Home / Beauty / Haar

Haargroei: Hoe kun je je haar sneller laten groeien?

by the editorial team ,
Haargroei: Hoe kun je je haar sneller laten groeien?

Het is best moeilijk om je haar op spectaculaire wijze te laten groeien zonder extensions! Toch is het mogelijk om zichtbare resultaten te boeken. Onderhoud je haar, pas enkele trucs toe en gebruik grootmoeders remedies! Weet vooral dat de lengte van je haar onlosmakelijk verbonden is met het volume, de glans en het zijdezachte gevoel ervan!

Begrijp de werking van je haar en verzorg het goed

De levensduur van haar is beperkt. Het groeit voortdurend tijdens ons hele leven, net als andere beharing. Haar vernieuwt zich in cycli, en er zijn ongeveer 20 tot 30 cycli op één leven.
Hoe kun je je haar sneller laten groeien, terwijl het dagelijks breekbaarder gemaakt wordt door de weersomstandigheden, onevenwichtige voeding, de producten die we gebruiken en vervuiling? Om de groei van het haar te stimuleren, moet je in de eerste plaats je haar zo goed mogelijk verzorgen.

Enkele tips:

Array

In de eerste plaats moet je aandacht besteden aan je voeding, als dat nog niet het geval is. Het is zelfs aangeraden om sommige voedingsmiddelen op te nemen om je haargroei te bevorderen. Eet bijvoorbeeld veel vis, bij voorkeur vette vis of tonijn. Plantaardige olie, noten en granen zorgen ook voor extra groei.

Let erop shampoo te gebruiken die goed is voor jouw type haar (droog, vet, gekleurd,...) en wissel regelmatig af met een zachte shampoo.

Vergeet zeker geen voedende maskers voor droge puntjes aan te brengen. Mooi, lang haar moet je net verzorgen op de lengte! Over het algemeen doe je één maskertje per week.

Neem voldoende voedingssupplementen en sporenelementen op. Idealiter doe je driemaandelijkse kuren met capsules die sporenelementen bevatten, of met regenerende ampullen om je haar te beschermen. Je kunt ook voedingssupplementen als calcium, ijzer, magnesium en minerale zouten gebruiken, omdat ze je haar van binnenuit voeden. Vraag raad aan je arts alvorens een kuur op te starten.

Maak er een gewoonte van om je hoofdhuid te masseren. Masseer jezelf of laat je masseren om de bloedsomloop te bevorderen en dus ook de zuurstoftoevoer van je hoofdhuid te verbeteren: nieuw haar zal sneller groeien!

Ruil je gewone borstel om voor een borstel met natuurlijke haren, bij voorkeur everzwijnhaar. Dit zal je haar minder beschadigen. Vermijd het ook om je haardroger te dicht bij je hoofd te gebruiken!

De groei bevorderen: behandelingen en trucs

Je haar groeit maandelijks met ongeveer 1 centimeter. Er bestaan echter talrijke trucs en homemade recepten om de haargroei te stimuleren:

De mythe rond volle maan
Deze grootmoeders remedie is het best bekend en heeft zichzelf in de loop der jaren al bewezen. Als je je haar laat knippen bij volle maan, zal het tweemaal zo snel groeien nadien! De gebroeders Bogdanov hebben dit nog niet bevestigd, maar het proberen kost je niets...

Biergist
Biergist is rijk aan aminozuren, minerale zouten en vitaminen. Het bevat de nodige voedingselementen om je haar te versterken. Biergist is natuurlijk en onschadelijk, het wordt opgenomen via kuren en het bevordert de groei van haar en nagels. Het is dus efficiënt op twee vlakken, twijfel niet! Je vindt het bij de apotheker of in de supermarkt.

Haargroei shampoo
Kijk uit voor miraculeuze shampoos die een groei van vijf centimeter op drie weken tijd beloven. De vraag is: welke bestanddelen worden gebruikt voor zulk een buitengewoon resultaat? Deze shampoos, lotions en andere magische producten drogen je haar alleen maar uit en hebben een devitaliserend effect. Kies eerder voor een antihaaruitval behandeling, zonder hierin te overdrijven natuurlijk, want zoals elke behandeling verliest het na verloop van tijd haar effect!

Etherische oliën
Etherische oliën voeden het haar vanuit de wortel. We bevelen aan om 5 tot 7 druppels etherische rozemarijnolie te mengen met zachte shampoo om het haar te versterken en de groei ervan te bevorderen. Het is gezond en voordelig, en loont dus zeker de moeite! Voor gespleten puntjes varieer je best: arganolie, kokosolie, (zachte) amandelolie, druivenpitolie, olijfolie, tarwekiemolie, ricinusolie,... Alle voedende bestanddelen zijn goed voor het haar! Een kleine tip nog: laat de olie een nacht op je haar alvorens een wasbeurt te doen. Anders las je best een minimumpauze van 30 minuten in.

Doe inspiratie op!

See also: De celebs met de mooiste lange lokken

Lees ook:
Test: Welk kapsel past bij jou?
Wil jij ook een pony?
De knallers van deze zomer

101 shares
you might also like