Home / Lifestyle / Cultuur

Celebs die terug naar de schoolbanken gingen

by Marlies de Pape ,
Celebs die terug naar de schoolbanken gingen© Twitter/Getty/WhoSay

Sommige celebs, die in hun jeugd de voorkeur gaven aan de roem, besloten later toch weer naar school te gaan om hun niveau op te krikken of om zich enkele jaren later te perfectionneren.

Summary
  1. · Mark Wahlberg, kreeg zijn diploma op 42 jaar
  2. · Steven Spielberg gebruikte Schindler's List om de examens te doen
  3. · Will.i.am, de man die de wereld wilde veranderen
  4. · James Franco, verslaafd aan diploma's
  5. · Shakira, een normale studente
  6. · Prins William, student landbouwkunde
  7. · Emma Watson, een cursus in twee keer
  8. · Eva Longoria, de wannabe politica
  9. · Wyclef Jean, van het podium naar de muziekles
  10. · Teddy Riner, voorzienend

Het is soms moeilijk om studies en werk te combineren, vooral als dat werk je verplicht om te gaan filmen aan de andere kant van de planeet of je altijd de baan op moet naar concerten of wedstrijden. Maar als je geen studies hebt gedaan, is het nooit te laat om de draad weer op te pikken. Dat bewijzen deze tien sterren die soms heel lang hebben gewacht om hun diploma in handen te krijgen.

Emma Watson, pas afgestudeerd © Emma Watson Twitter
Emma Watson, pas afgestudeerd
See album
Array

Mark Wahlberg, kreeg zijn diploma op 42 jaar

Dat is onder andere het geval van Mark Wahlberg die het diploma van zijn middelbare school in 2013 verkreeg, toen hij 42 was. De ster besloot om opnieuw in de boeken te duiken voor zijn kinderen: "Ik wil niet dat mijn kinderen zeggen: 'Jij hebt je diploma niet gehaald, dus waarom heb ik het nodig?' Ze willen allemaal iets doen in de toekomst waar een opleiding voor nodig is.", legde Mark toen uit.
Om zijn diploma te behalen, is de acteur wel niet opnieuw op de schoolbanken gaan zitten, omdat hij midden in de opnames van 2 Guns zat. Hij volgde online lessen tussen de opnames door en liet zich helpen door een leraar om zijn einddoelstelling te behalen.

Steven Spielberg gebruikte Schindler's List om de examens te doen

De held van Transformers 4 was niet de oudste om de studies opnieuw aan te vangen. Steven Spielberg was niet minder dan 55 jaar oud toen hij zijn diploma in kunst behaalde aan de universiteit van California in 2002. Om te slagen voor de examens, moest de regisseur een film voorstellen van minimum 12 minuten. Met zijn carrière was dat niet zo moeilijk, en hij besloot Schindler's List te tonen, die de Oscar voor Beste film en voor Beste regisseur in 1994 had gewonnen.

"Ik wou het al jaren doen, om mijn ouders te bedanken en om aan jongeren te tonen dat het belangrijk is om tot het einde vol te houden. Ik hoop alleen dat ze sneller dan mij zullen zijn!", grapte Steven Spielberg toen hij zijn diploma ontving, 33 jaar nadat hij aan de studies begonnen was.

Will.i.am, de man die de wereld wilde veranderen

Een andere celeb die terug ging studeren om een boodschap mee te geven aan de jeugd: Will.i.am. De zanger van de Black Eyed Peas ging terug naar de universiteit in 2013 om er informatica te studeren. Zoals de collega van Fergie uitlegde, was dit niet enkel om een persoonlijke wens door te voeren: "Als je in een ghetto woont en je niet alleen jouw leven en dat van je familie wilt veranderen, maar ook dat van het ghetto, leer dan wetenschappen en probeer zoals Mark Zuckerberg, Bill Gates of Steve Jobs te worden. Muziek en sport zijn super, maar het zijn de mensen in Silicon Valley, zij die achter Twitter en Facebook zitten, die de wereld veranderen."

James Franco, verslaafd aan diploma's

Acteur James Franco besloot om de dingen goed aan te pakken toen hij zijn studies opnieuw aanving 10 nadat hij ermee was gestopt. In 2008 behaalde hij een diploma in Engelse literatuur aan de UCLA in California. Daarna ging hij film studeren in New York aan de prestigieuze universiteit van Columbia en aan de Tisch School of Arts (waar ook Woody Allen en Angelina Jolie studeerden). In 2011 ging hij naar Yale om zijn doctoraat Engels voor te bereiden. In 2013 stond James zelfs aan de andere kant van de aula toen hij prof was aan de universiteit in New York. Wat een cv!

Shakira, een normale studente

Ook Shakira ging terug naar de universiteit van California in 2007 om er Westerse geschiedenis te studeren. Maar de schone Colombiaanse was niet van plan zich te laten herkennen door haar medestudenten! Om door te gaan voor een doodnormale studente, vermomde ze zich met een pet, sneakers, baggy jeans en een rugzak. Een echte boyish look waardoor ze zich "op haar studies kon concentreren" zonder te worden lastig gevallen.

Prins William, student landbouwkunde

Zelfs prinsen moeten soms terug naar school, zoals we dat hebben gezien bij prins William in het begin van 2014. De echtgenoot van Kate Middleton hernam zijn studies toen hij 31 was, aan de universiteit van Cambridge om er een opleiding van 10 maanden in landbouwstudies te volgen. "De studie is zo opgezet dat die de hertog van Cambridge helpt om de ontwikkelingen rondom agrarische bedrijven en het platteland in Groot-Brittannië te begrijpen" (aldus een woordvoerder van Kensington Palace).

Emma Watson, een cursus in twee keer

We blijven in Engeland hangen met Emma Watson. Ze werd al heel jong opgeslorpt door de Hollywood-waanzin met de Harry Potter saga, die meer dan 10 jaar zou duren. Maar daarna besloot Emma zich aan haar studies te wijden. Op haar 23e, schreef ze zich in aan de prestigieuze universiteit Brown, een van de acht beste universiteiten in de VS, om er Engels te studeren. Nadat ze de cursus even had stopgezet in 2011, ging ze toch terug naar de universiteit in 2013 en behaalde in mei haar diploma. Congrats!

Eva Longoria, de wannabe politica

Een jaar eerder was het Eva Longoria die trots haar diploma toonde. Na het succes van Desperate Housewives, schreef de brunette zich in aan de Californische staatsuniversiteit van Northridge om er een master in politieke wetenschappen en Chicano cultuur (de cultuur van de latino gemeenschap, nvdr) te volgen. De schone schipperde tussen opnames en lessen, maar behaalde uiteindelijk haar diploma, onder het goedkeurend oog van haar ouders, in mei 2013. "Ik ben enorm opgetogen over mijn master in Chicano studies! Je bent nooit te oud of te druk bezig om je studies verder te zetten", tweette de ster voor de gelegenheid.

Wyclef Jean, van het podium naar de muziekles

Dat is wat de zanger van de Fugees, Wyclef Jean, deed nadat hij eerst de universiteit al na een trimester had opgegeven om carrière te maken in de muziekwereld. In 2009 kondigde hij aan opnieuw te gaan studeren (met een flexibel programma, aangepast aan zijn rooster) aan het Berklee college of Music in Boston: "Na alles wat ik bereikt had, was de universiteit afmaken het enige dat ik nog voor mezelf wilde doen".

Teddy Riner, voorzienend

Maar we moeten het niet zover zoeken om bekende personen te vinden die terug naar school gingen. De Franse judoka Teddy Riner, besloot een opleiding te volgen in het kader van het voorbereidend certificaat voor atleten op het hoogste niveau, in 2001 nadat hij al meerdere medailles had behaald (waaronder een bronzen tijdens de OS van Peking in 2008). Op het programma: algemene cultuur, economie, handel, geschiedenis en Engels om een goede bagage te hebben en goed voorbereid te zijn wanneer hij afscheid neemt van de tatami's.

Marlies de Pape
you might also like