Home / Lifestyle / Maatschappij

Hotspot: Knokke, YOGIIRT, het 100% yoghurt pop-uprestaurant

by Marlies de Pape ,
Hotspot: Knokke, YOGIIRT, het 100% yoghurt pop-uprestaurant© YOGIIRT

Je bent dol op yoghurt in alle vormen en op alle momenten van de dag? Dan zal het nieuwe concept van restaurant "YOGIIRT", dat op 19 juli 2014 zijn deuren opent in Knokke, je zeker kunnen bekoren.

Vier ondernemers uit de vier hoeken van de wereld staan aan de basis van dit concept: Marc Van Cutsem, Thierry Goor, Hakim Benbouchta en Axel Leclère. Om dit gedurfde project te verwezenlijken, hebben de vier stichters een beroep gedaan op chef Carlo De Pascale van Mmmmh! (ja, die van de zalige kooklessen en fijne delicatessenwinkel waar we nooit aan kunnen weerstaan), die een menu heeft opgesteld waar yoghurt de ster is.

Yoghurt met fruit © YOGIIRT
Yoghurt met fruit
See album

"We zijn verliefd op kwaliteitsyoghurt en we vinden het enorm jammer dat het aanbod voor het grote publiek voornamelijk industrieel is. Met YOGIIRT willen we aan onze klanten originele, gezonde, light en smakelijke recepten voorstellen, die hoofdzakelijk uit streekproducten bestaan. We benadrukken hoe belangrijk het is voor iedereen om je dagelijks een pleziertje te gunnen tijdens je pauze, vandaar het "pauze" symbool in ons logo", legt Marc Van Cutsem uit.

Dit product dat nochtans erg eenvoudig lijkt, toont zich enorm flexibel en je kan er alle kanten mee op, want het is de basis voor veel recepten. Laat je verbeelding de vrije loop. Van ontbijt tot een lekker vieruurtje, de mogelijkheden zijn eindeloos om yoghurt te (her)ontdekken.

Het principe is simpel: elk zijn yoghurt! Je kiest welk type yoghurt je wilt naargelang waar je op dat moment zin in hebt: yoghurt, verse kaas of frozen yoghurt. Daar voeg je de ingrediënten die je wenst aan toe: zoet of hartig. En dan genieten van je heerlijk tussendoortje. Je kan binnen zitten in een chique ruimte, sober en verfijnd, ofwel op een mooi terras met een prachtig zicht, maar je kan ook meenemen.

Behalve aanlokkelijk en origineel, is het concept heel aantrekkelijk want het is het eerste van zijn soort in België. Met zijn stoutmoedigheid zal het ons zeker verleiden en onze smaakpapillen aanspreken. We wensen het project alle succes toe (en misschien een afdeling in Brussel zodat we ook eens langs kunnen gaan voor een heerlijk ontbijt!).

Meer weten:
Y O G II R T : Elizabetlaan, 21 in Knokke

Marlies de Pape
you might also like