Home / Relatie / Psychologie

10 romantische komedies die gelogen hebben over de liefde

by Marlies de Pape ,
10 romantische komedies die gelogen hebben over de liefde© Paramount Pictures

Wie houdt er nu niet van een goede romantische komedie? Ze staan ons namelijk toe om het o zo mooie liefdesleven in te beelden dat we verdienen. Maar we moeten zonder twijfel voor ogen houden dat de visie die de films ons voorschotelen, niet echt reëel is. En hoewel we het heel mooi vinden, is het best niet te hopen dat het ons zal overkomen.

Summary
  1. · things I hate about you
  2. · Notting Hill
  3. · Love Actually
  4. · What women want
  5. · Pretty Woman
  6. · The wedding date
  7. · Knocked up
  8. · Something borrowed
  9. · Never been kissed
  10. · How to lose a guy in 10 days

Grote romantische gebaren, wilde vakanties, knappe mannen... Het leven ziet er heel anders uit in Hollywood! Met het lot dan hen altijd goedgezind is, lijkt het wel alsof alles altijd goed uitdraait in de films, wat de situatie ook moge zijn. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak is het je al overkomen dat er een man voor je deur staat met grote kaarten waarop hij zijn liefde verklaart (thanks, Love Actually) of dat er iemand voor je zingt vanop de trappen van een stadium? We stellen je de 10 romantische komedies voor die het meest over de liefde hebben gelogen.

10 things I hate about you © Getty
10 things I hate about you
See album

10 things I hate about you

Loading...

Over een romantisch gebaar gesproken, elke vrouw wil haar eigen Heath Ledger wel hebben die zijn liefde in het openbaar al zingend verkondigt (vergezeld door een orkest). Maar dit gebeurt NIET in het echt, sorry dames.

Notting Hill

Loading...

Dit is het verhaal van liefde op het eerste gezicht, en zoals zoveel verhalen, is het absoluut belachelijk. Het is onmogelijk dat je Ryan Gosling tegenkomt in een cafe en dat hij halsoverkop verliefd op je wordt. Een droom, meer niet.

Love Actually

Loading...

Hmm, waar zullen we beginnen? Eerst en vooral, we weten dat mannen op een uiterst eenvoudige manier communiceren (wij maken het normaal gezien moeilijk). Dus grote poëtische kaarten voor Kerstmis? Vergeet het maar!

What women want

Loading...

Mannen die de gedachten van vrouwen kunnen horen, is duidelijk niet realistisch, maar zou het niet fantastisch zijn als ze echt wisten wat we willen? Ze moeten nochtans alleen maar luisteren...

Pretty Woman

Loading...

Kan iemand ons uitleggen in welke wereld deze twee personen elkaar kennen? Het is gewoon onmogelijk dat de liefde je uitpikt om je in een prinses te veranderen... tenzij je Kate Middleton bent.

The wedding date

Loading...

En dan de andere kant van geld. Als je een man betaalt zodat hij met je uitgaat, is het bijna onmogelijk dat hij je zielsverwant is. Als je bovendien nog naar bed gaat met de beste vriend van je verloofde, dan zal je waarschijnlijk het huwelijk wel mogen annuleren. We willen je alleen maar waarschuwen.

Knocked up

Loading...

Herinner je je nog die vreselijke date? Hij is hoogst waarschijnlijk niet de beste vader voor je onverwacht kind.

Something borrowed

Loading...

Een relatie beginnen met listen en leugens, is waarschijnlijk niet het beste wat je kan doen. Om te beginnen, als je verliefd wordt op het liefje van je vriendin, kun je het haar best vertellen. Je voor haar verbergen is niet niet de oplossing! Als je op de één of andere manier samen eindigt, zoals Rachel en Dex, onthoud één ding: als hij één keer kon bedriegen, zal hij het nog doen.

Never been kissed

Loading...

Bijna iedereen wil wel eens terugkeren in de tijd en opnieuw die jaren op school herleven. Maar niet zoals bij Josie, is dit niet voorbehouden voor het echte leven. Maar wees eerlijk: is het niet een beetje raar dat een leerkracht verliefd wordt op een meisje waarvan hij denkt dat ze 17 jaar is?

How to lose a guy in 10 days

Loading...

Niemand (hoe mooi, zacht, slim of leuk ze wel is) kan de dingen zodanig forceren zoals Kate Hudson dat doet in deze film. Zou jij dat allemaal volhouden?

Meer op wewomen.be:
De 25 mooiste trouwliedjes
Angelina Jolie: exclusieve interviews over haar nieuwe film Maleficent en haar privéleven
5 films die je zin geven om het mooiste uit je kast te halen

Marlies de Pape
you might also like