Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Beauty: zeven producten voor een weekendje zonnen

by Marlies de Pape ,
Beauty: zeven producten voor een weekendje zonnen© Fanny Broissand

Ja hoor, de lente heeft zijn zonnige intrede gemaakt en we hebben al kansen genoeg gehad om ons op een strandstoel of op een terrasje te nestelen, een ommetje met de fiets te maken of een weekendje te genieten van de warme temperaturen.

Maar als we eropuit gaan, vinden we het niet leuk om zwaar geladen te zijn en halen we dus al wat overbodig is uit onze beautycase. Dit zijn de zeven producten die overblijven en die we overal meenemen omdat we niet zonder zouden kunnen:

De ideale beautycase voor een weekendje #1 © Fanny Broissand
De ideale beautycase voor een weekendje #1
See album

We beginnen, logischerwijze, met een zonnebescherming. De Spraymilk van Nuxe ruikt niet enkel lekker naar warm zand en plumeria, maar zorgt er ook voor dat je mooi en egaal bruint. Hij dringt snel in je huid en laat een zachte en droge huid na.

Na het zonnebaden kan je huid wel een verfrissing gebruiken. Wij gebruiken heel graag Photoderm After Sun SOS van Bioderma. Alleen de verpakking al vertelt ons dat het deugd zal doen. Je zal merken dat het geen crème is, maar een verzachtende nevel, die een lichte regen op je huid verstuift en verrassend kalmerend is. Je huid neemt het product onmiddellijk op en is volledig gehydrateerd.

Voor jeukende spoedgevallen is de Phytosun Roll'on perfect om ons die vervelende muggenbeten te helpen vergeten. Het kleine product past perfect in je handtas en is bij ons op het bureau beland, na tien dagen tropisch plezier. Ik heb me erop gestort en werd verleid door zijn doeltreffendheid: na twee dagen, geen muggen meer. Die willen we niet meer kwijt!

Voor je gezicht en je lichaam wil je gewoon een goede moisturizer, iets simpels. Het heeft geen zin om dagenlang te smeren op vakantie. Wij zijn voorstander om je even te laten gaan (de rest van het jaar ook? Ja hoor, lekker zen zijn we hier op de redactie). Als je echt niet zonder crème kan, zal je zeker fan zijn van de Sublime Balm van Cinq Mondes, met een kleur van pompelmoes een rijke boterachtige textuur. Je mag er zeker van zijn dat je huid nog steeds zacht zal zijn na een dagje bakken en braden in de zon. Met een decadente geur van monoï en noni, zoals in Polynesië.

Voor op je gelaat, kan je de laatste creatie van L'Occitane proberen: Hydra Vital Cream met Angelica, met een groen en troostend parfum en een maagdelijke witheid. Hij is rijk aan etherische oliën en water van engelwortel en belooft zachtheid, elasticiteit en revitalisering van je huid.

Als je zin hebt om je op te maken, stellen wij je twee onmisbare producten voor, aangebracht in een mum van tijd en voor een maximaal effect. We beginnen met L'Ombre Couture van Givenchy, versie Corail Tentation, met intense kleuren en een lange houdbaarheid (en waterproof natuurlijk). De kleur past bij alle types en alle ogen en zorgt ervoor dat je er in een wip goed en elegant uitziet. Je kan de oogschaduw met je vingers uitsmeren of een fijn lijntje trekken met een borsteltje net boven de wimpers, zoals een zomerse eyeliner.

Om af te werken, nog een vleugje zwarte mascara voor extra volume en je bent klaar! De Miss Manga Mega Volume Black Angel van L'Oréal houdt zich aan zijn belofte met zijn volle borstel in de vorm van een dennenboom, en geeft je een onvergetelijke blik en onvoorstelbaar lange wimpers.

Meer op wewomen.be:
Een beautycase voor elk uitstapje
Beauty: Hoe bereid ik me voor op de zon?
Test: Zonnen zonder gevaar

Marlies de Pape
you might also like