Home / Relatie / Huwelijk

Kies het bruidskapsel dat perfect bij je jurk en stijl past

by the editorial team ,
Kies het bruidskapsel dat perfect bij je jurk en stijl past

Voor je huwelijk staan de datum, de locatie, de traiteur en alle andere praktische zaken al vast, nu moet je nog je bruidskapsel kiezen. Net zoals je bruidsjurk kun je ook je kapsel niet aan het toeval overlaten. Ga je voor de prinsessenlook of houd je eerder van rock 'n roll? Ontdek welke stijl jou op het lijf is geschreven.

Summary
 1. · De stijl van je jurk
 2. · Een eenvoudige en lange jurk
 3. · Een prinsessenjurk
 4. · Een jurk met een diep decolleté
 5. · Verschillende haartypes
 6. · Lang en steil haar
 7. · Krullen
 8. · Kort haar
 9. · De praktische kant

De stijl van je jurk

Je hebt je bruidsjurk al en je moet enkel nog het kapsel vinden dat er perfect mee harmonieert. Hiervoor kun je zeker een aantal tips vragen in de winkel waar je je jurk kocht (ze zullen er hoogstwaarschijnlijk vele ideeën hebben) of je kunt in een aantal bruidsmagazines bladeren.

Array

Je zoekt best een kapsel dat in de stijl van je jurk ligt. Je moet hierbij altijd rekening houden met wat voor haar je hebt. Over het algemeen kies je best je kapsel in functie van de lijn van je jurk.

Een eenvoudige en lange jurk

Je bent groot en slank en hebt een jurk gekozen die deze lijn benadrukt. Je kunt gaan voor een ballerinaknot, klassiek op de nek, of hoger met een pony voor een hedendaagse look. Bind er een satijnen lintje rond: zo zal je knot steviger zijn en is er een mooi contrast met je haar. Je kunt het doen als je lang en steil haar hebt en als je gezicht rond en ovaal is. Heb je lang en dik haar, dan kun je een vlecht proberen met onderaan een paardenstaart.
Heb je krullen, dan kun je je haar gewoon los laten in mooie pijpenkrullen voor wat meer glamour.

Een prinsessenjurk

Je houdt van tule en van kant en je hebt een romantische sprookjesjurk gekozen. Een lage knot met enkele losse krullen zouden perfect passen.
Let erop dat je niet te hard opgaat in deze prinsessendroom. Een bos sterk krullend haar of een knot bovenop je hoofd met losse krullen, bloemen en lintjes zijn echt too much!

Een jurk met een diep decolleté

Je kunt kiezen voor een hoge knot met eventueel een steile lok opzij: zo creëer je lijnen en ben je modieus op hetzelfde ogenblik.

Verschillende haartypes

De aard van je haar is heel belangrijk in de keuze van je kapsel: als je droomt van een romantische stijl maar heel kort haar hebt, dan begin je best al op tijd na te denken over je bruidskapsel.

Lang en steil haar

Wat een geluk! Je kunt bijna alle kapsels proberen. Een gesofisticeerde knot, mooie pijpenkrullen of gewoon los en gebrusht, laat je leiden door je zin!

Krullen

Je kunt gaan voor een speelse knot met enkele losse lokken! Wil je een landelijke bruid zijn of verkies je de bohemien stijl, dan kun je enkele bloemen of wat gebladerte in je haar knopen.

Kort haar

Je kunt de indruk wekken een knot te hebben, zij het met extensions, zij het door je haar wat warriger te laten en enkele goed gekozen lokken te krullen en rechtop te zetten.
Een jongensachtig kapsel kan een mooi contrast vormen met een klassieke jurk.

De praktische kant

Een bruidskapsel laat je niet aan het toeval over, zeker niet als je ook een sluier draagt. Om je kapsel gemakkelijker te kiezen, kun je luisteren naar wat vriendinnen of kennissen deden of vraag je raad in de boetiek waar je je jurk kocht. Blader door talrijke magazines en vraag indien nodig de raad van je verloofde. Het is heel belangrijk dat hij het ook mooi vindt! Maak een afspraak bij je kapper en neem zeker een foto van je jurk mee. Leg hem precies uit wat je wilt en wat je verwacht, en luister ook naar zijn raad. Spreek vooraf een prijs met hem af. Vele kappers hebben misschien wel een vaste prijs voor bruidskapsels, maar je komt beter niet voor verrassingen te staan.

See also: Bruidskapsels: meer dan 100 ideeën voor je bruidskapsel
Bruidskapsel: lang haar © Saint Algue
Bruidskapsel: lang haar
See album

Ontdek ook:
Bruidsjurk: Welke snit voor mijn model?
Celebrity bruidsjurken: Celebs in hun witte jurk
Huwelijk: Beheer je budget!

  you might also like