Home / Beauty / Make-up

Kisany & Sisley: een partnerschap met een hart

by Dorothee Gebele ,
Kisany & Sisley: een partnerschap met een hart© Sisley

Sisley engageert zich voor vrouwen !

Ken je de vzw Kisany? De vereniging zet zich al meer dan tien jaar in om de levensomstandigheden van vrouwen in Congo, Kenia en Rwanda te verbeteren. Ze hanteert daarbij een praktische, pragmatische aanpak gebaseerd op het aanleren van borduurtechnieken.

Dankzij het initiatief hebben meer dan 120 vrouwen een fatsoenlijk betaalde job en kunnen ze opleidingen volgen om bepaalde vaardigheden te verwerven. En dat is een uitstekende manier om erkenning te krijgen binnen de gemeenschap. Wat we vooral waarderen aan het project, is dat het niet alleen geld inzamelt en stort, maar vooral de nodige tools en begeleiding aanreikt om tot autonomie te komen.

De vervaardigde producten (lakens, kussens en plaids bijvoorbeeld) staan bekend om hun primakwaliteit, waarna de vrouwen het borduurwerk aanbrengen. Tegelijk wordt hulp verleend om vrouwen te leren lezen en toegang te verlenen tot contraceptie.

Fabricage van de tassen © Sisley
Fabricage van de tassen
See album

Kisany & Sisley: een exclusief Belgisch partnership

Een mooi initiatief. Dat is wellicht waarom het Franse merk zich voor het eerst engageerde om een Belgische vereniging te steunen. Via hun stichting worden extra financiële middelen geleverd en via de campagne die half februari van start gaat, kun ook jij je steentje bijdragen.

Het werkt als volgt. Sisley bestelde toilettassen bij Kisany. Daarop werden hoopvolle boodschappen geborduurd (joy, luck, give, love en hope); Sisley vulde de tassen met testversies van zijn Essentiels. Het resultaat is vrolijk, handig en nuttig.

Bij aankoop van twee Sisley-producten – waaronder een verzorging – krijg je de tas gratis en heb je bijgedragen aan een goede daad.

Je doet toch ook mee?

Exclusief beschikbaar bij Planet Parfum vanaf half februari.

Dorothee Gebele
you might also like