Home / Relatie / Psychologie

Deze 25 dingen moeten mannen weten volgens vrouwen: het geheim over wat vrouwen willen - DE ONTHULLING!

by Marlies de Pape ,
Deze 25 dingen moeten mannen weten volgens vrouwen: het geheim over wat vrouwen willen - DE ONTHULLING!© Pinterest/ http-//www.flickr.com/photos/kmeiserphotos/6463263445/sizes/l/in/photostream/

Mannen zijn ervan overtuigd dat vrouwen ingewikkeld in elkaar zitten, maar hoe zit het met onze kant van het verhaal? Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om ons gelukkig te maken: let gewoon wat meer op! Vrouwen willen graag dat je deze 25 dingen weet. Hou je pennen in aanslag!

Ook al zijn we er natuurlijk allemaal van overtuigd dat ons ventje de beste is (supersexy, je smelt weg als hij je kust, hij kookt en hij verwent je veel te vaak!), toch vinden we altijd wel iets om hen te verwijten. Hij zou toch net dat tikkeltje meer kunnen doen... denk je toch!

Je herkent vast wel deze zinnen: "Hij doet niet genoeg inspanningen", "Hij gaat altijd uit met zijn vrienden", "Hij merkt het zelfs niet als ik net van de kapper terukom"... Maar meisjes, vergeet niet: "boys will be boys". En dus, om hen een duwtje in de rug te geven, hebben wij een lijst opgesteld met 25 dingen waarvan ELKE vrouw wil dat mannen ze weten, zodat het leven weer iets gemakkelijker is.


We willen hen niet de les spellen, maar hen integendeel wat helpen om beter inzicht te krijgen in onze harten en geest. Dus mannen, als je dit hebt gelezen, beschik je over de ultieme kennis. Maak er geen misbruik van!

1. Het zijn de kleine dingen die tellen

Sommige mannen denken dat ze ons maar één keer hoeven te verrassen en dat de klus dan voor heel hun leven geklaard is, maar geloof ons, we houden de tel bij. Ga op de weg naar huis even langs bij de winkel en koop ons een klein verwennerijtje (tip: ofwel wijn, chocolade of kaas) of dat nieuwe book waar we voortdurend over praten. Geloof ons, we zullen onze dankbaarheid tonen.

2. Het I-woord

Inspanning (geen man die hier niet bekend mee is) is altijd een probleem. Zet het afval buiten, bel ons even om te vragen hoe onze dag was of steek eens flink de handen uit de mouwen voor onze verjaardag. We zijn je tijd waard!

3. Zelfvertrouwen en arrogantie zijn NIET hetzelfde!

Elk meisje houdt van een man die goed in zijn vel zit. We voelen ons veilig en beschermd en het is zelfs supersexy. Arrogantie daarentegen? Een afknapper.

4. Het is niet ouderwets galant te zijn

Wees af en toe eens ouderwets, daar zijn we verdorie gek op. Betaal op het eerste afspraakje, hou de deur voor ons open en vergezel ons van de auto naar de voordeur. Erewoord, we zullen je geen stalker noemen.

5. Doe volwassen

Ja, we zorgen graag voor je, maar we vervangen je moeder niet! De meeste mannen zijn nog kinderen vanbinnen, maar als je meer van ons verwacht dan vertroetelen (je vlees in stukjes snijden bijvoorbeeld), dan heb je een groot probleem.

6. Luister en toon interesse

Na een hectische dag hebben we een luisterend oor nodig. Vrouwen praten graag en willen hun gevoelens kwijt. We nemen je in vertrouwen zodat je ons opbeurt. Zet de tv dus af, zet je biertje even aan de kant en luister gewoon!

7. Wees eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst. Nu lijkt het misschien een goed idee om ons iets voor te liegen, maar we zullen het altijd te weten komen en dan mag je vuurwerk verwachten. Ons bedriegen en erover liegen, dat is gewoon laf.

8. Zorg dat we bovenaan je lijst staan

Vrouwen moeten het gevoel hebben dat ze belangrijker zijn dan een Xbox. Natuurlijk gunnen we je tijd met je vrienden om je te amuseren, maar wij moeten wel op de eerste plaats blijven staan. Als je meisje niet de indruk heeft dat ze een prioriteit is, dan kan je er donder op zeggen dat je iets verkeerd doet.

9. Merk de kleine dingen op

Iedereen wil dat zijn partner hem/haar opmerkt. Nieuw kapsel? Nieuwe kleren? Een kilootje afgevallen? Nieuwe lingerie? Zeg iets om onze inspanningen te erkennnen want we hebben het (toch gedeeltelijk) voor jou gedaan.

10. Doe het rustig aan (in bed)

We haten het als een man te snel gaat in bed. Vrouwen hebben wat meer tijd nodig en rekken graag het voorspel. Neem dus de tijd en haast je niet!

11. Blaas het niet op als we eens geen zin hebben

Het heeft hoogst waarschijnlijk niets met jou te maken als we geen zin hebben in seks. Iedereen heeft wel eens een mindere dag. Misschien zijn we moe, hebben we stress of maken we ons zorgen... We moeten er geen tekening bij maken om uit te leggen dat we daardoor niet zo veel zin hebben. Neem het niet persoonlijk op.

12. Help ons

Niets ergert ons meer dan een luierik. Help ons met klusjes, dagelijkse boodschappen en de kinderen. Net zo goed jouw verantwoordelijkheid als de onze.

13. Soms hebben we tijd voor onszelf nodig

Meestal blijven we maar doorratelen, maar geloof het of niet, soms hebben we ook wel eens wat "me-time" nodig. Als we er gelukkig uitzien en we zeggen dat er niets scheelt, dan is dat waarschijnlijk ook zo!

14. Leer sorry te zeggen

Wees eens niet zo koppig! Het is jouw schuld en jij bent duidelijk in de fout gegaan. Zeg dus de magische formule. Met sorry kom je al een heel eind in relaties...

15. Soms voelen we ons gewoon kl*te

Mannen denken dat vrouwen voortdurend op zoek zijn naar aandacht, maar soms voelen we ons echt slecht. Vergeet onze pijnlijke buinkrampen niet, hoofdpijn en PMS. Maandstonden zijn afschuwelijk, doe ons een lol.

16. Toilet humor

Hoewel het soms wel eens leuk kan zijn om een grapje te maken over je poep, een Snapchat met wat je gisteravond hebt gegeten, is gewoon vuil!

17. Wees hygiënisch

Tanden gepoetst? Gedoucht? Deodorant opgedaan? Je bent volwassen, man! Doe het gewoon.

18. Ken jezelf

We moeten op dezelfde golflengte zitten. Als een man weet wat hij wilt en zelfzeker overkomt, zal hij veel minder geneigd zijn voldoening te zoeken in dingen als dronken worden met zijn vrienden en met tien andere grieten praten (die trouwens nultolerantie krijgen).

19. Vergeet onze verjaardag niet en ook niet onze trouwdatum/datum van eerste kus/eerste...

Een jaar telt 365 dagen waarvan je er maar twee moet onthouden en daarom worden we dus boos. Zet het alarm op je gsm in, schrijf het in je agenda of vertel het zelfs aan je moeder als het echt moet (maar vertel ons dat dan maar best niet). Wat je ook doet, vergeet het niet!

20. Respecteer ons

Sommige mannen waarderen hun partner niet zoals het moet. Houd van haar alsof het je laatste dag op aarde is, stel alles wat ze doet op prijs en wees dankbaar. Denk daar maar eens over na.

21. Pinterest is je antwoord op alles

Pinterest biedt je alles wat we willen op een zilveren schotel aan. Het is een collage van alle mooie dingen die we willen, aan jou om onze dromen te doen uitkomen. Haal er je voordeel uit!

22. We hebben een zwak voor romantiek

Vraag nooit aan een meisje of ze bloemen of wat dan ook wil. Het antwoord is overduidelijk JA, natuurlijk! Vooral in combinatie met rozenblaadjes, kaarsen, diner en wijn.

23. Kook voor ons

Niets zo sexy als een man die zijn weg weet in de keuken.

24. We houden van dingen die recht uit je hart komen

Als je denkt dat een zelfgemaakt kaartje, een plakboek of een zelf samengestoken cd te stroperig is, dan vergis je je! Het is een super manier om je hart te laten spreken, vooral omdat mannen daar (verbaal) niet altijd zo goed in zijn. Gegarandeerd succes.

25. Je kan niet zonder ons leven

Mannen vinden vrouwen vaak vanzelfsprekend, maar eigenlijk zijn jullie niets waard zonder ons! Wie zorgt er anders voor jou? Verkleedt zich? Maakt van jou een betere man? Geef maar toe...

Zijn we nog iets vergeten? Aarzel niet om het met ons te delen op facebook!

Marlies de Pape
you might also like