Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Essentiële verzorging om mooi te zijn

by Jillian Pogmam ,
Essentiële verzorging om mooi te zijn

Laten we eerlijk zijn, ware schoonheid komt weliswaar van binnenuit, maar het is ook het resultaat van een dagelijkse inspanning! Inderdaad, om mooi te zijn, moet een vrouw elke dag voor zichzelf zorgen en beautyproducten gebruiken die haar schoonheid onthullen. Alles wat je altijd al wilde weten over essentiële verzorging: hier zijn vijf rituelen om absoluut te volgen!

Frequentie: dagelijks


1/ Complete hydraterende verzorging

Een hydraterende crème zal de huid diep hydrateren en helpt tegen externe aanvallen (kou, vervuiling, enz.). Een goed gehydrateerde huid blijft zacht en soepel.
Goed om te weten: op een goed gehydrateerde huid duurt make-up langer.

Gebruiksadvies: breng de hydraterende crème 's ochtends op je huid aan (gezicht en hals) na grondige reiniging. Laat de textuur doordringen door zachtjes met je vingertoppen te masseren.

2/ Essentieel, make-up verwijderen

Het is erg belangrijk om 's avonds je huid te reinigen waardoor je ze goed van zuurstof voorziet. De huid is dan fris, zacht en soepel.

Let op: net als voor elke gezichtsverzorging, kies je een reinigingsmiddel afhankelijk van je huidtype.

Gebruiksadvies: verwijder 's avonds make-up om je huid te reinigen. Afhankelijk van de keuze van het product moet al dan niet worden afgespoeld. Wanneer je echter het gevoel hebt dat je huid vettig is, breng dan een tonische emulsie aan om overtollig reinigingsmiddel te verwijderen.

3/ 's Nachts heb je een zachte verzorging nodig

De producten die 's avonds moeten worden aangebracht, ontspannen en herstellen de huid gedurende de nacht. Tijdens de nachtrust begint de huid het natuurlijke proces van celregeneratie.

Gebruiksadvies: zodra de make-up is verwijderd, laat je de nachtverzorging intrekken door een zachte massage of door licht te tikken.

Frequentie : 1 keer per week

4/ Een peeling voor een nieuwe huid

De peeling is een onmisbaar schoonheidsgebaar om een gezonde huid te krijgen. Het doel is om de huid te reinigen door het verwijderen van de dode cellen die de huid verstikken. Het ‘afschilferen’ van je huid stimuleert de celvernieuwing ervan en herstelt haar tonus en uitstraling.

Gebruiksadvies: een tot twee keer per week breng je het verzorgingsproduct in cirkelvormige bewegingen en op een gereinigde en natte huid aan; concentreer je op je voorhoofd, op je neusvleugels en op je kin. Vergeet je nek niet. Spoel daarna overvloedig.

5/ De magie van het masker

Een masker werkt alleen op de buitenste laag van de huid. Het reinigt, zuivert en geeft een gevoel van welbehagen en zachtheid. Het is een verzorging die de huid voedt en haar een prachtige teint geeft. Naargelang je behoefte zijn er verschillende soorten maskers: hydraterend, verzachtend, kalmerend, samentrekkend, tegen rimpels of zuiverend.

Gebruiksadvies: als je voelt dat je huid niet in balans is, breng dan een masker op een perfect schone en goed gepeelde huid aan. Respecteer de rusttijd en spoel daarna goed af met warm water.

Jillian Pogmam
you might also like