Home / Relatie / Huwelijk

Bruidsmake-up in de winter

by the editorial team ,
Bruidsmake-up in de winter© weheartit

Een stap voor stap gids voor een perfecte bruidsmake-up in de winter.

Summary
  1. · Weetjes:
  2. · De teint:
  3. · De ogen en de lippen
  4. · Wat neem je mee op D-day?

Weetjes:

- Elk seizoen heeft zijn palet met favoriete kleuren. In de winter verkiezen we "koude" kleuren zoals roze, mauve, blauw, violet, verzilverd, grijs,... Ze staan symbool voor de winter, de koude en sneeuw.
- Wat de textuur betreft, laat je matte oogschaduw links liggen. Je kiest best voor transparante, glossy en geïriseerde tinten.
- Een gouden tip: houd je make-up natuurlijk en licht.
- Als je zelf je make-up doet, vergeet dan niet vooraf te oefenen. Je zult vanzelf zien wat je past en wat minder goed is. Zo ben je zeker van een perfect resultaat.

De teint:

Het is de bedoeling dat je straalt op je grote dag. Je mikt op een frisse, roze teint en een gezonde blos. Je kiest daarom voor texturen en producten met glans die het licht weerkaatsen.
> In de eerste plaats moet je je gezicht voldoende hydrateren. Gebruik hiervoor een crème tegen roodheid en een droge huid. De dagverzorging zal zorgen voor een barrière die je gezicht beschermt tegen de koude en huidreacties. Je huid zal zo de hele dag perfect zijn. (La Roche Posay, Rosaliac, hydratant perfecteur anti-rougeurs)
> Gebruik een basis die roodheden en kleine onvolmaaktheden wegwerkt. Het is de bedoeling om een uniforme teint te verkrijgen. (Lovely base, Bourjois)
> Gebruik een concealer op je wallen, jukbeenderen, kin en voorhoofd. Je werkt er niet enkel onvolmaaktheden mee weg, maar het zorgt er ook voor dat je gezicht oplicht. (Touche Eclat, Yves Saint Laurent)
> Gebruik een vloeibare foundation die je met een penseeltje op je gezicht aanbrengt. Kies voor een tint die net wat lichter is dan je eigen huidskleur. Je moet je huid zeker niet donkerder maken. Het is net belangrijk om voor transparantie te gaan en een soort porseleinen teint te verkrijgen. (Superbalanced Makeup, Clinique)
> Gebruik een zeer fijn los poeder met een klein beetje glans op je hele gezicht. Het licht je teint op en zorgt ervoor dat je make-up gefixeerd wordt. Nadien breng je een roze blush aan, zeker geen vergulde of oranjeachtige kleur kiezen. (Les Voilettes, Guerlain)
Tip: Overdrijf niet met zonnebankbezoekjes of met zonnepoeder. Dat is helemaal buiten proportie in de winter. Die teint houd je voor je terugkomst van de huwelijksreis.

De ogen en de lippen

> Waterproof make-up is een must op je huwelijksdag. Die kan tegen de vochtigheid van een koude winterdag en... natuurlijk ook tegen tranen van de emoties.
Kies voor glanzende oogschaduw (roze, violet als je donkere ogen hebt) of voor lichtjes gemetalliseerde oogschaduw (blauw, grijs, taupe als je lichte ogen hebt). Een andere optie is oogschaduw onder de vorm van een crème: deze blinkt van nature en heeft een glossy effect. Vergeet in dit geval niet om eerst poeder aan te brengen op je ooglid om de crème mooi te fixeren. (Oogschaduw Suivez mon regard, Bourjois)

> Voor je lippen kies je natuurlijke kleuren zoals roze, framboos en kers. Ga voor lichtjes transparante lippenstift. Wat is het geheim van een glamoureuze mond? Hydratatie natuurlijk! Op de avond voor je huwelijk breng je een rijkelijke hoeveelheid lippenbalsem aan op je lippen. Op de grote dag gebruik je een hydraterende lippenstift. (Dior Rouge Dior)
Tip: Op je huwelijksdag gebruik je best geen gloss. Deze blijft niet zo lang zitten en het is bovendien niet zo aangenaam als je iedereen welkom heet en een zoen geeft.

Wat neem je mee op D-day?

- Een coverstick of een concealer die roodheid of kleine onvolmaaktheden (op je neus of kin) kan bijwerken. Door de koude kunnen deze kleine onvolmaaktheden net in de verf gezet worden.

- Een vloeibare, hydraterende crème die niet vettig is en die de hele dag lang kan worden gebruikt.
- Je lippenstift! Zo kun je je lippen ongemerkt regelmatig bijwerken. Een bruid heeft maar zelfden zakken in haar jurk, daarom vertrouwt ze haar lippenstift toe aan haar getuige!

Ontdek ook:

  • Test: Welke bruid ben jij op D-day
  • Onze selectie verlovingsringen
  • Bruidskapsels: Ideeën voor je bruidskapsel

you might also like