Home / Lifestyle / Maatschappij

De heldin van de dag: een klein meisje van 8 jaar helpt haar mama bevallen (video)

by Marlies de Pape ,
De heldin van de dag: een klein meisje van 8 jaar helpt haar mama bevallen (video)© Screenshot YouTube

Ook al zag ze ernaar uit haar kleine broertje te ontmoeten, Jazmine, 8 jaar, had nooit gedacht om degene te zijn die hem op de wereld zou zetten en dus de eerste om hem vast te houden. De jonge inwoonster van Tampa, in Florida, werd tot vroedvrouw gebombardeerd toen haar mama begon te bevallen toen ze nog thuis was.

's Morgens en twee weken te vroeg brak het water van Krystle Garcia. De baby was blijkbaar zeer gehaast want ze kreeg onmiddellijk weeën waardoor ze niet meer naar het ziekenhuis kon gaan. Gelukkig was de jonge moeder niet alleen thuis, maar is haar dochter ook bij haar. Ze vraagt haar om de hulpdiensten te bellen zodat ze haar naar het ziekenhuis kunnen brengen. Jazmine belt het bekende nummer 911 en krijgt snel iemand aan de lijn. "Mijn mama is zwanger", legt ze uit, in paniek. "Haar water is net gebroken en ze heeft veel pijn.", zegt ze op bevel van haar moeder.

Aan de andere kant van de lijn begrijpt de operator dat de ziekenwagen nooit op tijd zal aankomen. Ze vraagt dus aan Krystle om instructies aan haar dochter te geven om de baby op de wereld te zetten, terwijl de hulpdiensten onderweg zijn. Jazmine krijgt uitleg van de dokters en gaat propere handdoeken en lakens halen. Maar wanneer ze haar vragen om het hoofdje van haar kleine broer vast te nemen die langzaam tevoorschijn komt, panikeert ze volledig. Haar mama kan haar gelukkig kalmeren en Jazmine houdt de moed erin, ze kan haar broertje eruit trekken en heeft zo haar mama geholpen om in 15 minuten te bevallen! Wanneer de ziekenwagen aankomt, vinden ze haar met Joseph James Snyder in haar armen, naast haar mama die uitgeput is, maar gelukkig. "Ik weet niet wat ik zonder haar gedaan zou hebben. Ik zou zelfs niet hebben kunnen telefoneren", vertelt Krystle trots aan een lokale televisiezender. Jazmine is een plaatselijke ster geworden en wordt door de media als "een echte held" bestempeld, een verdiende bijnaam!

Jazmine, 8 jaar, heeft haar kleine broer op de wereld gezet © Screenshot YouTube
Jazmine, 8 jaar, heeft haar kleine broer op de wereld gezet
See album
Loading...
Marlies de Pape
you might also like