Home / Mama / Baby

20 dingen die er niet meer toe doen eens je kinderen hebt

by Marlies de Pape ,
20 dingen die er niet meer toe doen eens je kinderen hebt© Getty

Kinderen veranderen je leven totaal. Toen je de eerste keer thuiskwam met je kind, nam je leven een halve draai. En in veel opzichten ben je nu relaxter en heb je jezelf verrast. Dingen die je vroeger gek maakten of materiële zaken waarvan je dacht dat je ze geen week kon missen, zijn opeens niet meer zo belangrijk. En dit is de top 20 van dingen die er niet meer zoveel toe doen eens je kinderen hebt!

Vrijdagavond

Vrijdagavond: het begin van het weekend... jep, eentje dat vol zit met speelafspraakjes en de iPad voor je 3 jaar oude zoontje verbergen. Een avondje uit en dronken worden zit er niet meer in!

Internet

Er zijn gewoon niet genoeg uren in een dag om er twee van te verspillen op het Internet!

Een spontane vrijpartij

Seks op de keukentafel lijkt ineens niet meer zo leuk en impulsief wanneer je de halve dag bezig bent geweest overgeefsel van je kinderen eraf te vegen. Geplande seks is het leukst, akkoord?

Lezen voor de fun

LOL, wat zijn boeken nu weer?

Wekelijkse manicures

Je dochter doet dit nu voor je. Ze is vrij goed en vraagt maar 50 cent.

Kousen die bij elkaar passen

Zolang je kinderen kousen aan hebben is het al goed. Wat maakt het uit als er op een bolletjes en op de ander strepen staan? ZOLANG ZE MAAR AAN HUN VOETEN ZITTEN!

Kraaknette kamers

Als je je een weg kunt banen, is het meer dan goed genoeg.

Happy hour

Daar ga je gehaast aan voorbij terwijl je de oudste naar de voetbal brengt.

Elke dag je haar brushen

Een warrige knot is jouw typische haarstijl van maandag tot vrijdag.

Lichaamssappen hebben geen geheimen meer voor jou

Vroeger vond je het vies om je eigen bloed aan te raken, maar nu kijk je niet eens meer op voor lopende neuzen, diarree of bloederige snedes.

Persoonlijke ruimte

Je bent er een krak in geworden klusjes uit te voeren terwijl je kind wanhopige pogingen onderneemt op je rug paardje te rijden.

Live televisie

Nu je kinderen hebt, gebruik je de functie om op te nemen meer en meer.

Weekend uitstapjes

De gedachte alleen al aan pakken, plannen en stapels vuile was, boezemt je angst in. Een of twee keer per jaar op reis is goed genoeg voor jou. Weekenduitjes doe je wel wanneer de kleintjes wat ouder zijn... en ook kunnen rijden!

Je garderobe opfrissen

Met kinderen die constant groeien, zijn nieuwe kleren voor mama een droom geworden.

Een sexy auto kopen

Hoe meer plaats hoe beter. Je begrijpt nu de ondergewaardeerde schoonheid van een minibusje!

Een moeder zijn die dol is op haar eigen eten

Op dit moment ben je bijna een amateur voedingsdeskundige.

Slapen

Vier uur per nacht is goed. Zes uur is een godsgeschenk!

Nieuwe vrienden maken

Eerlijk gezegd, je beleeft er enorm veel plezier aan je kinderen te zien opgroeien en te merken dat jij en je partner dichter dan ooit bij elkaar staan, dat je niemand anders meer nodig hebt... en je vindt het goed zo!

Ruzie met de schoonfamilie

Een van de weinige opties die je hebt als je een gratis babysit nodig hebt, dus elke spanning met je schoonmoeder die je kerstmenu afkraakte, is nu vergeten.

Dromen van een jonge volwassenen

Voor je kinderen had, leefde je voor jezelf. Nu leef je om het leven van je baby gemakkelijker te maken, vol mogelijkheden en geluk.
Dat wil niet zeggen dat jouw dromen er niet meer toe doen, maar je gaat nu een andere weg op en hebt andere doelstellingen! En nu heb je een cheerleader erbij die je aanmoedigt, van je houdt en je inspireert om dingen te doen waarvan je niet eens wist dat je ze wilde.

Marlies de Pape
you might also like