Home / Lifestyle / Cultuur

4 x zonnig lunchen in Antwerpen

by Dorothee Gebele ,
4 x zonnig lunchen in Antwerpen© Kim Siroyt

Eén ding is zeker, Antwerpen is niet alleen onze modehoofdstad maar je kan er ook terecht voor heel wat leuke plekjes om te eten en drinken. Lunchen doen we allemaal graag, en wanneer je wat energie nodig hebt tijdens een shopping break of gewoon een nieuwe lunchplek zoekt voor jou en je vriendinnen, hebben wij alvast 4 heerlijke tips (telkens voorzien van een zonnig terras) voor jou.

Summary
  1. · Wasbar
  2. · Kapitein Zeppos
  3. · Dansing Chocola
  4. · Tinsel

Wasbar

Hij was er eerst in Gent, maar sinds kort heeft Antwerpen ook z’n eigen vestiging van dit hippe concept. De naam spreekt voor zich, je kan er je was doen terwijl je geniet van een koffie (of cocktail). Bij Wasbar ga je ook goed gevuld naar buiten na de lunch, het concept van de dubbeldekkers is immers niet voor de al te gevoelige maag. Je hebt keuze uit 7 van deze kanjers, met beleg gaande van kruidenkaas, filet d’anvers of franse kaas en parmaham. Voor de lichtere lunch kan je ook soep of salade bestellen. Gelegen op het Zuid en voorzien van een terras met stoelen die gemaakt zijn voor de zon!

Graaf Van Egmontstraat 5, 2000 Antwerpen - www.wasbar.com/antwerpen/

Array

Kapitein Zeppos

Kapitein Zeppos doet bij sommigen misschien nog een belletje rinkelen als de kinderserie die in de jaren zestig werd uitgezonden, maar wij bedoelen wel degelijk de gezellige Antwerpse eetplek op het Mechelseplein. Niet ver van de Meir en Oudaen, steeds voorzien van een groot terras of een erg gezellig interieur als je liever binnen zit. Denk: rustiek, hout en hip. Favorieten op de kaart zijn zonder twijfel de fishburger met pestomayonaise, maar je kan er ook terecht voor de kleine honger – oftewel koffie en croque monsieur.

Vleminckveld 78, 2000 Antwerpenwww.cafezeppos.be

Dansing Chocola

Wij zijn fan van alle plekjes waar je gezellig kan zitten, omringd wordt door een beetje groen en rustig van je thee kan slurpen. Dansing Chocola is gelegen in de Volkstraat, dus wanneer je klaar bent met de lunch kan je meteen heel wat leuke winkels bezoeken (denk: de must-see concept store YOUR en allerlei antiekwinkels). Dit eetcafé heeft iets weg van een romantisch plekje in Parijs en is ook erg gezellig om ’s avonds te vertoeven. Ze gebruiken steevast verse ingrediënten en je kan er terecht voor ontbijt, lunch en avondeten.

Volkstraat 159, 2000 Antwerpen - www.dansingchocola.be

Tinsel

Tinsel hebben we al eerder aangeraden als één van de beste plekken voor koffie in het Antwerpse, maar het interieur, de ligging en het eten is zo leuk dat het ook op de lijst voor de lunch moet. We zouden je tenslotte niets willen ontzeggen. Bij Tinsel krijg je lekkere salades, rijk gevulde boterhammen, taartjes en ander lekkers op je bord voor de lunch – en dat allemaal aan een schappelijke prijs. Eén minpuntje: de wachttijd kan hier nogal oplopen.

Vlaamse Kaai 40, 2000 Antwerpen - www.facebook.com/tinselantwerp

Wasbar: Graaf Van Egmontstraat 5, 2000 Antwerpen © Kim Siroyt
Wasbar: Graaf Van Egmontstraat 5, 2000 Antwerpen

Ontdek ook:
> Drie gezellige plekjes voor koffie in Antwerpen
> Nieuwe Martinibar opent in Antwerpen
> Een culinair dagje Gent: van koffie tot cocktails

Dorothee Gebele
Alles begann 1999 in Paris. Heute, 20 Jahre später, ist gofeminin.de eines von neun Schwesterportalen weltweit und einer der Marktführer für Frauenportale im deutschsprachigen Raum. In dieser Zeit hat sich …
you might also like