Home / Lifestyle / Cultuur

5 adembenemende reizen die je niet snel zal vergeten

by Marlies de Pape ,
5 adembenemende reizen die je niet snel zal vergeten© Voyageurs du Monde

De lente duikt op en we krijgen de kriebels in onze buik om verre oorden te gaan verkennen. We hebben zin om ons los te koppelen van het snelle ritme, om te breken met de dagelijkse routine en om andere horizonten te verkennen... Wij hebben alvast begrepen dat je eventjes wil ontsnappen en onze reisideeën zouden je wel eens kunnen doen popelen om er zo snel mogelijk vandoor te gaan.

Summary
  1. · De paleizen van Rajasthan
  2. · Een cruise in de Caraïben
  3. · Luilekker genieten in Dubaï en de Emiraten
  4. · Te paard door Mongolië
  5. · Australische landschappen

1 - De paleizen van Rajasthan

En als je er nu eens op uit zou trekken om Rajasthan en zijn paleizen te ontdekken? Duik in steden met een verbazingwekkende esthetiek: Jaisalmer, de stad die blinkt van het goud; Jaipur, de roze hoofdstad of Jodhpur dat bekend staat voor zijn lavendelblauwe huisjes. Verken Udaipur, het Venetië van Rajasthan of laat je verblinden door de stralend witte kleur van de bekende Taj Mahal. Profiteer er ook zeker van om Pushkar, de heilige stad van Rajasthan, te ontdekken en om de duinen van Jaisalmer op de rug van een kameel te verkennen. Ter plaatse kan je ook proeven van de typische gerechten: een typisch Rajasthaans avondmaal midden in de woestijn of een lunch bij een inwoner.
Je kan kiezen voor de formule North India in Style waar je overnacht in paleizen en forten waar vroeger de maharadja's in woonden.

Rondreizen India - duur te kiezen - Kuoni
tarieven: vanaf 425 € per persoon voor 6 dagen (vlucht niet inbegrepen)
meer info: www.kuoni.nl

2 - Een cruise in de Caraïben

Een cruise in de Caraïbische zee... de woorden alleen al roepen beelden op. In je hoofd ben je al aangekomen en zit je met een cocktail in je hand op het dek van het schip. Bezoek de Antillen en geniet van het zachte tropische klimaat. Stel je voor hoe leuk het zou zijn uitzicht te hebben op een glasheldere zee en ze te doorklieven op een Costaschip.

Je zal het zien, als je deze heldere zee bevaart, lijkt het wel alsof de tijd stilstaat. Elke dag ontdek je een nieuw strand met wit zand en vaar je tussen zeven eilanden midden in een weelderige natuur. Voor je neus speelt zich een ware kleurexplosie af in een hemels kader. De ongelooflijke landschappen wasemen parfums uit van tropische toetsen. Op het ritme van je Costaschip, kan je helemaal ontspannen. Naargelang de cruise die je kiest, zal je verblijf gelijk staan met luxe, ontspanning of sterke emoties.

tarieven: vanaf 499 € (tarief onderhevig aan schommelingen, per persoon voor twee weken in december)
meer info: www.costacruises.nl

3 - Luilekker genieten in Dubaï en de Emiraten

Met zijn skyline (die niet moet onderdoen voor die van New York), zijn bruisende soeks en zijn zomerse temperaturen het hele jaar door is Dubai DE droombestemming voor koppeltjes of voor de hele familie. Een stad van superlatieven, Dubai is een absolute must voor diegenen die de gelegenheid nog niet hebben gehad om deze prachtige stad te ontdekken. Het XVA Art Hotel, één van de weinige charmeadresjes in de Emiraten gebouwd in de traditionele architectuur van de vroegere woonsten, zal je zeker kunnen bekoren. Als je het meer hebt voor de zee, kan je genieten op het gouden strand van de Banyan Tree Ras Al Khaimah Beach naast een privé-eiland. De kids (als je die hebt) kunnen zich uitleven met de activiteiten van de "kids-club" Al Wadi, terwijl jij lekker lui bent op de hangmatten op het strand of je uitleeft met de wateractiviteiten. Op 20 minuten afstand kunnen fans van de woestijn hun hart ophalen in de Banyan Tree Al Wadi die zich uitstrekt in een "eco-reservaat" van 100 hectaren.

Trektocht, Dubai en de Emiraten (8 dagen) - Voyageurs du Monde
tarieven: vanaf 2800 €
meer info: www.voyageursdumonde.fr

4 - Te paard door Mongolië

Fans van paardrijden of paarden, hou je adem in! Op de site Mongolia Travel & Tours kan je een reis doorheen Mongolië te paard plannen. Je moet goed beseffen dat je niet onvoorbereid naar Mongolië trekt. De site die de trektochten organiseert, maakt haar eigen zadels voor jou beschikbaar die aangepast zijn aan Mongoolse paarden en de rijgewoontes van Westerse ruiters. Dankzij een vergevorderde logistiek (kwaliteit van de paarden, zadels) en de aanwezigheid van bekwame gidsen, stelt het reisbureau ter plaatse zijn eigen structuur voor, te Oulan Bator, met nieuw campingmateriaal (van een Frans merk), van goede kwaliteit en zeer compleet (douche-tenten, waterzuiveringspompen...).
Eens ter plaatse, kan je ten volle genieten van de buitengewone trektocht te paard aan de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Gecombineerde reis "Te paard doorheen Mongolië" (beginnende ruiters), 14 dagen Camping / Yourtes
tarieven: vanaf 2080 € (zomer 2014 / vlucht inbegrepen)
meer info: Mongolia Travel & Tours

5 - Australische landschappen

Met zijn ruime landschappen en zijn diversiteit aan fauna en flora, fascineert Australië. Je moet er wel 24 uur vliegen voor over hebben, maar Australië is een continent op zich dat voor velen een droomplek vol met avonturen is. Dit contrasterende land zal je verrassen met zijn rijke fauna en zijn natuurlijke, adembenemende landschappen.
We raden je aan te beginnen met Sydney te verkennen, bekend voor de Opera in een heel typische architecturale stijl en de baai. Daarna kun je richting Ayers Rock vertrekken, waar je de cultuur van de aboriginals kan leren kennen en de "heilige" woestijn doorlopen. Sluit je verblijf af met een bezoek aan Kangaroo Island, een eiland dat bekend staat als het Australische equivalent van de Galapagoseilanden.
Met deze route ben je zeker dat je de onontkoombare toeristische trekpleisters van Australië hebt gezien.

> Rondreis Sydney, Ayers Rock, Kangaroo Island
Individuele rondreis, 14 dagen / 11 nachten, met vluchten
tarieven: vanaf 3769 €
> Rondreis Sydney, Alice Springs, Glen Helen, Kings Canyon, Ayers Rock, Cairns, Daintree
Individuele rondreis, 15 dagen / 12 nachten, met vluchten
tarieven: vanaf 6369 €
meer info: www.australietours.com

Dubai en de Emiraten - Voyageurs du Monde © Voyageurs du Monde
Dubai en de Emiraten - Voyageurs du Monde
See album
Marlies de Pape
you might also like