Home / Beauty / Make-up

Een onberispelijke make-up in 4 stappen

by Marlies de Pape ,
Een onberispelijke make-up in 4 stappen© Fanny Broissand

Hier leer je hoe je je ochtendroutine kan veranderen, met enkele precieze en doeltreffende bewegingen. Niet om er opgemaakt uit te zien, maar voor een frisse en piekfijne look in geen tijd.

Summary
  1. · Hoe bereid je je huid goed voor?
  2. · Hoe breng je een fond de teint aan zonder strepen?
  3. · Hoe krijg je een stralende teint?
  4. · Hoe creëer je een frisse nude make-up?

Alles begint met een goede basis en de gepaste bewegingen. Volg de gids, we leggen je alles uit dankzij de bedachtzame tips van Sylvie, make-upartieste bij Dior, die ons de collectie Backstage Pro voorstelt, ofwel de onontbeerlijke producten in elke beautycase.

Dior - Backstage Pro © Fanny Broissand
Dior - Backstage Pro
See album

Hoe bereid je je huid goed voor?

We beginnen met een reiniging met fris water of micellair water. Daarna gebruiken we een lotion en vegen het teveel voorzichtig weg met een zakdoek.

Vervolgens een laag serum, aangepast aan je huidtype - hier gebruiken we One Essential -, een crème (anti-aging, matterend of voedend, jij beslist maar zoek altijd naar een hydraterende crème, bijvoorbeeld de Hydra Life sorbetcreme), en je bent klaar.

Hoe breng je een fond de teint aan zonder strepen?

Neem er een brede en platte borstel bij: dit is de beste manier om het product uit te wrijven en de juiste dosis aan te brengen. Zo vermijd je het plaastereffect en is de kleur overal gelijk verdeeld, en bovendien gaat je fond de teint zo langer mee.

Als je wilt, kan je beginnen met een lumineuze basislaag met de Skinflash Primer en zijn paarlemoeren glans. Hij geeft een zekere gloed aan je gelaat die Amerikanen glow zouden noemen.

Daarna breng je de fond de teint aan - hier Dior Nude 040 - volgens dit ritueel: doe een beetje van het product op je hand en breng met behulp van de borstel, een nootje aan op je gezicht. Vertrek vanuit de T-zone en verspreid het zo op je gelaat. Zo wrijf je het zoveel mogelijk uit en concentreer je je op de gevoelige zones, en bovendien heb je minder risico om aflijningen te hebben langs de contour van je gezicht (of de kraag van je blouse vuil te maken).

Neonlichten zijn allesbehalve flatterend, maar wel doeltreffend om niet oranje voor de dag te komen. Je ziet de schaduw beter en zo weet je waar je moet oplichten.

Hoe krijg je een stralende teint?

De Skinflash voor een Stralende Teint is hier de beste optie. Aan te brengen op de zones die je wilt oplichten of camoufleren (vaarwel wallen). Breng kleine puntjes aan langs je neus, schuin op je jukbeenderen, op je kin en het voorhoofd en wrijf uit met zacht kloppende bewegingen.
Tips: Voor een liftend effect en om je ogen groter te maken, kan je enkele puntjes boven je wenkbrauw aanbrengen. Rond de mond, creëert het volle lippen. Een klein beetje in de fronsrimpels, verjongt je blik.

Eindig met een vleugje poeder om alles vast te zetten en je hebt een perfect nude. De poeder die we hier hebben gebruikt is Diorskin Nude Rose, die niet te veel matteert (anders komen kleine rimpels en droge plekken beter uit en dat wil niemand), maar de teint glad maakt en een fluwelen toets aan je gelaat geeft. Bovendien is de tint universeel en past dus bij elke huidskleur.

Hoe creëer je een frisse nude make-up?

In dit geval is blush je beste vriend. De Rosy Glow die we hier gebruikten, geeft je een mooie blos zoals na een poosje rennen in het bos (zonder de krampen achteraf), en transformeert je jukbeenderen in charmante roze wangen.
Een tip: om je blik te verruimen, kan je de blush ook lichtjes aanbrengen onder de wenkbrauwen.

Als je toch een oogschaduw wilt gebruiken, kan je de Eye Primer, die volledig opgaat in je huid, gebruiken zodat de make-up langer houdt en de kleuren niet uitlopen.

Voor gekrulde, gevoede en XXL wimpers, moet je Diorshow Maximizer hebben. Deze basis kan op zoveel manieren gebruikt worden dat je kan kiezen uit verschillende opties: ofwel onder de mascara voor een glamoureus effect met volle, lange wimpers, ofwel alleen aangebracht voor je gaat slapen, als een reconstructieve verzorging die wimpers met een wow-effect garandeert vanaf dat je opstaat. Breng dan een genereuze laag Iconic Overcurl aan en je bent klaar.

En nu we toch goed bezig zijn, werken we af met volle, gehydrateerde lippen. Als onderste laag, is de Lip Glow heel geschikt want hij hydrateert en zorgt voor een gevulde mond. Als je bang bent dat de kleur zal vervagen, gebruik dan het universeel, doorzichtig potlood (heel handig want het past bij elke kleur in je make-upcase). Kies dan je favoriete lippenstift en uiteindelijk breng je nog de Lip Maximizer aan met menthol die reanimeert, en actieve collageen.

Heb jij ook tips om er uitgeslapen, fris en chic uit te zien? Laat het ons weten op facebook!

Marlies de Pape
you might also like