Home / Relatie / Psychologie

8 tips om je ware liefde te vinden op Tinder

by Marlies de Pape ,
8 tips om je ware liefde te vinden op Tinder© Thinkstock

In het Olympisch dorp in Sotchi werden 100.000 condooms bezorgd. De reden? De atleten van de Olympische Winterspelen zijn verslaafd aan Tinder. Jij ook? Dat moet niet verbazen want de app die je geolocatie gebruikt om je onmiddellijk te koppelen aan een date maakt furore.

Summary
  1. · Plaats een mooie foto
  2. · Surf LANGZAAM (doe het rustig aan dus)
  3. · Doe niet moeilijk (ook al ben je dat eigenlijk wel)
  4. · Log je elke dag in
  5. · Verplaats je
  6. · Chat snel en ga recht op je doel af
  7. · Vraag hem uit
  8. · Sta ALTIJD gereed

Je ziet geen echte profielen, enkel foto's die je een hartje of een kruisje toekent. Als twee personen elkaar liken, heb je een match: dan kun je met elkaar chatten en wie weet, elkaar ontmoeten. Hoe zorg je dat alles goed verloopt? Onze tips.

1. Plaats een mooie foto

Logisch zou je denken. Ook al is het niet nieuw, het is altijd goed om even te herhalen en vooral in het geval van "Tinder": je foto is uiterst belangrijk want de mannen maken zich een indruk van je ENKEL op basis van je foto (of toch bijna). Op een klassieke datingsite kunnen sommige gegevens je interessant maken (je bent rijk of je maakt een heerlijke couscous). Maar op Tinder staat geen enkele beschrijving en zie je maar zeer kort je hobbies of interesses overgenomen van op Facebook, en dan nog alleen maar als je naar beneden scrollt! Kortom, je eerste foto beslist alles. Maar besteed toch ook wat aandacht aan de volgende foto's. Alle kiekjes komen van je Facebook-profiel, maar je kan gerust filteren of er andere aan toevoegen. Last but not least: plaats niet te veel foto's, dat kan overkomen alsof je te veel probeert, maar er niet echt in slaagt en toch wilt tonen dat je de moeite waard bent.

2. Surf LANGZAAM (doe het rustig aan dus)

De gebruiksaanwijzingen spreken voor zich (klik op "like" of "nope"), maar juist daardoor durf je wel eens te snel te gaan om te zien wat er op de markt is. Ja, nee, ja, ja, nee, waarom niet, ok, hij niet, bah, nee, superknap, te vuil... Naarmate je "oefent" nemen je vingers de gewoonte aan en maak je misschien "fouten". Zo ga je dus berouwen dat je op Nope hebt geduwd, terwijl je het eigenlijk wel een knappe gast vond. En dan is het te laat want niets garandeert je dat je die man weer terug gaat zien. Er zijn namelijk heel veel mensen op Tinder en alles is willekeurig. Pas dus in hemelsnaam op!

3. Doe niet moeilijk (ook al ben je dat eigenlijk wel)

Aangezien je vanaf nu de tijd gaat nemen om naar elke foto te kijken voordat je kiest, is het geen goed idee om kieskeurig te zijn. Een beetje ja, maar niet te veel: je gaat jezelf voor het hoofd slaan. Oordeel niet te snel, kijk naar de volgende foto's en niet alleen naar de eerste. Geef de mannen die je "gemiddeld" vindt, ook een kans. Sommigen staan niet zo goed op foto, maar blijken dan toch leuk als je ermee chat of zelfs heel aangenaam als je ermee afspreekt. Als een man je niet echt bevalt en de date niet zo goed is verlopen, kan je de functie "matchmaking" gebruiken. Excuseer? Je stuurt hem door naar een vriendin waar het misschien wel mee zal klikken. De hemel zal je wel belonen!

4. Log je elke dag in

Wat Tinder speciaal maakt, is toch wel de geolocalisatie. Je stelt je instellingen in en zoekt partners in een straal van 2 tot 160 kilometer. De profielen die op je smartphone verschijnen hangen af van de positie van anderen maar ook van de jouwe. En aangezien iedereen heen en weer gaat... Resultaat: de profielen veranderen voortdurend. Meld je dus regelmatig aan om niemand te missen, maar vergeet ook niet dat er elke dag nieuwelingen aankomen.

5. Verplaats je

Je hebt het al begrepen, omdat de kerels zich elke dag verplaatsen, zie je dus elke keer opnieuw nieuwe gezichten opduiken. Maar als je afgelegen woont, heel afgelegen, waar er nog minder "tinderaars" zijn dan mensen op één vierkante kilometer, kan het wel eens zijn dat je enkel je vader die zich net heeft ingeschreven, je ex en tien mensen die steeds weer opdoemen, ziet opkomen. Dan zal je je nogal vervelen en uiteindelijk zelfs wanhopig worden. De oplossing: bezoek enkele grote steden in de buurt (en neem zeker je gsm mee) en neus daar wat rond. De volgende keer dat je boodschappen gaat doen, neem je de tijd op de parking en kijk je eens rond op je app. Je moet niet altijd ver gaan om je nieuwste liefde tegen te komen.

6. Chat snel en ga recht op je doel af

Joepie, je hebt een "match" en je begint te chatten. Net zoals elke ontmoeting op een datingsite, is het ook hier afgeraden over banaliteiten te praten. Hoe oud ben, waar woon je, wat doe je, waar kom je vandaan... Natuurlijk wil je dat allemaal wel weten, maar er is beter en origineler. Je kan wel over koetjes en kalfjes praten of een vraag stellen als: "Ben je eerder voor wit of rood?" of iets anders dat nergens op slaat. De bedoeling is om elkaar zo snel mogelijk te ontmoeten, niet om lang online te blijven hangen. Een grapje is nooit een slechte openingszin! En zo weet je meteen of de man die je tegenover je hebt, bij je past en evenveel humor heeft. Als je niet grappig bent, doe dan maar wat je wilt.

7. Vraag hem uit

Heb je een match? Super! Heb je al gechat? Super! Maar doe er niet te lang over. Wat juist leuk is aan Tinder is dat de mannen niet ver van je wonen wat je de mogelijkheid geeft om hen vanavond of morgen nog te ontmoeten, geniet er dus van. Te lang wachten en online praten is niet heel goed: eerst en vooral omdat een vrijgezel dat nooit lang blijft, en ten tweede omdat je eventueel gaat idealiseren wat voor teleurstellingen kan zorgen en je jezelf onder druk gaat zetten voor de ontmoeting. Het gaat erom ontspannen te zijn, chat een beetje en spreek af om iets te gaan drinken.

8. Sta ALTIJD gereed

Spontane dates staan altijd voor de deur, zorg er dus voor dat je altijd verzorgd voor de dag komt. Ok, als je met iemand praat die 100 kilometer verder woont, mag je wel eens een slobberbroek dragen en ongeschoren voor de dag komen. Maar als je twijfelt, wees toch maar verzorgd. Een onvoorziene date komt wel vaker voor met Tinder en dat is trouwens wat de app zo'n succes bezorgde. Heb je al eens gehoord van een nood-make-uptasje? Make-up, tampons, maandverband, pincet, condooms, tandenborstel, tandpasta, scheermesje, droogshampoo... Dingen die je altijd bij moet hebben voor het geval dat. Want Tinder kan elke dag voor verrassingen zorgen totdat je op de goede valt. Enjoy!

Meer op wewomen:
Hebben koppels die elkaar online leren kennen minder bevredigende seksuele relaties?

Marlies de Pape
you might also like