Home / Lifestyle / Cultuur

Het voedingssalon komt terug naar Brussels Expo

by the editorial team ,
Het voedingssalon komt terug naar Brussels Expo

Fijnproevers, smulpapen en curieuzeneuzemosterdpotten, noteer dit alvast in je agenda: van 5 tot 20 oktober, is het grootste Belgische voedingssalon terug. Met het voorgaande succes in het achterhoofd (147 000 bezoekers, al bij al), hebben de organisatoren flink willen uitpakken en het ziet ernaar uit dat je tijdens de editie 2013 heel wat zal ontdekken.


Op 35 000 m² verzamelen meer dan driehonderd exposanten rond drie heerlijke thema’s:

In het Food Palace draait alles erom de smaakpapillen te stimuleren. Je zult er niet voor een onoverkomelijke keuze worden gesteld, want je mag zowel van het Dessertentheater genieten als je te goed doen aan de lekkernijen in het Bakkerstheater of het Cooking Theatre.


Je kunt vervolgens voortwandelen naar de Feel Good Planet, want eten wordt nog lekkerder in een warme ambiance. Hier staat één ding centraal: gezelligheid! Je vindt er tal van ideeën om je knusse nestje in te richten, je tuin aan te leggen of, je kunt je er gewoon laten verwennen. Want je durft toch geen massage of een nieuwe haarsnit afslaan, of wel?

Op de Piazza Brussels tot slot, kan je van een authentieke Brusselse markt genieten, waar je lekker mag rondslenteren. Aarzel niet om een praatje te slaan met de verkopers. In de gezellige sfeer die er hangt, zal je veel van hen te weten komen over de originele producten.

En wie voeding zegt, zegt ook voedingswaarde. Daarom zal Pascal Smet, de Vlaamse Minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel, de campagne ‘Het jaar van de Keukenbengel’ lanceren.


Het doel? De jongeren ervan bewustmaken dat zwaarlijvigheid en diabetes een plaag is. Hoe? Via leerzame en opvoedende campagnes, die het hele schooljaar lang zullen plaatsvinden.

Je kunt er de Kinderkok leren kennen, een kookatelier voor kinderen. Zij kunnen er hun handen uit de mouwen steken en zo leren hoe je eetplezier perfect kunt combineren met evenwichtige voeding.

Het Voedingssalon wordt met andere woorden een evenement waar je aan dit begin van de herfst niet omheen kunt!

Wat moet je nog meer weten?

Waar?

Voedingssalon

Brussels Expo - Paleis 4, 5, 8 en de Patio

Wanneer?

Van zaterdag 5 tot en met zondag 20 oktober 2013

Openingsuren: van 10 u tot 18 u

Inkomprijs?

Volwassen: € 8

Kinderen jonger dan 12, begeleid door een volwassene: gratis

Bonus: download je kortingsbon (€ 2,5 in plaats van € 8) op http://www.voedingssalon.be

you might also like