Home / Lifestyle / Maatschappij

Drie gezellige plekjes voor koffie in Antwerpen

by Dorothee Gebele ,
Drie gezellige plekjes voor koffie in Antwerpen© Kim Siroyt

Heb jij ook behoefte aan je dagelijkse shot cafeïne? Wij kunnen ons niet inbeelden hoe we de dag zonder zouden beginnen en gezien onze jarenlange ervaring weten we intussen ook waar je best gaat voor een heerlijke kop van dat zwarte goud.

In het weekend is er niets leuker dan de stad te ontdekken en langs te gaan bij de leukste lunch- en koffieplekjes, toch? Wij geven je alvast drie favorieten van ‘t Stad mee.

Tinsel

Tinsel, een relatieve nieuwkomer op het Antwerpse Zuid maar intussen al een favoriet van velen. De handige locatie en het uiterst gezellige interieur hebben daar onwaarschijnlijk veel mee te maken, maar daarnaast is er ook veel lekkers te eten en drinken bij Tinsel. Ga er langs voor een cappuccino, nestel je op het bankje met de leuke kussens in de hoek en trakteer jezelf ook gerust op een stuk carrot cake.
Bij Tinsel kan je terecht voor breakfast en brunch, je kan dus gerust even blijven hangen en de lekkere boterhammen, slaatjes of soep uitproberen. De gezellige inrichting, het leuke design en – niet onbelangrijk – the food and drinks, maken dat Tinsel een topfavoriet onder Antwerpenaren is.

Tinsel - Antwerpen © Kim Siroyt
Tinsel - Antwerpen
See album

Vlaamse Kaai 40, 2000 Antwerpen, tel: 03.256.03.89
Gesloten op dinsdagst

www.tinsel.be

Sonseveria

Voor diegenen die zich buiten het centrum willen begeven, of op weg naar de snelweg nog graag een kopje koffie drinken, moet je bij Sonseveria zijn. Locatie? Een gezellige buurt in Berchem, waar het krioelt van de jonge, hippe gezinnen, leuke pop-up shops en heel wat pareltjes om te eten of drinken. Sonseveria scoort hoog op gezelligheid en interieur, bij het openen van de deur krijg je meteen het gevoel dat je in de huiskamer van je oma slash hippe vriendin bent binnengewandeld. Het is klein, maar gezellig en hip, maar ouderwets.
Op de vaste kaart vind je alvast heel wat zoetigheden en specialere varianten van koffie en thee terug – denk: red cappuccino of crispy latte. Voor de grote honger heb je genoeg keuze uit de wekelijkse suggesties die je terugvindt op het krijtbord, voor de kleine goesting kan je altijd een wrap, broodje of croque monsieur kiezen.

Sonseveria - Antwerpen © Kim Siroyt
Sonseveria - Antwerpen
See album

De Villegasstraat 13, 2600 Berchem, tel: 03.239.29.66
Gesloten op maandag en zondag

https://www.facebook.com/pages/Sonseveria/

Coffeelabs

Last but not least, Coffeelabs! Een plaats waar menig student, freelancer of shopper zich komt opwarmen of z’n dagelijkse kop koffie haalt. In de zomer een must-visit vanwege het geweldige, grote dakterras, ’s ochtends gewoon leuk voor het lekkere granola ontbijt met vers fruit.
Coffeelabs is gelegen in een zijstraat van de populaire Meir, wat Coffeelabs een perfecte bestemming maakt voor een shopping break. Of zoals ze zelf zeggen: Coffeelabs, heaven for us caffeine-heads.

Coffeelabs - Antwerpen © Kim Siroyt
Coffeelabs - Antwerpen
See album

Lange Klarenstraat 19, 2000 Antwerpen, tel: 0476 33 45 87
Gesloten op zondag

https://www.facebook.com/CoffeelabsAntwerp

Ondek ook:
> 4 x zonnig lunchen in Antwerpen
> 3 hotels voor citytrips in eigen land
> Een culinair dagje Gent: van koffie tot cocktails
> Nieuwe Martinibar opent in Antwerpen

Dorothee Gebele
you might also like