Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Beauty: Onze zonnige selectie

by Marlies de Pape ,
Beauty: Onze zonnige selectie© Fanny Broissand

De zon komt er weer aan en dus hebben we zin in zonnige, lichte make-up en verzorgingsproducten die ons in vervoering brengen.

Dit is onze ideale beautycase die zowel geschikt is voor een uitstapje naar de tropen als een weekend aan de Belgische kust of een dagje relaxen in een park in de hoofdstad.

Beautycase 100% zon © Fanny Broissand
Beautycase 100% zon
See album

Om goed te beginnen, moet je een multifunctionele crème hebben zoals de Sunleÿa G.E. van Sisley. Je kan kiezen tussen een SPF-index van 15 of 30, de crème is waterafstotend en beschermt tegen de schadelijke effecten van zonlicht en tekenen van veroudering: de elasticiteit van de huid wordt bewaard, ze wordt gehydrateerd en beschermd tegen vrije radicalen.

Om een crème goed aan te brengen, zijn er enkele basisregels: eerst en vooral moet je geen peeling doen vooraleer je je aan de zon gaat blootstellen. De beste bescherming is een bruine kleur. Je moet je huid dus de tijd laten om langzaamaan te kleuren. Dan breng je de crème aan op een frisse huid en niet als je al volop in de zon zit. Zo blijf je langer beschermd.

Dan, omdat we geen zin hebben om ons te verbergen onder dikke lagen fond de teint, kiezen we voor Cellularose van By Terry: een lichte en gekleurde CC Cream met een perfecte dosis glittertjes voor een onmiddellijk lichteffect.

Je kan de crème vinden bij Cosmeticary of op hun webshop.

Hetzelfde geldt voor het prachtige Prêt-à-Powder. Voor volumineus haar zoals manen in de wind, maar zonder helmeffect, moet je het nieuwste van Bumble And Bumble hebben. Het product stelt zich voor als een droogshampoo, maar is veel meer dan dat.
Hij zal zeker van pas komen als je te laat bent 's morgens en je geen tijd meer hebt om te shampooën, maar je kan hem zelfs gebruiken op proper haar voor meer volume in geen tijd. Breng wat poeder aan op de wortels, masseer in en je haren krijgen als bij toverslag volume.

Qua make-up, durf kiezen voor vrolijke pastelkleuren zoals het palet van BE Creative Make Up, met tinten van roze, marineblauw of cyaan.
We zijn ook fan van de Matic Stylo van Pupa. Een smeuïge maar frisse textuur en een licht en discreet effect. Je ziet een blauwe kleur, maar eens aangebracht is hij heel subtiel en smelt hij perfect weg op je ooglid. Je krijgt een mooie transparante en glinsterende look, perfect om zich in te leven in de waterthema's.

Om te eindigen kan je nagellak aanbrengen die je helemaal opvrolijkt. OPI charmeert ons met zijn nagellak Live Love Carnival in warme en schitterende koraaltinten, uit de nieuwe collectie geïnspireerd door Brazilië.

Marlies de Pape
you might also like