Home / Relatie / Psychologie

16 seksistische dingen die we eigenlijk heel leuk vinden

by Marlies de Pape ,
16 seksistische dingen die we eigenlijk heel leuk vinden© Pinterest

Waar ligt tegenwoordig de lijn tussen seksisme en hoffelijkheid? Moeilijk te zeggen... Veel vrouwen hebben het moeilijk om toe te geven dat sommige - mogelijks - seksistische dingen, eigenlijk wel tof zijn. Wij volgen ons hart. Deze 16 seksistische dingen vinden we stiekem heel leuk!

Vurige en onafhankelijke vrouwen zouden wel eens ziedend kunnen worden door onze lijst.
Maar we kunnen alle andere vrouwen, die hoffelijkheid op prijs stellen, niet zomaar negeren - ook al zegt de wereld dat ze zich vergissen! Van muizen tot meubelen van Ikea, smelt weg bij deze 16 seksistische dingen.

1. De vuilnis buiten zetten

Je man uitpuilende vuilniszakken zien zeulen is een soort van sexy voorspel, niet?
Natuurlijk willen we het af en toe ook wel eens doen, maar het is leuk om hem initiatief te zien nemen en het vuile werk in onze plaats te doen...

2. Je tassen dragen

Je bent een sterke vrouw, dat weten we, maar geef toe dat je het wel leuk vindt als je ventje je loodzware valies op de trap draagt!
Heel old school, maar als je het moeilijk hebt, ga je zijn hulp dan echt afslaan? Dat dachten we ook niet!

3. Onze stoel achteruit trekken

We kunnen wel een klein meubelstuk in elkaar steken, maar... hij ook!

4. Ons trakteren

Vooral op het eerste afspraakje, zetten mannen en vrouwen dit seksistische rollenspel voort!
Maar - geef toe - als een man op het einde van de date gewoon zit te wachten tot je je portemonnee bovenhaalt, dan zou je er snel vandoor gaan.

5. Langs de straatkant lopen

Echt hoffelijk is een man die langs de kant van de straat loopt op het trottoir zodat je niet nat of vuil wordt van voorbijrijdende auto's. Redelijk traditioneel, maar zo schattig.

6. Onze meubels ineensteken

Hoe vaak heb je al gekeken naar die goedkope kast bij Ikea die bestaat uit 500 stukjes en gedacht: "Ik zal wel wachten tot mijn ventje thuis is zodat hij dit in elkaar kan steken."

7. Een platte band vervangen

Iedereen zou moeten weten hoe je een platte band moet vervangen. Maar als je op uitstap bent met je man, raad eens wie er dan de handen uit de mouwen zal moeten steken...

8. Vuile huisdieren doden

Wij gaan volledig akkoord om de vallen te installeren. Maar, onze vriendjes en mannen zijn meestal diegenen die het dode, onwelkome ongedierte het huis uitzet.
Kakkerlakken, spinnen, zilvervisjes... Jakkes! Nee, bedankt. Als onze mannen zich heldhaftig voelen en zelf het ongedierte willen doden, dat ze hun gang maar gaan.

9. Vragen of we goed zijn thuis gekomen

Natuurlijk zijn we volwassen vrouwen die hun GPS als echte professionals kunnen bedienen, maar dat berichtje dat je krijgt wanneer je thuiskomt van een lange nacht is zo leuk: "Ben je al thuis, laat me iets weten? <3".

10. Aan andere mannen zeggen: "Ze is van mij"

Technisch gezien is dit het toppunt van seksisme: we zijn geen bezittingen... Maar hoeveel vrouwen spreken hun vriendjes hier echt over aan? Eigenlijk worden we helemaal week binnenin, want dat bewijst dat hij trots is om met ons te zijn!

11. Valentijn vieren

Heb je rozen, chocolade en een viergangenmenu gekregen? Kortom, alles waarvan seksistische reclamespotjes beweren dat vrouwen er dol op zijn, maar weet je wat? Je moest toch lachen toen hij voor je stond met dat rode boeket!

12. Zijn jas over je schouders leggen

Want hij is een beleefde gentleman. En je steunt dit gedrag ten volle!

13. Ons eerst laten bestellen

Het hele "ladies first" gebeuren is nogal controversieel. Maar wij vinden het heel vertederend. Ach ja!

14. Het zegen van onze ouders vragen

Nee, hij moet niet om "toestemming" vragen om met ons te trouwen. Opnieuw, we zijn geen bezit. Maar het is toch romantisch om onze ouders op de hoogte te houden van zijn plannen en hen er zelfs bij te betrekken.

15. Ten huwelijk vragen

We geven de Disney-films hier de schuld van, maar als een vrouw dagdroomt over een man die haar ten huwelijk vraagt, dan knielt hij altijd neer.

16. Ons het huwelijk laten plannen

Miljoenen vrouwen hebben een idee van hoe hun perfecte huwelijk eruit ziet. Natuurlijk laten we hem deel uitmaken van de plannen, maar we stellen het erg op prijs als hij de details aan ons overlaat.

Marlies de Pape
you might also like