Home / Mama / Baby

15 kindergewoontes die je knettergek kunnen maken!

by Marlies de Pape ,
15 kindergewoontes die je knettergek kunnen maken!© Thinkstock

Kinderen zijn schattig en een onuitsprekelijke bron van vreugde en verbazing. Zoveel is zeker. We zijn het er allemaal mee eens dat het leven zoveel saaier zou zijn zonder hen. MAAR, ze kunnen je ook tot het uiterste drijven en doen de meest irriterende dingen zonder reden. Ze kunnen de sterksten onder ons op hun knieën dwingen. We hebben de top 15 samengesteld van de meest vervelende, onverklaarbare dingen die onze kroost kan doen.

Maken jouw (b)engeltjes je soms ook hoorndol? Deel dit artikel zodat we een clubje kunnen oprichten om elkaar bij te staan!

Sommige gerechten zouden ze 's morgens, 's middags en 's avonds kunnen eten. En dan ineens, uit het niets, vinden ze het afschuwelijk. Waarom toch?

Array

Bron: Photos-.fr

Ze zeuren aan één stuk door voor nieuwe schoenen, maar wanneer ze die eindelijk hebben, missen ze geen enkele plas in het park. Waarom toch?

Bron: 9.mshcdn.com

Ze moeten ALTIJD naar het toilet gaan wanneer je net vertrokken bent van de rustplaats langs de autosnelweg of wanneer je op een weg in de bergen bent waar je niet kan stoppen. Waarom toch?

Bron: 9.mshcdn.com

Ze kunnen wel 36.459 keer na elkaar dezelfde aflevering van Bob De Bouwer bekijken ook al weten ze maar al te goed dat Bob, samen met zijn assistente Wendy, er altijd in zal slagen alle schade te herstellen. Waarom toch?

Bron: fydisneymisfits

Tijdens hun badje, dat normaal het rustmoment bij uitstek zou moeten zijn, lijkt het elke keer wel weer alsof je hele badkamer overspoeld is door een tsunami. Waarom toch?

Bron: gurl.com

Het lijken wel engeltjes vlak nadat ze hun tanden hebben gepoetst, naar toilet zijn gegaan, hun verhaaltje hebben gehoord en een kusje hebben gekregen. Maar de deur is nog niet dicht en ze veranderen plots in chagrijnige monsters en eisen nog een zoen of een toiletbezoek. Ofwel hebben ze ineens een enorme dorst of moeten ze je nog iets vertellen dat van levensbelang is (en daarmee is de lijst nog niet af). Waarom toch?

Bron: 31.media.tumblr.com

Maandenlang vragen ze je elke avond hetzelfde verhaal voor te lezen. In het begin vond je dat wel leuk, maar nu begin je toch schoon genoeg te krijgen van dat prinsesje dat niet naar het bal mag van haar gemene stiefmoeder. IEDEREEN weet toch dat ze uiteindelijk wel zal gaan en haar prins op het witte paard zal ontmoeten!? Waarom toch?

Bron: onlylolgifs.net

Ze vechten tegen de slaap en verzekeren je ervan dat ze niet moe zijn, hoor! Totdat ze ineens neerstorten met hun neus in de puree of achter de zetel. Waarom toch?

Bron: gifbin.com

Ze hebben er een gewoonte van gemaakt om overal hun tong tegen te steken: de ramen, de deuren van de metro, het karretje van de supermarkt... Waarom toch?

Bron: ​3.bp.blogspot.com

Wanneer je denkt eens twee minuten rust te hebben, blijven ze voor de deur van het toilet staan. En je moet er nog maar aan denken de deur te sluiten of ze maken een kabaal totdat je eruit komt. Waarom toch?

Bron: senorgif.com

Zelfs wanneer je ze op heterdaad betrapt op kattekwaad, doen ze hun best er zo onschuldig mogelijk uit te zien. Waarom toch?

Bron: ​31.media.tumblr.com

Te pas en te onpas vragen ze luidkeels: "Waarom is die meneer dik?" of "Waarom kijkt die mevrouw scheel?". Terwijl je ze verdorie probeert te leren beleefd te zijn! Waarom toch?

Bron: ​media.tumblr.com

Ze stellen steeds maar weer, opnieuw en opnieuw en opnieuw, dezelfde vraag, zonder ook maar enige blijk van medeleven voor je arme zenuwen die op springen staan. Waarom toch?

Bron: ​media.tumblr.com

Telkens wanneer je aan het telefoneren bent, hebben ze wel iets te zeggen of kunnen ze het niet nalaten iets stoms te doen. En wees er maar zeker van dat het je hele gesprek zal duren! Waarom toch?

Bron: ​31.media.tumblr.com

Elke ochtend moet je opnieuw alles uit de kast halen om hen uit bed te krijgen: overtuigingskracht, zoentjes, dreigementen enz. Behalve natuurlijk in het weekend, wanneer ze zonder probleem al VOOR 7 uur in hun ondergoed in je slaapkamer staan. Waarom toch?

Bron: 31.media.tumblr.com

Ontdek ook:
> 8 seksistische clichés die we niet meer in de cinema willen
> Jonge mama? 10 tips voor meer tijd voor jezelf
> Mama’s zijn de gelukkigste bevolkingsgroep

Marlies de Pape
you might also like