Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Een beautycase voor elk uitstapje

by Marlies de Pape ,
Een beautycase voor elk uitstapje© Fanny Broissand

Wat wil je nog meer dan plannen maken en fantaseren over vakanties op exotische maar fascinerende plaatsen. Om al weg te dromen, hebben wij de perfecte beautycase samengesteld voor elk tripje.

Summary
  1. · Bezoeken in Londen, Parijs of New York
  2. · Voor een verblijf in India
  3. · Luilekker genieten in Florida
  4. · Bruinen in Corsica
  5. · Ontspannen in Cornwall
  6. · Drie dagen lang detoxen en verblijf in een spa in België

Wanneer je erop uit trekt, wisselen je behoeften naargelang je bestemming. Je beautycase zal er volledig anders uitzien of je nu drie dagen naar een hoofdstad trekt of een weekje gaat relaxen op het platteland. Wij hebben de beautycase samengesteld om op alles voorbereid te zijn voor enkele plaatsen die ons erg aantrekken.

Bezoeken in Londen, Parijs of New York

Array

Wie citytrip zegt, zegt avondjes uit op een terras met een cocktail in de hand, uren rondslenteren in musea en ontdekking van de nieuwste culinaire trends. We weten nog niet naar waar de stad ons zal meenemen en dus in geval van twijfel, kiezen we voor chique producten die we niet beu kunnen worden.
We voorzien een opvallende ketting (bij J.Crew), een felrode nagellak (Rouge Pablo - Yves Saint Laurent), een hydraterende lippenstift die lang opblijft (Pure Color Envy - Estee Lauder) en een parfum dat je bij elke gelegenheid kan dragen (La Petite Robe Noire - Guerlain).

Stedelijke beautycase © Fanny Broissand
Stedelijke beautycase
See album

Voor een verblijf in India

Je eerste trip naar India? Denk minimalistisch maar wel geschikt. Neem zeker een zelfbruiner voor je gezicht mee om er goed en natuurlijk uit te zien (Emulsion Fondante Autobronzante Visage - Nuxe).
Voeg daar een ongekleurd los poeder aan toe, dat perfect aansluit bij je teint. Het voordeel? Zelfs als je tijdens je verblijf bruint (en neen, we zeggen niet "volledig verbrand terugkomen") zal je nog altijd de juiste kleur hebben. Bovendien heb je zo een fluweelachtige satijnen huid (Poudre Première - Givenchy).

Voor je ogen biedt het palet Bronze Goddess van Estee Lauder een heel gamma van gouden, beige en bruine tinten evenals een iriserend trio van brons-paars-ivoor. Je kan de kleuren naar wens combineren voor een discreet of juist een zeer complex resultaat.

Werk af met Omnia Indian Garnet van Bulgari, een oriëntaalse geur die toetsen van mandarijn, osmanthus, saffraan en amber combineert.
Nog enkele glanzende juwelen en je ben tiptop in orde (blauwe armband - Camille Belgian Creation; turkooizen armband - Y"Eyes" - oorringen Jewelmint).

Beautycase voor een reis naar India © Fanny Broissand
Beautycase voor een reis naar India
See album

Luilekker genieten in Florida

Palmbomen, tropische kitsch en art deco architectuur komen samen in een licht opvallende maar heel joviale sfeer. Haal je Aviator zonnebril van Rayban boven, enkele gouden oorringen (hier, Bimba & Lola) en durf buiten de lijntjes te kleuren.
Nagels met glittertjes die langs alle kanten schitteren? Als we de collectie Spotlight on Glitter van OPI zien, kunnen we ons niet meer inhouden, net als kinderen die een winkel passeren vol met zoete en gekleurde snoepjes.
Voeg een veegje transparante blush Cheek Fabric van Giorgio Armani toe om je goede humeur te onderlijnen. Doe jezelf een plezier met de uitbundige douchegel Senorita Margarita van Philosophy, die letterlijk naar tequila, triple sec en limoenen ruikt! Op naar South Beach!

Op weg naar Florida! © Fanny Broissand
Op weg naar Florida!
See album

Bruinen in Corsica

Zon, luieren en gegrilde groenten eten met je voeten in het zand. Ontspannen, genieten en je beauy-routine tot het minimum beperken. 's Morgens enkele druppels Aromessence Mandarine van Decléor om je gelaatstrekken te egaliseren, je huid te voeden en lekker te geuren naar citrusvruchten die goed samengaan met het Eiland van de Schoonheid. Op het einde van de dag verzorg je jezelf maar eens goed met Sun Control van Lancaster, een aftersun met anti-verouderingseffect.

Om je haar niet te beschadigen door het vele zonnebaden, is een speciale shampoo van goede kwaliteit onontbeerlijk (Solar Sublime - L’Oréal Professionnel).

Als je erop staat make-up te gebruiken, kan je altijd een streepje potlood aanbrengen of voor een smokey effect gaan met de Stylo Yeux Waterproof van Chanel of Vernis In Love van Lancôme, hier in een elegante muisgrijze tint die past bij elke bikini.

Beautycase voor onder de zon © Fanny Broissand
Beautycase voor onder de zon
See album

Ontspannen in Cornwall

Landelijk, voorjaars, oh so british, gebloemd, licht, luchtig... Dit zijn de sleutelwoorden voor een verblijf in Cornwall. In schoonheidstermen vertaalt dit zich naar mooi omlijnde lippen, bij voorkeur nude. We zijn volledig overtuigd door de Addict Fluidstick van Dior met een indrukwekkende textuur: zowel fris en rijk, glinsterend maar niet kleverig en goed hydraterend.

Een laagje Sheer Tint van OPI op je nagels, als bovenlaag voor een pastel doorzichtig effect. Dan dien je enkel nog af te werken met een stralend serum voor je haar (Shu Uemura) en je bent klaar om rond te huppelen in groene heuvels met armbanden van Morganne Bello aan de arm, waarvan de rode kwarts de vorm van een klaver heeft.

Romantische beautycase © Fanny Broissand
Romantische beautycase
See album

Drie dagen lang detoxen en verblijf in een spa in België

Tijd voor zichzelf nemen, ontspannen, herbronnen en terugkomen met een supergoed humeur. We geven dus de voorkeur aan knuffelzachte, multifunctionele cosmeticaproducten zoals Skin Best - Serum in Cream van Biotherm dat je huid jeugdig houdt en geschikt is voor vrouwen van 30 tot 40 jaar. Het serum vermindert ook vermoeidheidstekens en onregelmatigheden in je teint.

Verwen je lichaam ook maar goed met de Milk Concentrate van L'Occitane, voor een gladde en stevige huid. De crème heeft een bijna decadente romige textuur en een heerlijke melkachtige geur.

Als je je wilt opmaken, kan je kiezen voor de oogschaduw Hypnôse Dazzling van Lancôme (hier in Spinelle Rose) die je zowel kan aanbrengen op de oogleden om je gezicht op te lichten, of op je jukbeenderen als blush. Met een ketting die helemaal opgaat in de natuurlijke sfeer met blaadjes van klimop van Tatty Devine, ben je er helemaal klaar voor!

Detox beautycase © Fanny Broissand
Detox beautycase
See album
Marlies de Pape
you might also like