Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Gedaan met hangborsten: hoe doe je je borsten er jonger uitzien?

by Marlies de Pape ,
Gedaan met hangborsten: hoe doe je je borsten er jonger uitzien?

Nu nieuw onderzoek heeft aangetoond dat onze borsten sneller verouderen dan elk ander lichaamsdeel, is het tijd om na te denken over manieren om onze dierbare boezem te beschermen. Vergeet het maar om enkel op je wangen te smeren en je te bekommeren over je handen - leg je decolleté maar eens in de watten! Zonneplekjes, hangborsten en rimpels? Nee bedankt, we houden het graag glad. Leer alles om je borsten er jonger te laten uitzien.

Summary
  1. · Regel 1: hydrateren die handel!
  2. · Regel 2: gebruik altijd zonnecrème
  3. · Regel 3: wees voorzichtig met chemische stoffen
  4. · Regel 4: ondersteun je borsten

We zijn allemaal bezeten door de elasticiteit van de huid van onze handen, de fijne lijntjes rond onze ogen of een doorgezakte huid op ons decolleté, maar niemand die zich om zijn borsten bekommert.
Een beetje ten zuiden van onze kraaienpootjes is er iets geheel anders aan de gang! Tijd dus om (samen met de hulp van experten) naar je borsten te kijken.

Onderzoek heeft aangetoond dat borstweefsel veel sneller ouder wordt dan welk ander lichaamsdeel dan ook. Steve Horvath, professor menselijke genetica in de David Geffen school voor geneeskunde, toonde aan dat gezond borstweefsel twee of drie jaar ouder is dan de rest van het vrouwelijk lichaam.
Dat betekent dus dat als je in de bloei van je leven bent, bijvoorbeeld 32, je borstweefsel er twee of drie jaar ouder kan uitzien. Droevig nieuws voor je tietjes, maar hoop gloort aan de horizon want je kan er iets aan veranderen.
Span je beha niet te veel aan en ontdek de beste manieren om je geliefde boezem zo goed mogelijk tegen het verouderingsproces te beschermen.

Maar hoe komt het toch dat onze boezem zo snel veroudert? Nausheen Qureshi, biochemica en oprichtster van Elethea, een merk van luxe schoonheidsproducten, geeft meer uitleg: "De huid van je borsten is enorm gevoelig, dun en ondergaat rechtstreeks de hormonale veranderingen in je lichaam. Je borsten veranderen van vorm en inhoud doorheen je leven, collageen vermindert naarmate we ouder worden en als we bevallen gaan onze melkklieren in actie schieten om melk te produceren enzovoort. Het is dan ook niet verbazend dat dit weefsel sneller veroudert. Het is dun, wordt aan de zon blootgesteld en ondergaat veel chemische verandering."

Dit gezegd zijnde, is de tijd gekomen om onze boezem te verfraaien en een beetje aandacht te besteden aan ons decolleté want niemand wil zijn diep adembenemend zwart jurkje aan de kant leggen bij die ene speciale avond.

Regel 1: hydrateren die handel!

Nausheen vertelt ons: "Het is heel belangrijk je huid te hydrateren. Voor een goede crème moet je erop letten dat die vitamine B3 of niacinamide bevat. Een fantastisch ingrediënt om rimpels te verminderen en de elasticiteit van je huid te verbeteren. Kijk altijd naar het etiket voor je een crème koopt en kijk na of er voldoende actieve stoffen zoals deze in zitten."

Als je jezelf thuis een luxueuze verwenkuur wilt geven, waarom kies je dan niet voor goud? Het collageen borstmasker van Jamela Skincare verstevigt je huid en helpt de stofwisseling van je cellen te versnellen.

Regel 2: gebruik altijd zonnecrème

"Om huidveroudering tegen te gaan in deze zon, is het cruciaal dat je (van op een jonge leeftijd) een zonnecrème gebruikt om je huid te beschermen tegen de negatieve gevolgen van UV-stralen. Gebruik een factor die hoog genoeg is en zorg ook dat er voldoende antioxidanten in je crème zitten om vrije radicalen te bestrijden, die je huid ook verouderen. Waar je vooral op zoek naar moet gaan is vitamine E of derivaten (vergeet niet dat het toegevoegd kan worden onder de naam tocopherol. Je kan het ook terugvinden in avocado-olie zoals het ook staat in sommige benamingen)."

Regel 3: wees voorzichtig met chemische stoffen

We stoppen onze poriën allemaal vol met harde chemische stoffen, dus is het belangrijk om je huid af en toe eens tot rust te laten komen.
Nausheen legt uit: "Hoe meer natuurlijke ingrediënten in een crème, hoe beter en dan vooral voor je borstweefsel dat alles snel absorbeert. Bovendien raad ik af om crèmes met een geur te gebruiken die veel essentiële oliën bevatten, vooral als je borstvoeding geeft of wanneer je zwanger bent. Ze kunnen namelijk de huid irriteren."

Gedaan met hangborsten: hoe doe je je borsten er jonger uitzien? © Mama Mio
Gedaan met hangborsten: hoe doe je je borsten er jonger uitzien?
See album

Regel 4: ondersteun je borsten

Als je sportief bent, dan zal je heel goed af zijn met een goede, ondersteunende sportbeha. "Een correcte sportbeha mag niet spannen, zodat je nog steeds vrij kan ademen. Je mag niet het gevoel hebben dat je ademt tegen de beha, maar de beha moet jouw bewegingen volgen.", aldus Sue McDonald, oprichtster van Optifit bra. "Het is belangrijk om een sportbeha te kopen zonder beugels die vooraan opengaat en zo ontworpen is dat hij je schouders naar achter trekt door laag onder de ribben te passen. Zo worden je borsten omhoog geduwd, weg van je lichaam, en staan ze stabiel."

Heb jij ook enkele gouden regels om je boezem te beschermen? We hebben er al honderden gehoord - niet roken, op je rug slapen en niet op je buik... En we zijn er zeker van dat er nog veel meer bestaan. Laat ons jouw geheimen weten op facebook!

Marlies de Pape
you might also like