Home / Mama / Baby

16 keer dat je moeder toch gelijk had

by Marlies de Pape ,
16 keer dat je moeder toch gelijk had© Pinterest

Herinner je je die tijd waarin je moeder niets juist kon doen en je altijd antwoordde met rollende ogen en sarcasme. Scheer je armen niet, verf je haar niet, je bent te jong voor vriendjes... We hebben het op de harde manier moeten leren en nu is het tijd om haar te bedanken voor al die keren dat ze nee zei, ons leven verpestte en ons in verlegenheid bracht, want het blijkt dat ze toch gelijk had.

1. Je haar verven

Ze zweerde dat we spijt zouden krijgen van gele highlights, en ze had gelijk. We hebben onze natuurlijke kleur trouwens nog altijd niet terug. WAAROM zijn we hier toch mee begonnen?

2. Scheren... wat dan ook

"Als je scheert, gaat het twee keer zoveel terug komen," zei ze. Maar we konden er niet aan weerstaan. Armen, benen oksels - we pakten het allemaal aan... De haartjes waren even weg, maar nu moeten we ons leven lang stoppels verdragen.

3. Genieten van je jeugd

Naar sesamstraat kijken met een pak chips en een boterham met kaas leek wel ok toen je zes jaar was, maar wat zouden we nu niet geven om even te chillen voor Nickelodeon met een paar snacks...

4. Buiten spelen

Indien je moeder je nu zou zeggen buiten te spelen, zou je dolgelukkig heel de dag op het gras zitten en kettingen maken van madeliefjes. Maar jammer genoeg, zit je vast op kantoor, met een stervende plant op je bureau als enig teken van de buitenwereld. Zucht.

5. Vriendjes hebben

We zijn er niet van overtuigd dat we ooit oud genoeg zullen zijn om vriendjes te hebben. Hoe kun je je er mentaal op voorbereiden met een jongen samen te leven!

Loading...

6. Tatoeages

Die dolfijn die je in een zatte bui hebt laten zetten... Ja, die gaat er binnenkort aan geloven.

7. Make-up dragen

We zijn oprecht van streek als we kleine meisjes zien met twee ton make-up. Waarom genieten ze niet van hun kindertijd? Ze willen te snel volwassen zijn. Oei, nu zeggen we precies wat we dachten nooit te zeggen. We zijn onze moeders geworden.

8. Navelpiercings

"Het is niet omdat je vriendin het heeft gedaan, dat jij het ook moet doen. Als ze van een brug zou springen, zou jij het ook doen?" Typisch mama. Achteraf gezien, had ze wel gelijk, en we hebben het lelijke litteken als bewijs.

9. Je haar knippen

Moeders willen dat hun kleine meisjes er altijd jong en meisjesachtig uitzien, en overtuigen hen ervan hun lange lokken zo lang mogelijk te houden. Maar meisjes zijn meisjes. Je slachtte je haar af en je bent er nog altijd niet over. En eerlijk gezegd, je moeder ook niet.

10. Fruit en groenten eten

Ons spruiten en spinazie doen eten, was een hels karwij vroeger. Maar nu gooien we ze in smoothies, drinken ze bij het ontbijt en maken er chips van. Sorry mama!

11. Vroeg gaan slapen

Gaan slapen om 8 uur? Waarom genoten we niet van die luxe?

12. Je zakgeld sparen

We hadden er geen idee van hoeveel die tien euro eigenlijk waard waren. De oplossing voor onze huur, hypotheek en schulden.

13. Liegen

Doe het niet! De mensen gaan toch achter de waarheid komen en je zal met je mond vol tanden staan. Een leugentje voor bestwil daarentegen, dat is pas iets voor volwassenen.

14. Je 'vrienden'

Ze mag dan populair zijn, ze gaat een mes in je rug steken, je geheimen doorvertellen en waarschijnlijk je vriendje afpakken. En later, is ze gewoon een oudere versie van zichzelf. We hadden moeten luisteren.

15. Ongepaste kledij dragen

"Zo ga je niet naar buiten", zou je moeder zeggen. Je begreep haar probleem niet, tot je ouder werd en hotpants trendy werden.

16. Vulgair zijn

Stel je voor dat je ma je mond echt had uitgewassen! Jakkes. Je vloekte wel af en toe met je vrienden toe je 14 was, dat stelde niet veel voor, maar als je nu jonge meisjes bezig hoort, is het obsceen en vreselijk. Bedekken die oren!

Wat moeten we zeggen... Ze heeft altijd gelijk.

Marlies de Pape
you might also like