Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Hoe bescherm je je huid tegen de koude?

by Fanny Broissand ,
Hoe bescherm je je huid tegen de koude?

Onze tips om de winter in schoonheid te trotseren.

Wanneer het kwik razendsnel daalt, heeft onze huid nood aan bescherming. Want de koude droogt uit en kan rode vlekken veroorzaken en een trekkend gevoel dat we liever kwijt dan rijk zijn. Dit is ons troostend en herbronnend geheim voor een stralend voorkomen: het Roséliane masker van Uriage.
Het bestrijdt roodheden, verzacht onmiddellijk en je huid leeft weer op en ziet er opnieuw mooi uit.

Heb je zin om dit zachte maskertje uit te proberen? Dan kan je het terugvinden in de Deauty Kerstbox. Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van de verrassingen die we voor jou in petto hebben…

Roséliane Masque © Uriage
Roséliane Masque
See album

Waarom een masker?

Het Roseliane masker zal jouw bondgenoot zijn om de winter in alle zachtheid door te komen. Het product bevat thermaal water van Uriage dat je huid hydrateert en de huidbarrière versterkt dankzij de concentratie aan oligo-elementen en mineralen. Als je deel uitmaakt van de 80% die last heeft van rode vlekjes zonder het te weten, dan is het nu het ideale moment om deze heerlijke verzachtende sensatie te ontdekken. De huid drinkt het masker, met een romige textuur en stimulerende geur - verse bloemen, muskus en mandarijn zijn van de partij -, als het ware op, ziet er in één beweging weer stralend uit en is volledig ontstopt.

De ontsteking vermindert en je zal van bij het begin merken dat je huid 32% meer gehydrateerd is. Dankzij de werking op het celweefsel, herstelt de huidbarrière waardoor je optimaal beschermd bent.

Breng een dikke laag van het masker aan op het volledige gezicht en laat 10 minuten inwerken. Verwijder het teveel met enkele wattenschijfjes en verstuif een lichte nevel Thermaal water van Uriage om af te werken.

Bovendien is het product multifunctioneel want het is ook ideaal tegen kloven: geef je lippen wekelijks een peeling en breng een dikke laag van het Roséliane masker aan voor je gaat slapen. Prachtige lippen gegarandeerd bij het ontwaken.

Wat doe je om je te beschermen tegen de koude?

Het is best om je gezicht niet met water te wassen. De kalk in het water is heel agressief voor je huid. 's Avonds gebruik je beter een zachte reinigingsmelk dan een lotion met alcohol. Verstuif ook dan op het einde een beetje Thermaal water van Uriage op je gezicht en laat ongeveer vijftien seconden inwerken, voor je een crème aanbrengt. 's Morgens hoef je niet meer te reinigen want je huid is nog proper na een herstellende nacht. Verstuif enkel wat Thermaal water van Uriage en je bent klaar voor de dag.

Een peeling éénmaal in de week is zeker geen slecht idee. Breng die zachtjes aan op de huid zonder ze te beschadigen. Zo verwijder je de dode huidcellen en dringt de verzorging beter door.

Als je huid trekt, kan het lastig zijn om make-up aan te brengen want je hebt meer kans om een 'laag' te zien wat niet zo aantrekkelijk is. Kies in dat geval eerder voor een BB of een CC cream met een lichte textuur en een natuurlijke afwerking.

Vergeet ook niet te letten op de verwarming in je woning: ideaal staat de thermostaat rond de 20°. Maak het zeker niet te warm want dan heb je meer kans op rode vlekken en een ongemakkelijk gevoel.

Bedek jezelf ten slotte goed. Handschoenen, muts, dikke mantel... Pas als je goed ingeduffeld bent, ben je volledig beschermd. Kies voor natuurlijke en zachte stoffen zoals katoen of kasjmier zodat je geen last krijgt van jeuk. De Roseliane crème tegen rode vlekken vormt een verzachtende barrière op je gezicht en het masker dient als bondgenoot voor een dieptebehandeling.
Met dit alles, ga je dol zijn op de eerste sneeuw!

Artikel geschreven in samenwerking met Deauty

Fanny Broissand
you might also like