Home / Lifestyle / Cultuur

10 dingen die series ons leerden over relaties

by Marlies de Pape ,
10 dingen die series ons leerden over relaties© Warner Bros

We zijn dol op onze series en moeten als eerste de nieuwste afleveringen gezien hebben. We hebben ook onze favoriete personnages en kunnen veel van hen leren. Er zijn er zodanig veel dat we een keuze moeten maken, maar geef toe dat Bree Van De Camp, Blair Waldorf, Meredith Grey en Carrie Bradshaw ons al heel wat levens- en liefdeslessen hebben meegegeven.

Grey’s Anatomy, Dawson's Creek, Desperate Housewives, Game Of Thrones, Gossip Girl, Mad Men, Downton Abbey… We zijn gek op series! En zelfs zoveel dat we ons soms vereenzelvigen met onze favoriete personnages.

We hebben al hun avonturen met hen beleefd en herbeleefd, zodanig veel dat we gaan denken dat we hen echt begrijpen en dat we ons boos maken om wat ze doen: "Maar verdorie, waarom laat ze hem weggaan? Loop erachter en haal hem terug!" Schreeuwen we voor ons televisietoestel. We zouden soms graag het verhaal van onze helden herschrijven, want we zijn ervan overtuigd dat we beter kunnen doen. Maar jammer genoeg, is dat niet altijd het geval. Soms zouden we ons zelfs moeten laten inspireren door hen. Want ja, ze zijn al vaak teleurgesteld geweest, hadden een gebroken hart, en kunnen ons zo bijstaan met raad en daad. Deze tien dingen hebben we alvast geleerd van onze favoriete hoofdrolspeelsters, voor een geslaagde relatie.

Carrie Bradshaw en Big, Sex & The City © CBS Paramount
Carrie Bradshaw en Big, Sex & The City
See album

10 tips van Meredith, Blair, Bree en Monica voor een geslaagde liefdesrelatie

- Getrouwde mannen brengen heel wat problemen met zich mee. Vooral wanneer je one night stand eigenlijk chirurg is in het ziekenhuis waar je werkt, en zijn echtgenote bovendien nog eens dokter is in datzelfde ziekenhuis. Soms eindigt het goed, zoals voor Meredith Grey, maar meestal niet! (Grey's Anatomy)

- Vermijd kletspraat en kinderachtig gedoe. Wees eerlijk en, als dat niet werkt, ga er snel vandoor voor het erger wordt. Roddelen is soms wel grappig, maar ooit moet je volwassen worden. Speel niet met de gevoelens van de andere, je kwetst hem er alleen maar mee. Maturiteit is de oplossing! Het beste voorbeeld? Blair Waldorf en Chuck Bass hebben zes seizoenen moeten wachten om een gezonde en stabiele relatie te kunnen beginnen. (Gossip Girl)

- Als je vriendje een vaste relatie wil, maar jij niet, zeg hem dan de waarheid. Jezelf overtuigen dat je hetzelfde als hem wilt, zal niet helpen. Als je een echte Samantha Jones bent, leef je uit en breek de harten niet van zij die van je houden. Rijg de veroveringen aaneen, geniet van het leven, maar doe anderen niet lijden! (Sex & the City)

- Als je vriend al verschillende keren op het laatste moment beslist om toch niet te blijven slapen, vraag dan hulp aan Betty Draper. En, net als zij, laat je niet doen! Wees zeker van jezelf dat je beter verdient en doe er iets aan! (Mad Men)

- "Incest is weerzinwekkend en zorgt enkel maar voor problemen." Cersei Lannister (Game of Thrones).

- Voor jezelf, je kinderen en je huis zorgen, is goed. Maar voor je echtgenoot zorgen is nog beter. Stop met cupcakes bakken om je buren te verwelkomen en maakt tijd voor je gezin. Bree Van De Camp heeft verschillende seizoenen nodig gehad om dat te begrijpen. Trek er dus maar lessen uit. (Desperate Housewives)

- Vermijd liefdesdriehoeken. Vooral als de tweede minnaar niemand minder is dan de beste vriend van je vriendje. Het zou wel eens voor rare situaties kunnen zorgen. Kijk maar naar Dawson, Joey en Pacey (Dawson's Creek)

- Stop met kat en muis te spelen! Het is puur tijdverlies. Elkaar verwijten mag wel eens, maar problemen oplossen is nog beter. Ga er rustig bij zitten en praat met elkaar. Kijk maar naar Carrie en Big, we geloofden er niet meer in en toch... (Sex & the City)

- Je beste vriend is misschien wel de man van je leven. Als je vrijgezel bent, hij ook en als je heel erg close bent, waarom zou je dan niet proberen verder te gaan? Zo is de liefdesrelatie tussen Monica en Chandler begonnen! (Friends)

- Laat de gelegenheid niet voorbij gaan en zeg wat je denkt. Denk niet te veel na, het is vervelend en er staat veel op het spel. Mary kan er van mee spreken want ze was bijna niet getrouwd met Matthew. Hij zou getrouwd kunnen zijn met iemand anders en Lady Mary zou geëindigd zijn met een oude, niet romantische viezerik. Als je van iemand houdt, kun je het hem best zo snel mogelijk zeggen, nee? (Downtown Abbey)

Meer op wewomen.be:
Sex and the City: 15 quotes waar je van DROOMT ze ooit eens te zeggen
8 seksistische clichés die we niet meer in de cinema willen
Test: welke SATC-lady ben jij?

Marlies de Pape
you might also like