Home / Relatie / Psychologie

7 redenen om uit te gaan met een bebaarde man

by Marlies de Pape ,
7 redenen om uit te gaan met een bebaarde man© Gtres

De baard is een trend die zich in de loop van de jaren omgevormd heeft tot een echte klassieker. Deze mode, die al lang geleden werd aangevangen, is zonder twijfel één van onze favorieten. Daarom hebben we besloten een lijst op te maken met de redenen waarom we zo dol zijn op deze kerels, en je te overtuigen dat wat je nodig hebt in je leven, een bebaarde man is!

Summary
  1. · De bebaarde man is viriel
  2. · De bebaarde man heeft macht
  3. · De bebaarde man boezemt angst in
  4. · De bebaarde man heeft een vaderlijk instinct
  5. · De bebaarde man is volwassen
  6. · De bebaarde man prikt niet
  7. · De bebaarde man is hip
Ryan Gosling © Getty
Ryan Gosling
See album

1. De bebaarde man is viriel

Of je het nu wilt toegeven of niet, een baard heeft altijd synoniem gestaan met mannelijkheid: een mooie dikke baard geeft aan elke man dat tikkeltje meer viriliteit waar wij vrouwen zo opgewonden van raken, en zij zichzelf knapper vinden!
Bovendien is mannelijkheid niet enkel een kwestie van perceptie en subjectiviteit: een studie uitgevoerd door de Universiteit van Southern Queensland toonde aan dat mannen met een snelle baardgroei, hogere testosterongehaltes hebben.

2. De bebaarde man heeft macht

Mannen met een baard hebben altijd al, sinds de Oudheid, veel macht gehad. In de Middeleeuwen werd het beschouwd als een eresymbool: als een man de baard van een ander aanraakte, was dat al reden genoeg om een duel aan te gaan.

3. De bebaarde man boezemt angst in

Een man met baard boezemt angst in. Dit is vooral te wijten aan het feit dat een baard de indruk geeft van een groter kaakbeen en een man er dus agressiever uitziet. Een mix van zachtaardigheid en agressiviteit, is de perfecte combinatie!

4. De bebaarde man heeft een vaderlijk instinct

Een man met een baard laat ons veilig voelen. Ze voldoen aan het prototype van bescherming dat herinneringen bij ons oproept aan het veiligheidsgevoel dat we bij onze ouders hadden.

5. De bebaarde man is volwassen

Een baard kan een jonger er ineens doen uitzien als een man. Zo kan een beetje gezichtshaar je ineens tien jaar ouder doen lijken. En welke vrouw voelt zich niet aangetrokken tot een volwassen man? En als er achter de baard, een jonge man schuilgaat, dan is dat des te beter!

6. De bebaarde man prikt niet

In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, verbergen bebaarde mannen geen verweerde huid. Hun huid wordt zelfs beter bewaard en blijft jong, aangezien de baard hen beschermt tegen de zon en andere schadelijke invloeden.

7. De bebaarde man is hip

We sluiten af met iets dat je onmogelijk kan ontkennen: de laatste jaren is een baard in de mode en dat kan ons wel bekoren!

Wie kan jou wel verleiden? Laat het ons weten op facebook!

Meer op wewomen.be:
Wie is de meest stijlvolle man ter wereld?
Waarom vrouwen zich aangetrokken voelen tot ruige 'echte' mannen
Sterren met grijs haar

Marlies de Pape
you might also like