Home / Beauty / Lichaam en gezicht

7 bio verzorgingsproducten om er mooi uit te zien

by Fanny Broissand ,
7 bio verzorgingsproducten om er mooi uit te zien© PixelFormula

Je huid beschermen + de natuur respecteren + jezelf plezier doen = teveel beloften om zich aan te kunnen houden? Deze 7 biologische gezichtsverzorgingen, net zo gewenst als doeltreffend, zouden je wel eens van gedachten kunnen doen veranderen...

Summary
  1. · Perfectionerend masker
  2. · Water voor een stralende huid
  3. · Een magische lotion
  4. · Een serum dat werkt als een schild
  5. · Een zachte anti-aging
  6. · Vloeistof van de dag
  7. · Beautyflash

Bewaarmiddelen, antibacteriële middelen, zonnefilters, kleurmiddelen... We weten het allemaal, traditionele cosmetica bevatten verschillende chemische stoffen. In 2005 heeft de organisatie Greenpeace Cosmetox uitgegeven, de eerste gids die deze stoffen onderzocht en een vrij alarmerend portret schetste voor onze gezondheid. Sindsdien ontstond er een boom van biologische cosmetica. Aanvankelijk niet echt glamoureus - hooigeuren en plaastertextuur -, maar vandaag zijn de biologische verzorgingsproducten even doeltreffend en wenselijk geworden als de klassieke producten. Beter zelfs, ze verkennen onbekend terrein dankzij geavanceerde formules die het beste uit de natuur halen.

Het bewijs volgt hier met 7 biologische gezichtsverzorgingen die je versteld zullen doen staan.

Perfectionerend masker

Array

Maak komaf met je troebele teint. Om de droge en vette zones opnieuw in evenwicht te brengen, heeft Lavera een hydraterend en herstellend masker uitgewerkt. Op het programma: biologische calendula om te kalmeren, mangopitboter om de droge zones te hydrateren en biologische gember om de vette zones te reinigen. Het zachte masker is één keer in de week aan te brengen en geeft je een stralende huid, zelfs zonder op vakantie te gaan.

Balancing mask, Lavera
Prijs : ongeveer 2,80 € - label Natrue

Water voor een stralende huid

We zijn al lang verslaafd aan micellair water, ideaal om te ontschminken en reinigen in één gebaar. Maar als het water ook het aspect van je huid kunnen verbeteren, is het nog beter! En het micellair water van Melvita doet het allemaal. Verrijkt met extracten uit blaadjes van wilde roos en rozenwater, hydrateert het zelfs de meest delicate huidjes en geeft onmiddellijk frisheid aan vermoeide gezichten. De roos gaat natuurlijk naar de wangen, net als na een dagje in de buitenlucht op het platteland.

Fris micellair water, Melvita
Prijs: 13,20 € - certificaat Ecocert

Een magische lotion

Zelfs na de puberteit blijven onzuiverheden ons achtervolgen. Stress, vervuiling, tabak, een slechte voeding... er zijn zoveel factoren die de opperhuid uit haar evenwicht brengen. Maar wees blij want deze lotion geeft je (opnieuw) een perfecte huid. Met zijn gepatendeerde formule met 9 etherische oliën, reinigt hij grondig, bevrijdt de poriën van onzuiverheden, licht je teint op en verzacht de huidkorrel. Dag na dag verdwijnen de imperfecties en de talgproductie wordt weer in evenwicht hersteld. Een wonderbaarlijk verzorgingsproduct dat verschillende acnebehandelingen waard is!

Lotion Aqua Magnifica, Sanoflore
Prijs: ongeveer 16 € environ - certificaat Ecocert

Een serum dat werkt als een schild

We zijn helemaal verknocht aan dit verzorgingsgamma recht uit Zweden. Op het programma staan formules rijk aan vitaminen, antioxidanten en natuurlijke plantenextracten. Het serum dat elke ochtend aangebracht mag worden onder je dagcrème, werkt als een echte booster die de huid beschermt tegen agressies van buitenaf. Meloen, cassis en pijnboomschors vormen een ideale cocktail om de huid dagelijks te hydrateren. Bovendien geven de uiterst geslaagde verpakkingen ons zin om de producten uit te stallen in de badkamer. Beyoncé en Penélope Cruz zijn al fan. En wij ook.

Biodefense Multi Action Youth Serum, Estelle and Thild
Prijs: 50 € in Bon Marché - certificaat Ecocert

Een zachte anti-aging

Als er één deel van het gezicht is dat onze leeftijd kan verraden, dan zijn het wel de ogen. Dit komt omdat de huid heel dun is in deze zone en enorm gevoelig aan agressies van buitenaf. We moeten dit deel dus twee keer zo goed verzorgen. Het anti-aging gamma van Weleda met granaatappel, een krachtige antioxidant, heeft zijn werking bewezen en is vandaag de best-seller van het merk. We kiezen hier dus voor de oogcontourcrème die de huid beschermt tegen veroudering van de cellen, kleine lijntjes verstevigt en hydrateert. Je mag er met gesloten ogen voor gaan: deze crème zonder parfum is geschikt voor de gevoelige huid en voor dragers van lenzen.

Verstevigende oogcontourcrème met granaatappel, Weleda
Prijs: 18,60 € - label Natrue

Vloeistof van de dag

Historisch gezien waren het de vrouwen die beschikten over de kennis van medicinale planten. De Douces Angevines zetten deze knowhow verder en kweken planten en onderzoeken hun kracht. Deze 'schoonheidsherboristen' zetten zo een heel gamma van cosmeto-vloeistoffen op punt, waarvan de vloeibare textuur de weldaden veel gemakkelijker kan overbrengen dan een klassieke crème. Nu de zon zich af en toe eens laat zien, brengen we de voorbereidende vloeistof aan op het gezicht (en het lichaam) om je huid voor te bereiden op blootstelling aan de zon en ze te hydrateren. Jojoba, sesam, komkommerkruid, wortel, rozenhout... je kan de vloeistof het hele jaar door gebruiken voor een stralende teint!

L'Eté, voorbereidende vloeistof, Douces Angevines
Prijs: 29 € - Charte Cosmébio®

Beautyflash

De selfiefans hebben hun beste vriend gevonden. Gedaan met filters of retouches voor een perfecte huid, dit serum is al voldoende. Dankzij zijn formule met antioxiderende perenpitten (die volume geven), plantaardig hyaluronan (dat glad maakt) en paarlemoeren pigmenten (die oplichten) werkt het serum als een onmiddellijke beautyflash. Onzuiverheden? Welke onzuiverheden? Elke ochtend aangebracht onder de make-up, zal je supermooi staan op foto's. Bonus: met een 100% natuurlijk parfum

Flash perfection sérum embellisseur, Bio Beauté by Nuxe
Prijs: 27,90 € - biologische cosmetica zonder paraben

Fanny Broissand
you might also like