Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Stevige borsten: wat kun je doen?

by the editorial team ,
Stevige borsten: wat kun je doen?

Een mooi decolleté vraagt om onderhoud. Ontdek daarom onze natuurlijke beautyrecepten voor stevige borsten.

Summary
  1. · Wat zijn de eigenschappen van borsten?
  2. · Welke remedies bestaan er?
  3. · Wat zijn goede natuurlijke recepten?
  4. · Welke reflex moet je hebben?

Wat zijn de eigenschappen van borsten?

De borsten zijn het meest kwetsbare lichaamsdeel van een vrouw. Ze bestaan uit melkklieren, vet, bloedvaten en zintuiglijke zenuwen. De stevigheid van de borsten wordt verzekerd door de huid en aangrenzende spieren. Borsten worden onderworpen aan hun eigen gewicht, zwangerschappen, diëten en hormonale veranderingen en zakken dus na verloop van tijd in elkaar. Ze zwellen op of ze verkleinen, en soms op zo een buitenproportionele wijze dat de huid slap wordt, breekt en er striemen ontstaan. De huid van de borsten is dus onderhevig aan talrijke veranderingen waardoor ze veroudert.

Array

Welke remedies bestaan er?

> Kies een stevige bh en draag hem dagelijks om je borsten goed te ondersteunen.
> Eindig je douche met een straal fris water op je borsten. Maak draaiende bewegingen van de buitenkant naar de binnenkant toe: ga van je ene borst naar de andere en teken hierbij met de douchekop een soort liggende acht. Het koude water heeft een onmiddellijk vaatvernauwend effect, wat zorgt voor een betere microcirculatie in de bloedvaten, de celuitwisseling bevordert en het weefsel zichtbaar verstevigt.

Wat zijn goede natuurlijke recepten?

> Om de huid te verstevigen, maak je een infusie met 30 gr wilde tijm, 30 gram tijm en 20 gram rozemarijn. Laat afkoelen, filter en breng als lotion aan op je borsten. Laat 10 tot 15 minuten intrekken en spoel nadien af met een straal koud water.
> Om te hydrateren en te verzachten, moet je jezelf masseren. Vertrek daarbij altijd aan de buitenkant van je borst en ga naar de binnenkant toe rond de tepel om. Je kunt hiervoor avocado-, argan- of jojobaolie gebruiken. Je kunt deze drie oliën ook mengen: gebruik daarvoor dezelfde hoeveelheid van elke soort (5 cl van elk bijvoorbeeld). Avocado is regenererend, beschermt en is rijk aan vitaminen, wat dus goed is voor de gevoelige huid. Argan is rijk aan antioxiderende multivitaminen (A, B, C, D, E, PP) en remt de huidveroudering af. Jojoba, ten slotte, hydrateert, herstructureert en voedt de huid.

Welke reflex moet je hebben?

Je moet dagelijks de reflex hebben om je borsten te trainen voor de spiegel en verslapping van het weefsel tegen te gaan.
1)Strek je armen recht voor je uit en breng je handen naar elkaar, zoals wanneer je zou bidden. Richt je ellebogen naar buiten en druk de handpalmen stevig tegen elkaar. Herhaal deze beweging 20 keer.
2) Hef je armen op boven je hoofd en strek ze. Laat ze dalen tot aan je borst ongeveer. Herhaal deze beweging 10 keer.
3) Sta recht en strek je armen naar achteren, ter hoogte van je heupen. Hef ze lichtjes op, totdat je het wat voelt trekken onder je borsten. Laat je armen weer zakken. Herhaal 20 keer.

Lees ook:
>
Zeg cellulitis vaarwel
> Ik wil slanke benen!
> Missie platte buik

you might also like