Home / Beauty / Lichaam en gezicht

5 redenen om liever biologische schoonheidsproducten te gebruiken

by Fanny Broissand ,
5 redenen om liever biologische schoonheidsproducten te gebruiken© Pixel Formula

Overal horen we “bio is goed voor je”. Allemaal goed en wel, maar waarom precies? Een gevoelige of delicate huid, of gewoon zin in natuurlijke producten, we geven je onze redenen om toe te geven aan de verleiding.

Summary
  1. · Omdat ze goed zijn voor mijn huid
  2. · Omdat ze mooi zijn en lekker ruiken
  3. · Omdat ze goed zijn voor mijn gezondheid
  4. · Omdat de mooiste vrouwen van de planeet ze ook gebruiken
  5. · Omdat ze het milieu behouden
  6. · Onze favoriete gamma's

1. Omdat ze goed zijn voor mijn huid

We weten het allemaal, als er één goede reden is om liever bioproducten te gebruiken, dan is het wel voor hun formule. Het zijn ware weldaadsconcentraten die uitsluitend ingrediënten bevatten die goed zijn voor je huid (ze bestaan voor meer dan 95% uit natuurlijke producten en minstens 10% van de ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw). Dit wil ook zeggen dat ze meer actieve stoffen bevatten dan de “traditionele” schoonheidsproducten, en dus doeltreffender zijn.

Een voorbeeld? De producten van het merk Weleda, met een bio certificaat, bestaan uit plantaardige grondstoffen, zonder minerale olie, silicones, bewaarmiddelen, kleurmiddelen of gesynthetiseerde parfums, in tegenstelling tot de klassieke cosmetica die veel meer plaats laat voor stoffen die minder belangrijk zijn.

Array

2. Omdat ze mooi zijn en lekker ruiken

Gedaan met plaasterachtige texturen, lelijke kleuren en verdachte geurtjes. Bio make-up of verzorging is nu een aangename belevenis voor de zintuigen. Technologie heeft eindelijk de natuur ontmoet, en de merken stellen ons producten voor die tegelijkertijd de natuur respecteren, doeltreffend en glamoureus zijn. Zet dus dat stoffig beeld maar uit je hoofd en spoed je naar het rek met bioproducten!

3. Omdat ze goed zijn voor mijn gezondheid

Onze huid slorpt alles op wat we haar geven en dus smeer je er beter niets op dat schadelijk kan zijn. Paraben bijvoorbeeld, een bewaarmiddel dat gebruikt wordt in veel traditionele cosmeticaproducten en dat mogelijk borstkanker kan veroorzaken. Natuurlijke stoffen in de biologische producten hebben het voordeel niet giftig te zijn. Nog een goed punt…

4. Omdat de mooiste vrouwen van de planeet ze ook gebruiken

Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard, Monica Bellucci, Eva Herzigova of Jessica Alba (die zelfs haar eigen merk van biologische producten heeft opgezet) zijn er allemaal aan verknocht. Niet slecht dus als blijk van kwaliteit.

5. Omdat ze het milieu behouden

In tegenstelling tot de producten afkomstig uit de petrochemie, worden biologische producten meestal vervaardigd volgens methodes die in harmonie zijn met de natuur. Ongedenatureerde productieprocessen, een ecologisch afvalbeleid, recycleerbare verpakkingen... Kleine pluspunten die niet verwaarloosbaar zijn.

Onze favoriete gamma's

We zijn helemaal fan van de producten uit het gamma Granaatappel van Weleda, 100% biologisch, doeltreffend en lekker ruikend!

Verstevigende dagcrème, 22,30€
Granaatappel verzorgingsdouche, 8,80 €
Granaatappel regeneratie olie, 23,35 €

Fanny Broissand
you might also like