Home / Lifestyle / Cultuur

Picture perfect: de mooiste portretten van het Fotofestival in Knokke

by Marlies de Pape ,
Picture perfect: de mooiste portretten van het Fotofestival in Knokke© Hassan Hajjaj, Joe Casely-Hayford

Goed nieuws voor de cultuurliefhebbers die binnenkort nog eens afzakken naar de Belgische kust, want van 30 maart tot en met 9 juni staat Knokke-Heist in het teken van hedendaagse fotografie. Het Fotofestival van Knokke-Heist biedt voor de editie van 2014 een brede waaier aan tentoonstellingen voor alle bezoekers.

Fotofestival

Het fotofestival biedt zes gratis tentoonstellingen aan die te bezichtigen zijn in de Belgische badstad. Deze stellen werk tentoon van internationale kunstenaars en fotografen, maar ook prachtige foto’s van Belgische bodem. In het cultuurcentrum Knokke-Heist zijn de plaatjes van minder bekende Belgische fotografen te bewonderen onder de noemer ‘Unknown Masterpieces’, een kunstzinnige tentoonstelling die de fotografie van de toekomstige trendsetters belicht. Hier vind je onder andere het werk terug van Julie Scheurweghs, Jef Paepen, Aaron Lapeirre, Martine Laquiere, Dirk Janssens, Arno de Pooter, Veerle Scheppers, Jamie-Lee Sienes, Danny Van der Elst, Dieter Vanfraechem en Maroesjka Lavigne.

© dannyvanderelst.be
See album

Haute Africa

Parel van het fotofestival is de buitententoonstelling Haute Africa, waar het werk van internationale topkunstenaars en fotografen zoals Martin Parr, Wangechi Mutu, Zanele Muholi en Viviane Sassen te bewonderen zijn. Het doel van deze expositie is een alternatieve blik te bieden op het hedendaagse Afrikaanse continent.
Ook leuk om te weten: vanaf 11 mei wordt de tentoonstelling aangevuld met de World Press Photo 2014, een wereldwijde prestigieuze fotografiewedstrijd. Na de uitreiking van de prijzen worden de foto’s verzameld voor een reizende expositie die in meer dan 40 landen verschijnt. Deze mooie beelden zijn te bewonderen in Knokke-Heist voor de geïnteresseerden.
U weet alvast waarheen voor een snuifje cultuur en gezonde zeelucht de komende maanden!

© Baudouin Mouanda
See album

Alle praktische informatie en locaties zijn terug te vinden op de website van het fotofestival.
http://fotofestival.knokke-heist.be

Marlies de Pape
you might also like