Home / Lifestyle / Maatschappij

Aan tafel: lekkere geschenken voor fijnproevers

by Jillian Pogmam ,
Aan tafel: lekkere geschenken voor fijnproevers© Fanny Broissand

Tijdens een feestmaal gaat er echt niets boven ambachtelijke kwaliteitsproducten, niet waar?

Toosten we?

Champagne behoort tot de gevestigde waarden en de keuze is soms moeilijk. Wij houden heel veel van Cléo van Esterlin. Een champagne die elegant en zuiver is vormgegeven en die je zal charmeren met zijn levendige frisheid. Liefhebbers van citrusvruchten en knapperige groene appel, dit is voor jullie.

Je hebt net promotie gekregen en je wilt je vrienden verbluffen? Dan zou jij als eerste wel eens in verleiding kunnen vallen voor de samenwerking tussen de hedendaagse kunstenaar Jeff Koons en Dom Perignon. Champagne Vintage 2004 of Champagne Rosé Vintage 2003, prachtig als je bereid bent om meer dan gewoonlijk uit te geven.

Bij Piper Heidsieck, ligt de fles in een mooie 'lightbox' waardoor de champagne op een temperatuur van 10-12° kan blijven, ideaal om te drinken.

Andere optie: Moët & Chandon met de Golden Diamond Suit voor de liefhebsters van goud.

Ter afwisseling kun je ook voor een cocktail kiezen. De Stokerij van Biercée (Distillerie de Biercée) stelt zijn Eau de Villée voor, inclusief de fles die speciaal door Oli-B werd ontworpen. Ons recept voor deze citroenlikeur: 5cl gin + 2cl Eau de Villée. Mengen in de shaker met veel ijs, zeven en opdienen.

Piper Heidsieck © Piper Heidsieck
Piper Heidsieck
See album

Decadente chocolade

Patrick Roger neemt ons mee op een Zuidpooltrip. In zijn winkel aan de Brusselse Zavel vind je chocoladen figuurtjes van keizerspinguïns, dennenbomen die je doen wegdromen en pralines die zo mooi zijn dat je ze bijna niet durft aan te raken. Elke praline is handgemaakt en had tot 40 lagen nodig om zijn artworkeffect te krijgen. Wat de smaken betreft: ga jij eerder voor sisho-rabarber of voor de combinatie zware rijst-korstmos?

Marcolini geeft een nieuwe interpretatie aan praliné en dit seizoen brengt hij een collectie van 9 smaken die gaan van mousseachtige praliné en gezouten botercaramel tot praliné en kastanjehoning of praliné en Iraanse pistaches. Wij durven te wedden dat ook jij bezwijkt!

Ken je Benoît Nihant? De Luikse chocolademaker die, jawel, ons onlangs ook een goddelijk cacaoparfum heeft gemaakt. Hij vindt de truffel opnieuw uit met champagne Goerg. Knapperig omhulsel, ganache met Champagne Rosé Premier Cru, sprankelend met een toets van rode vruchten, heel decadent.

Cavalier stelt pralines voor met stevia, de intussen alombekende zoete plant. We vreesden een nasmaak van zoethout, zoals vaak het geval is, maar het resultaat komt er mooi uit. Geproefd en goed bevonden is ook de praline met sinaasappel, waar ganache en fruitige gelei elkaar vinden.

Patrick Roger - Pralines © Fanny Broissand
Patrick Roger - Pralines
See album

Om cadeau te doen of jezelf te trakteren

In de Pain Quotidien kan je smullen en delen.
Als je een citroentaartje gaat eten in de Pain Quotidien, profiteer er dan van om ook je wenskaarten uit te kiezen. Je moet er alleen nog een woordje aan toevoegen en ze vervolgens aan de toog achterlaten. Zij versturen ze voor jou. Het zijn toffe ontwerpen met tekeningen van feestelijke scenerieën in de sneeuw, in rood en wit, net zoals in de traditionele Scandinavische verhalen.

Kalios verwent ons met drie nieuw uitgebrachte soorten Griekse olijfolie. Ze zijn geselecteerd door onze talentvolle Belgische chefs Bart de Pooter van de Pastorale, Christophe Hardiquest van Bon Bon en Pierre Résimont van Eau Vive. Probeer te kiezen tussen Equilibre (evenwicht), Douceur (zachtheid) en Caractère (karakter), of neem ze alle drie om samen met je vrienden een gezellige degustatie te houden. Te verkrijgen bij Rob in Brussel of bij Domestic in Antwerpen.

Wenskaarten - Le Pain Quotidien © Le Pain Quotidien
Wenskaarten - Le Pain Quotidien
See album
Jillian Pogmam
you might also like