Home / Beauty / Make-up

Hoe moet je oogpotloden goed gebruiken?

by Fanny Broissand Published on 10/12/2014 at 11:50
Hoe moet je oogpotloden goed gebruiken?© FB

Slimme tips en tricks om oogpotloden te gaan gebruiken

We werken voor de gelegenheid met BoHo, een biologisch, Frans merk dat in de opmars is. Ecologie en respect zijn de sleutelwoorden doorheen hun hele gamma: natuurlijke en/of biologische ingrediënten, zonder parabenen, zonder siliconen, verpakkingen die zo uitgedacht zijn om nutteloos afval te vermijden (geen kartonnen dozen meer dus) en geen dierproeven.

Goed om te weten, BoHo is ook één van de weinige merken die zich inzet om geen foto's te gebruiken van gephotoshopte vrouwen. Bij hen zie je dus echte, diverse, verschillende en complexe vrouwen die buiten de gangbare stereotypes treden. En dat doet goed!

We hebben dus hun oogpotloden getest om je enkele make-uptips mee te geven. Wil je ze ook ontdekken? Je kan ze terugvinden in de Deauty Box voor Kerstmis. Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van de verrassingen die we voor jou in petto hebben ...

© FB

We hebben deze drie referenties gebruikt: een donker antracietgrijs oogpotlood en twee multifunctionele potloden (lippen en ogen), in chocolade en opaal paars.

Voor een look zoals in de jaren 60, kies voor antraciet dat je aan de rand van zowel je onderste als je bovenste wimpers aanbrengt. Aarzel vooral niet om goed te duwen zodat je een vrij dik lijntje krijgt (net als Twiggy). Het potlood is verrijkt met karitéboter en wonderolie en glijdt daarom over de huid en laat zich heel gemakkelijk uitsmeren. Voeg verschillende lagen zwarte mascara toe en klaar.

Als je eerder een wazig effect wil bereiken, gebruik dan de chocolade tint en breng aan op het bewegend ooglid. Wrijf het potlood uit met behulp van een penseeltje en bewerk de kleur zoals een oogschaduw. Trek dan een fijn lijntje in dezelfde chocolade kleur aan de rand van je bovenste wimpers voor een intense blik. Voor een feestelijke look houdt niets je tegen enkele gouden glittertjes aan te brengen in je binnenste ooghoek.

Heb je zin in een make-upstijl "romantische heldin uit de jaren 50"? Dan is de paarse tint ideaal, vooral als je hazelnootbruine ogen hebt of met een toets geel erin. Trek een fijn lijntje in de plooi van het bewegend ooglid om diepte te geven. Wrijf goed uit met een penseel. Breng dan een lijntje aan op de rand van je wimpers en werk van binnen naar buiten. Begin met een dun lijntje dat je dan langzaamaan verdikt voor een maximum aan diepte.

Enkele goede tips om de kleuren te kiezen die bij mijn ogen passen:
Als je bruine ogen hebt, dan heb je geluk want je kunt je bijna alles verloorloven: taupe, abrikoos, bruin, felle of koperachtige metaaltinten, donkerblauw, aubergine, kaki... Als je groene ogen hebt, zet dan in op koude tinten zoals antraciet of paars. Goud staat je ook beeldig. En met blauwe ogen kun je je laten gaan met paarse tinten, poederroze, zwart en bruin.

Artikel geschreven in samenwerking et Deauty

Fanny Broissand
you might also like