoon je bikinilijn wilt bijwerken, maar als je gaat voor een volledige ontharing, dan kan het leiden tot irritaties en vaginale infecties. De chemische bestanddelen in deze ontharingscrèmes zijn agressief voor het evenwicht in het slijmvlies na contact met de schaamlippen. Wees er dus spaarzaam mee!

Scheermesje

Scheren is zonder enige twijfel de snelste, de goedkoopste en de minst pijnlijke manier om je te epileren. Vergeet wel niet dat het hier gaat om scheren en niet om epileren. De haartjes worden dus eigenlijk gewoon afgesneden, terwijl dat je ze bij een epilatie verwijderd worden met de haarwortel. Je bikinilijn is gevoeliger dan je benen en je oksels, waardoor een scheerbeurt van deze zone eigenlijk redelijk agressief is voor de huid. Er zijn best wat nadelen verbonden aan een scheerbeurt van je schaamstreek: de haartjes worden harder en minder soepel, je kunt mini-insnijdingen, ingegroeide haartjes en puistjes krijgen en het kan jeuken. Deze techniek raden wij daarom af, behalve als je heel gehaast bent of niet veel geld wilt uitgeven.

Onze tip: Als je toch voor het scheermesje kiest, dan raden we je absoluut af om je droog te scheren. Het is beter om het onder de douche te doen en de te scheren zone goed in te zepen. Zo glijd je beter over de huid en snijd je je minder snel.

> Soorten

Er bestaan verschillende manieren om je schaamstreek te epileren. Sommige zijn technischer of pijnlijker dan andere, maar ze geven wel een mooi resultaat!

De klassieke bikinilijn

Het is de eenvoudigste ontharing van de bikinilijn. Eigenlijk worden alleen de haartjes verwijderd die buiten je bikinislipje zichtbaar zouden kunnen zijn. Je verwijdert dus helemaal niet veel haartjes en doet het strikte minimum. Het is weinig werk en je kunt het gemakkelijk thuis doen.

American wax

Deze methode staat ook wel bekend als " het metroticket" en vraagt heel wat meer werk. De haartjes die overblijven hebben de vorm van een rechthoekje, vandaar de naam metroticket. Je schaamlippen epileer je ook. Dat is inderdaad niet aangenaam, maar je verkrijgt wel een mooi resultaat. Je moet bovendien helemaal niet vrezen dat als je naar het strand gaat er schaamhaar zou komen piepen.

Brazilian wax

De Brazilian wax is zoals de American wax maar dan met een andere vorm. De haartjes die overblijven hebben eerder een driehoekige vorm of je laat gewoon een heel fijn streepje schaamhaar staan. Technisch is het moeilijker om uit te voeren, en daarom raden we je aan om het in een schoonheidssalon te laten doen voor een onberispelijk resultaat.

Epilatie in figuurtjes
Het is een nieuwe trend om je schaamstreek op een persoonlijke manier bij te werken. Je kunt bijvoorbeeld een hartje, een vierhoekje of een bloempje maken of zelfs de resterende haartjes verven! Dit soort epilatie is eigenlijk hetzelfde als de American wax, maar je laat je inspiratie en je creativiteit de vrije loop. Succes en verrassingseffect gegarandeerd!

Full wax (Hollywood)

Bij de Hollywood wax epileer je je schaamstreek volledig. Deze radicale ontharing, die nota bene erg in de smaak valt bij mannen, wordt steeds vaker gedaan. Het kan wel erg pijnlijk zijn.

> Enkele tips
- Je doet best regelmatig een peeling. Zo vermijd je ingegroeide haartjes.
- Je moet je bikinilijn goed hydrateren. We denken er maar zelden aan, maar een goede hydratatie is heel belangrijk voor dit lichaamsdeel.
- Je ontsmet (als mogelijk) je bikinilijn voor je je epileert om kleine infecties te vermijden.
- Gebruik een kalmerende lotion na de ontharing (over het algemeen doet de schoonheidsspecialiste het).

Ontdek ook:


Valérie Van Kerckvoorde
you might also like