Home / Beauty / Make-up

Tips en tricks van een make-upartiest om je te wagen aan lippenstift

by Fanny Broissand ,
Tips en tricks van een make-upartiest om je te wagen aan lippenstift© Yves Rocher

In België leggen we onze lippenstift meestal opzij voor een avondje uit, maar je kan het erop wagen en hem ook dagelijks uithalen.

Summary
  1. · Hoe breng je je lippenstift goed aan?
  2. · Hoe zorg je ervoor dat de kleur niet vervaagt overdag ?
  3. · Welke kleuren raad je aan voor overdag ?
  4. · Veel vrouwen houden van kleuren, maar durven niet. Heb je argumenten om hen toch over de streep te trekken?
  5. · Heb je tips voor oogmake-up als ik rode lippenstift aandoe, zodat het niet te veel van het goede wordt?

Om je goed advies te kunnen geven, kregen we de kans om Max Herlant te interviewen, een make-upartiest die heeft samengewerkt met fotografen zoals Patrick Demarchelier en Guy Bourdin. Hij vertelt ons hoe hij lippenstift ziet, en vertrouwt ons zijn professionele tips toe want hij is nu make-upartiest bij Yves Rocher.

Heb je zin om het gamma Grand Rouge te ontdekken? Je kan het nu terugvinden in de Deauty Box, de beautybox die thuis bezorgd wordt en die elke maand de beste cosmeticaproducten van het moment selecteert.
Om meer te weten over dit leuke project en voor een overzicht van de producten die je kan ontvangen, klik hier…

Grand Rouge - Yves Rocher © Yves Rocher
Grand Rouge - Yves Rocher
See album

Hoe breng je je lippenstift goed aan?

De eerste tip die we aan alle vrouwen meegeven, is dat je perfect gehydrateerde lippen moet hebben. Dit lijkt eenvoudig, maar het is van uiterst belang en wordt vaak over het hoofd gezien. Een lippenstift ziet er niet zo mooi uit op droge, doffe lippen en zal niet al zijn magie tewerk kunnen stellen. Neem er een foto bij van Marylin Monroe en je zal een geslaagde, sensuele en glamoureuze lippenstift kunnen bewonderen.

De beste manier om hem aan te brengen, is de randen af te bakenen. Deze stap is extra belangrijk wanneer je voor rood of een andere felle kleur kiest. Geen enkele lip is volkomen symetrisch en dus moet je de boog van Cupido aandachtig bijtekenen. Zorg ervoor dat de kleur van het potlood exact dezelfde kleur heeft als de lippenstift, zodat je geen lelijke afgrenzing ziet. Wanneer je een felle lippenstift koopt, schaf je best tegelijkertijd een potlood aan zodat je je daar geen zorgen meer om hoeft te maken. Als je een beige of roosachtige lippenstift koopt of een andere natuurlijke kleur, dan is deze stap niet verplicht. Eens je een lijntje hebt getrokken, mag je er je lippenstift bijhalen. Je gebruikt daarvoor het best een penseeltje. We weten uit ervaring dat de kleur intenser zal zijn als je ze zo opbouwt.

Hoe zorg je ervoor dat de kleur niet vervaagt overdag ?

Dit is vooral belangrijk op reis - denk aan airco, verandering van temperatuur, vliegtuig. Op dagelijkse basis, zorg ervoor dat je altijd goed gehydrateerde lippen hebt en gebruik de Perfectionerende Lipliner van Yves Rocher. Dit is een kleurloos potlood dat je als extra laag aanbrengt. Wrijf je lippen er volledig mee in om een barrière te vormen tussen je lippen en de lippenstift en te zorgen dat deze niet vervaagt.

Gebruik je dagcrème als oplappende verzorging. Bedek je lippen zodat ze wit en lichtjes ondoorzichtig zijn. Laat een twintigtal minuten rusten en verwijder het teveel met een zakdoekje. In een mum van tijd heb je een stevige en volle mond.

Welke kleuren raad je aan voor overdag ?

We zien heel wat verschillen naargelang het land, afkomst en huidtype. Als je Aziatische trekken hebt, komt een echt elegant rood voor ware 'dames' volledig tot zijn recht bij jou, net als parelroze en zachte kleuren.
Als je een zwarte huid hebt, heb je echt geluk want dan kun je je alle kleuren veroorloven en je uitleven met intens paarse tinten, heel donkere rode kleuren of warme bruine tinten.
Scandinavische types met blond haar en lichte ogen staan altijd mooi met beige en roze. Als je toch rood wilt gebruiken, breng je best maar een klein beetje aan met je vingertip en wrijf je het zo goed uit. Het eindresultaat zal zo delicater en doorzichtiger zijn. Met deze tip zal je er ook helemaal niet te 'bimbo' uitzien.
Brunettes met bruine ogen kunnen kiezen uit een hele resem felle kleuren: oranjerood, koraal- of felrood.

Veel vrouwen houden van kleuren, maar durven niet. Heb je argumenten om hen toch over de streep te trekken?

Put inspiratie uit je omgeving. Neem bijvoorbeeld videoclips: ze geven een goed beeld van het resultaat en geven je een idee van hoe make-up eruit ziet bij jou. Zo doe je goede tips op als je zin hebt om de penselen uit de kast te halen. Laat je meeslepen door kleur en voeg kleur toe aan je dagelijkse rompslomp. Breng als tussenstap de lippenstift met je vinger aan, en niet met een penseel.
Speel met de doorzichtigheid, een tatoeage-effect en het effect van gebeten lippen. Lippenstift is een kwestie van gewoonte, net als wanneer je van haarkleur verandert. Je moet het de tijd laten en het stap voor stap aanpakken. Je brengt toch ook eerst lichtbruine mèches aan op kastanjebruin haar voor je overschakelt naar platinablond? Hetzelfde principe geldt voor lippenstift.

Heb je tips voor oogmake-up als ik rode lippenstift aandoe, zodat het niet te veel van het goede wordt?

Als je aan de samenhang van het geheel denkt, kan je zeker een compromis vinden. Een streepje eyeliner benadrukt je ogen en duurt maar 30 seconden om aan te brengen. Een stift is zelfs nog gemakkelijker dan een penseeltje. Als je bang bent dat je lijntje niet recht is, kan je deze tip toepassen: lijn eerst uit met een lichtbruin wenkbrauwpotlood en breng dan je eyeliner aan. Zo tover je een proper en recht lijntje tevoorschijn. Voeg nog een vleugje mascara toe en je krijgt een prachtige, grote blik.

Als je oogschaduw wilt gebruiken, geef dan licht aan je ogen door te spelen met gouden en beige tinten. Wat telt, is dat je je amuseert en dat je durft afwijken van de platgetreden paden (als je wilt natuurlijk)!

Artikel geschreven in samenwerking met Deauty

Fanny Broissand
you might also like