Home / Lifestyle / Cultuur

Slimme tips om kaas te bewaren

by the editorial team ,
Slimme tips om kaas te bewaren

Hoe kun je kaas bewaren? Bij welke temperatuur dien je hem best op? Kun je kaas invriezen? Voor wie van kaas houdt, volgen hierna volgen een paar handige tips om zo lang mogelijk te genieten van zijn lekkere smaak.

Hoe kun je kaas bewaren?

De allergrootste vijand van kaas is vocht. De eerste slimme tip ligt dus voor de hand: stop een stuk brood in de verpakking; dat zal elk spoor van water opslorpen. Je moet het brood wel om de twee dagen vervangen. Doe elke kaassoort ook afzonderlijk in een luchtdichte doos, zodat elke variëteit zijn eigen smaak bewaart.

Let ook op de houdbaarheidsdatum. Die staat op de verpakking en geldt zolang de verpakking dicht is. Zodra je die geopend hebt, moet je de kaas binnen de paar dagen opeten.

Array

Hoe serveer je kaas best?

Goed om te weten, als je de kaas een of twee uur voor het opdienen uit de koelkast haalt, krijg je de ideale verbruikstemperatuur. De aroma’s komen het best tot hun recht bij ongeveer 18°C; als de kaas te koud is, gaat een groot deel van de smaak verloren.

Hoe kun je kaas invriezen?

In tegenstelling tot wat meestal gedacht wordt, kan alle zachte of harde kaas perfect worden ingevroren. Je moet er wel rekening mee houden dat kaas in blok kan verbrokkelen als je hem eenmaal ontvriest. Daarom wordt aangeraden enkel geraspte kaas in te vriezen.

Die vries je best in kleine porties in, verpakt in hermetisch afgesloten zakjes. Zo kun je de kaas drie maanden in de diepvries bewaren en heb je er altijd bij de hand voor al je recepten. Zowat alles past erbij: diverse broodsoorten, zoete confituur, fruit, honing,… En met de handige tips hierboven weet je genoeg om jezelf nooit nog een stukje kaas te ontzeggen!

Smakelijk!

you might also like