Home / Conditie / Lijnen / 5 recepten met Comté om je gasten te verbazen

5 recepten met Comté om je gasten te verbazen

Use the left and rights keys of your keyboard to navigate in the album.

...

Tempura van Comté en groene asperges geparfumeerd met grof zout


Voor 1 Persoon

Hapje

Japanse keuken

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk


Ingrediënten:

140g bloem

40g maïzena

360cl bier 

3 stukken Comté

3 groene asperges

Arachideolie

Zout

Japanse groene peper van Sansyo 


Bereiding


Stap 1

Meng de bloem, de maïzena et het bier om het tempuradeeg te maken. Roer voorzichtig om: het deeg mag niet te zwaar zijn.


Stap 2

Snij 3 stukken Comté in driehoekjes (10cm lang en 3cm dik).


Stap 3

Snij de 3 asperges in twee gelijke stukken.


Stap 4

Dompel de kaaspunten en de groene asperges in het tempuradeeg.

 

Stap 5

Bak de tempura in arachideolie op 185° gedurende 3 à 4 minuten.Leg de tempura voorzichtig in de arachideolie om spetters te voorkomen.


Stap 6

Meng in een bord het grof zout en de Japanse groene peper Sansyo. Leg er de tempura bij.