Home / Lifestyle / Cultuur

Say cheese: koken met kaas doe je zo

by the editorial team ,
Say cheese: koken met kaas doe je zo

Om een gerecht meer karakter te geven, moet je soms gewoon een beetje kaas toevoegen. We geven je een aantal tips zodat je weet hoe je kaas kunt gebruiken om in een handomdraai een paar klassieke basisrecepten een persoonlijke noot te geven.

4 weetjes of 4 redenen voor een pittige smaak

Kids only

Lusten de kinderen hun groente niet? Om zelfs de moeilijkste eters over de streep te trekken, gaat er niets boven een gegratineerde groenteschotel. En geloof ons, er is meer dan alleen gegratineerd witloof in het leven! Of, nog beter, verwerk de groente in stoemp, bestrooi die met wat kaas, schuif hem in de oven en... klaar is kees!

Dit is Belgisch

Koninginnenhapje, waterzooi, balletjes in tomatensaus... behoren tot onze nationale klassiekers. Om ze nog lekkerder te maken, dien je ze op met een beetje kaas bij, apart op tafel. Zo kan iedereen zelf de hoeveelheid kaas doseren.

Vis vis, je weet niet hoe lekker dat is

De vele vissoorten en schaaldieren die je aan onze kust vindt, smaken extra lekker als je ze verwerkt in een vispannetje. Dat is makkelijk te bereiden. Kies zorgvuldig extra verse soorten bij de visboer, overgiet het geheel met een beetje fumet, een scheutje witte wijn en bestrooi alles vooral met een handvol geraspte kaas. Even in de oven, en hop, het is klaar!

Zoet? Zout!

Ken je cougnoux? Die droge, zoete gebakjes uit Wallonië? Als je de suiker weglaat en geraspte kaas toevoegt aan de rest van de ingrediënten, met bovendien wat restjes (zoals spekjes, groente of gedroogde tomaat), krijg je heerlijk zoute hapjes die prima geschikt zijn bij het aperitief, in je brooddoos of als tussendoortje. En ze zijn nog goedkoop ook. Wedden dat er geen kruimel overblijft?


Probeer ook eens zoute wafels te bakken, waarbij je een paar gram kaas in het deeg verwerkt. Ook met muffins en cakes kun je volop experimenteren door kaas toe te voegen. En zeg nu zelf, wat is er leuker dan samen met je kroost te bakken? Say cheese...

you might also like