Home / Relatie / Huwelijk

Ideeën voor een origineel huwelijk

by the editorial team ,
Ideeën voor een origineel huwelijk© weheartit

Geen enkele overeenkomst of verdrag schrijft voor dat je op een traditionele wijze moet trouwen. Als je op een originele en fantasierijke manier in het huwelijksbootje wilt stappen, bestaan er voldoende mogelijkheden om je droom te verwezenlijken.

Summary
  1. · De jurk
  2. · De locatie
  3. · Leuke extra's
  4. · Originele gerechten en menu's

De jurk

Trouw je liever niet in het wit omdat het nogal klassiek is voor jouw stijl? Ga dan voor kleur. Een rode jurk als je passioneel bent, een roze als je een romantische ziel bent, of een zwarte om de laatste trends te volgen; overweeg zelfs een papieren kleed.
Speel met accessoires: een komisch hoedje in plaats van de befaamde bruidssluier, juwelen gemaakt van bloemen,... Ook met je bruidsboeket kun je iets doen: vervang bloemen door parels, pluimen, linten,...

See also: Originele bruidsjurken voor een onvergetelijke look
See album

De locatie

Wil je een sprookjeslocatie om elkaar het jawoord op een speciale manier te geven? De keuze van de feestzaal is van primordiaal belang.
Ben je eerder artistiek, kies dan voor een weelderig decor, zoals een theater-, een opera- of een cinemazaal of een museum;
Ben je een muziekfan, dan zijn een nacht- of een jazzclub iets voor jou. Wil je muziek, drank en een sfeer van weleer, ga dan voor een cabaret.
Houd je van reizen en wil je een klein huwelijk of hertrouw je, ga dan naar het buitenland. Las Vegas is misschien wel kitscherig, maar wel symbolisch, je kunt er trouwen in een "Love Chapel". Let er wel op dat het huwelijk ook erkend wordt eigen land.

Leuke extra's

Alle bedenkbare transportmiddelen kun je gebruiken: een vespa, een geitje, een tandemfiets,... Kies iets waar jij zelf een voorliefde voor hebt en schenk geen aandacht aan normen.
Geef de bruidskindjes ook een leuke outfit: kleuren, streepjes,... maak er iets origineels en elegants van.

Originele gerechten en menu's

Aan de feestmaaltijd moet je voldoende aandacht schenken. Wees creatief! Hartig of zoet, verbaas je gasten! Kies bijvoorbeeld voor een buffet met wereldkeuken, voor lekkernijen uit je jeugd zoals een pomme d'amour, groente- en fruitsculpturen, voor een verrassende wijn-, chocolade- of koffiedegustatie, of voor desserten die een streling zijn voor het oog en de smaakpapillen zoals een chocoladefontein of een pièce montée van macarons. De keuze van de restaurateur is hierin bepalend.

Ontdek ook:

you might also like