Home / Relatie / Huwelijk

Bruids­accessoires: gebruiks­aanwijzing

by the editorial team ,
Bruids­accessoires: gebruiks­aanwijzing

Een bruid zonder accessoires zou zijn zoals Charlie Chaplin zonder bolhoed en wandelstok: ondenkbaar! In functie van haar jurk moet een bruid de juiste accessoires kiezen. We hebben het over de perfecte sluier, schoenen en juwelen die haar outfit vervolledigen en het geheel nog mooier maken!

Summary
  1. · Tips
  2. · Sluier
  3. · Handschoenen
  4. · Tas
  5. · Juwelen
  6. · Schoenen

Tips

1- Voel je niet verplicht om alle accessoires perfect aan je jurk aan te passen en ze allemaal in dezelfde stof te kiezen.
2- Je moet je accessoires niet steevast kopen in een bruidswinkel. De keuze is er vaak beperkt en de producten zijn erg prijzig.
3- Twijfel er niet aan om te spelen met kleur. Maar één kleur is voldoende! Kies bijvoorbeeld voor hevig roze schoenen, een zilveren tasje of gouden armbanden voor een originele toets aan je vlekkeloze witte jurk.

Array

Sluier

De sluier is het symbool van het huwelijk en het zou jammer zijn om het niet te gebruiken. Het is zo romantisch! Tenzij je natuurlijk zou gaan voor een hoedje of een bloemenkrans.
Je kiest je sluier best in witte tule, lang voor een klassieke prinsessenjurk (5 meter) en tot op de schouders voor een korte en moderne outfit.
Weetje: Je vertelt je kapper vooraf dat je een sluier draagt zodat hij een manier kan vinden om hem aan je haar te bevestigen.

Handschoenen

De korte versie zorgt voor een Jackie Kennedy effect op een blote arm. Let wel op: ze kunnen je zwaarder maken dan gewild. Ga je voor lange handschoenen, dan mik je het op het glamoureuze!
Weetje: Je draagt ze natuurlijk totdat je echtgenoot de ring rond je vinger schuift!

Tas

Je gebruikt in geen enkel geval je fashionable handtas. De puristen onder ons zullen waarschijnlijk neen zeggen tegen dit accessoire, terwijl dat anderen wel zullen gaan voor een klein tasje. Ze gebruiken het voor het hoofdnoodzakelijke: make-up, parfum, muntjes en een zakdoek!
Het is belangrijk dat je het enkel combineert met een heel eenvoudige outfit.
Weetje: Voor de foto's maak je een keuze. Je kunt een reeks maken met je boeket en een reeks met je tasje. En beiden? Neen, dat is te veel van het goede!

Juwelen

De traditie schrijft voor dat een bruid enkel haar verlovingsring draagt, uitzonderlijk aan de rechterhand, om haar trouwring te ontvangen. De meest klassieken onder ons zullen waarschijnlijk ook een parelketting dragen.
Je kunt een eenvoudige jurk ook combineren met een sautoir, een mooi paar oorbellen of een armband.

See also: Oorbellen voor bruidjes
See album

Schoenen

Weer een goede reden om een mooi paar schoenen aan je collectie toe te voegen! Opgelet, voor je huwelijk moeten je schoenen niet enkel mooi zijn, maar moeten ze ook comfortabel zijn. Je zult bijna de hele dag op je voeten moeten staan. Torenhoge hakken laat je best links liggen als je dit niet gewoon bent. Je kiest voor een kleine hak (minimum 3 cm) om je silhouet mooier te maken. Je loopt je schoenen in door ze de week voor je huwelijksdag thuis te dragen.
Weetje: Je kunt eender welk paar schoenen laten overtrekken met de stof van je keuze.

Ontdek ook:

you might also like