Home / Relatie / Huwelijk

Waarom zijn mannen bang voor het huwelijk?

by the editorial team ,
Waarom zijn mannen bang voor het huwelijk?© google images

Een moeilijk verleden De situatie van je ouders is heel belangrijk in de keuze van je engagement en het verdere verloop van je relatie met je partner. Zijn je ouders nog steeds getrouwd of niet? Leven ze nog steeds samen? Het zijn allemaal vragen die de keuze van een man kunnen beïnvloeden.

Het aantal kinderen dat nog gelooft in het huwelijk als hun ouders gescheiden zijn is miniem. Sommigen onder hen denken gelukkig nog dat het huwelijk iets duurzaams is, maar het komt vaak genoeg voor dat mannen die ouder worden een tegengestelde reactie hebben.

Gescheiden ouders zorgen voor een triest gevoel bij alle leden van het gezin. Vele mannen zijn getraumatiseerd door het engagement dat het huwelijk met zich brengt. Ze zijn ervan overtuigd dat het huwelijk leidt tot een mislukking en daarom engageren ze zich niet en vermijden ze zo een mogelijke pijnlijke scheiding. Ze zijn bang om in de voetsporen van hun ouders te treden, wat een belangrijke reden is voor hen om niet in het huwelijksbootje te stappen.

Array

Het gewicht van het huwelijk

Voor hem houdt het huwelijk vaak de optie echtscheiding in en ook opmerkingen van deze aard: "Waarom zouden we trouwen, we zijn nu toch perfect gelukkig?" Zelfs al ben je de ideale partner voor hem, toch kan hij schrik hebben van een echtscheiding en om gekwetst te worden. Hij krijgt het hier zo benauwd door dat hij zich niet wil engageren voor het huwelijk.
Voor anderen is trouwen dan weer een wijziging van het beeld van jullie koppel. Ze hebben de indruk dat ze met het huwelijk veroordeeld worden tot een routine. Na verloop van tijd zwakken de gevoelens en de passie af, totdat er nog maar een minuscuul vlammetje overblijft. En dat vlammetje is net niet voldoende om jullie te redden zodat jullie niet uit elkaar zouden gaan.
Nog anderen vinden symbolen als deze zo belangrijk dat ze er liever voor kiezen om te vluchten.

Angst voor een nieuwe mislukking

Mannen die in het verleden al teleurgesteld werden in de liefde en die een moeilijke breuk achter de rug hebben, willen niet onmiddellijk iets nieuws opbouwen. Ze zijn namelijk bang dat ze opnieuw met dezelfde situatie zullen worden geconfronteerd. Ze willen zich niet meer engageren, ze denken niet aan een huwelijk en zelfs het idee van kinderen lijkt voor hen heel ver. Ze hebben het gevoel dat ze zich wel eens zouden kunnen vergissen en vertrouwen niet meer op hun eigen oordeel. En niemand behalve henzelf kan dit herstellen.

Als jouw partner ook zijn twijfels heeft bij het huwelijk en de stap niet wilt zetten, neem je best de tijd om er met hem uitgebreid over te spreken.

Ontdek ook:

you might also like