Home / Lifestyle / Maatschappij

Horoscoop: alles wat je moet weten om een Maagd te spotten

by Marlies de Pape ,
Horoscoop: alles wat je moet weten om een Maagd te spotten© Weheartit

Als je geboren bent tussen 23 augustus en 22 september, dan ben je een Maagd, de Monica Geller van alle sterrenbeelden. Nuchter, nauwlettend, maar ook zeer bezorgd. Maagden hebben een fantastische persoonlijkheid, maar ook enkele minpuntjes. Moet je dus de tas van iedereen die je tegenkomt inspecteren op antibacteriële handgel of zijn er betere manieren om een Maagd te spotten?

Summary
  1. · Maagden hebben aandacht voor detail als geen ander
  2. · Ze laten zichzelf nooit eens uitblazen
  3. · Ze maken zich vaak zorgen
  4. · Op het werk? Geef hen een job waar ze tweede in rang zijn en ze bloeien open!
  5. · Welke carrière past het best bij een Maagd?
  6. · Je zal hen niet betrappen op ondoordachte aankopen
  7. · Hoe is een Maagd in een relatie?
  8. · Is een Maagd iets voor jou?
  9. · Ontdek deze bekende Maagden

Maagden hebben aandacht voor detail als geen ander

Maagden staan erom gekend extreem veel aandacht aan detail te besteden, wat je kan zien als een zegen en een vloek. Ze dragen een enorme last mee en voelen zich verantwoordelijk voor alles. Net daarom kunnen ze nogal pietluttig zijn omdat ze zich niet kunnen veroorloven fouten te maken.

Ze laten zichzelf nooit eens uitblazen

Precisie is erg belangrijk (en je weet dat je tot in de puntjes verzorgd zal worden als je bij een Maagd uitgenodigd wordt op een brunch), maar Maagden weten soms niet wanneer te stoppen.
Ze zijn heel kritisch, eerst en vooral voor zichzelf, maar eens ze alles gezegd hebben, ook voor anderen. Als je dus gemopper krijgt van een Maagd, moet je hun kritiek niet al te veel aan je hart laten komen en zeker nooit terug antwoorden met kritiek. Toon medelijden en zorg ervoor dat ze zich niet nog slechter voelen, maar loof hen en verzeker hen. Geloof het of niet, maar dat is de enige manier om hen te doen stoppen met kritiek te uiten.

Ze maken zich vaak zorgen

Het is stresserend om een Maagd te zijn want ze voelen zich snel schuldig en maken zich constant zorgen. Ze zijn enorm onzeker en maken zich er bovendien nog zorgen over.
Laat iemand anders eens het werk doen en relax!

Op het werk? Geef hen een job waar ze tweede in rang zijn en ze bloeien open!

Omdat Maagden zo snel bezwijken onder stress en zich vaak zorgen maken, is een job als hoogste baas niet hun ding. Ze voelen zich beter in rol die daaronder staat waarbij ze niet zoveel verantwoordelijk moeten dragen.

Welke carrière past het best bij een Maagd?

Eenmaal raden: iets waar aandacht voor detail nodig is. Maagden zijn uitstekende proofreaders en boekhouders en blinken uit daar waar nauwkeurigheid, properheid en aandacht voor detail belangrijk zijn. De heel logische Maagden die met hun twee voeten op de grond staan, zijn er goed in geld te beheren.

Je zal hen niet betrappen op ondoordachte aankopen

Je kan je wel inbeelden dat Maagden elke cent twee keer omdraaien en dus nooit zomaar nutteloos geld gaan uitgeven. Ze zijn extreem nuchter en beschouwen sommige aankopen als frivool als ze het nut ervan niet inzien.
Een Maagd doet goed doordachte aankopen en wacht tot hij een voordelig koopje kan afsluiten.

Hoe is een Maagd in een relatie?

Als je samen bent met een Maagd, maar niet kunt omgaan met kritiek, stap dan voorzichtig weg…

Bij sommige Maanden duurt het jaren voor ze iemand vinden waar ze bijpassen, gewoonweg omdat ze zich altijd afvragen of er niet iemand is die net nog iets perfecter is. Ze struikelen voortdurend over je minpunten of onvolkomenden en proberen je te verbeteren.

Maar laat het niet aan je hart komen, want hoeveel kritiek ze ook op jou hebben geuit, binnenin richten ze nog 100 meer pijlen gedoopt in zelfkritiek op zichzelf. Het is moeilijk voor een Maagd om te beseffen dat elk van ons perfect is in zijn imperfecties, ook zijzelf!

Is een Maagd iets voor jou?

Maagd is een Aardeteken, dus gaat men er vaak van uit dat ze goed overweg kunnen met Watertekens, vooral Vissen. De praktische, nuchtere en angstige Maagden laten zich troosten door de dromerige, poëtische en mystieke kant van Vissen, die rustig kunnen verder leven in hun droomwereld want hun partner zal zich bekommeren om alle praktische zaken.
Andere goede keuzes zijn Watertekens Schorpioen en Kreeft, maar ook Aardetekens als Stier en Steenbok.

Ontdek deze bekende Maagden

See also: Celebrities met het sterrenbeeld Maagd
Maagden: Celebrities met het sterrenbeeld Maagd: Beyonce Knowles © SIPA
Maagden: Celebrities met het sterrenbeeld Maagd: Beyonce Knowles
See album
Marlies de Pape
you might also like