Home / Beauty / Lichaam en gezicht

10 manieren om deodorant gebruiken, elders dan onder je oksels

by Marlies de Pape ,
10 manieren om deodorant gebruiken, elders dan onder je oksels© Kirtsy.com

Wat zouden we doen zonder deodorant? Als je 's ochtends op het spitsuur in een overvolle bus of tram zit, bedenk je al vaak dat sommigen er wel wat meer van konden gebruiken. Maar deodorant kan voor zoveel meer gebruikt worden dan zwetende oksels. Wrijving, branderig gevoel na het scheren, blaren - deze beauty must kan alles aan.

Dankzij de schoonheidsindustrie is deodorant een basisproduct in elke badkamer. Als je fris en proper de deur uit wilt gaan, is het volkomen normaal dat je al ongeveer drie keer deodorant hebt gespoten nog voor je vertrekt.
Maar met al die merken en producten, heb je al snel veel meer in voorraad dan je oksels aan kunnen. Dit zijn tien manieren om die extra stock goed te benutten.

Trok je partner zijn neus op toen je binnenkwam, omdat je je schoenen uitdeed en de hele kamer terstond naar schimmelkaas begon te ruiken? Een lange dag wil zeggen zweterige en, soms toch, stinkende voeten! Om niet iedereen te doen weglopen, kun je wat deodorant onder je voeten spuiten voor je naar bed gaat (opgelet: als je het opdoet voor je vertrekt, zal je heel de dag rondglijden in je schoenen).

Array

Toegegeven, deze methode is niet geschikt voor dagelijkse toepassing om af te raken van een puistje. Dermatologen zouden het zeker niet aanraden. Maar als er een paar dagen voor je huwelijk een enorme planeet op je neus opdoemt, kan je er een beetje deodorant op deppen en de pukkel zal in geen tijd weg zijn. Maar opnieuw - dit is enkel voor noodsituaties.

Als je graag gladde intieme delen hebt, maar problemen hebt met een branderig gevoel na het scheren, probeer eens wat deodorant daar beneden aan te brengen. Ook een goed middeltje tegen ingegroeide haartjes.

Wedden dat je deze tip al gehoord hebt van je oma? Een oude klassieker die werkt en dus van generatie op generatie werd doorgegeven.
Naarmate het steeds warmer wordt, halen we onze lievelingsshortjes uit de kast. Maar na een paar weken zien onze billen knalrood door het vele wrijven tegen elkaar. Met deodorant op de binnenkant van je billen, kan je dit probleem snel verhelpen.

Muggen! Wanneer gaan die eens uitsterven? Als je gebeten bent, kan je een enorme bobbel krijgen die heel de dag jeukt, vooral als je allergisch bent. Maar geen nood, wij hebben de oplossing. Als je deze zomer gaat kamperen of naar een festival gaat en je beseft dat je de muggenspray bent vergeten, wrijf dan maar snel wat deodorant op die gemene beten.

Sommige celebs doen deodorant op hun handpalmen om niet te veel te zweten op hun fans. Je hebt misschien geen fans (maar wie weet komt dat wel!), maar klamme handjes kunnen iedereen overkomen. Je weet dat je er last van hebt als je vingerafdrukken overal op je gsm ziet. Jakkes!

Sommigen van ons zweten tussen hun borsten, ok? Als ook jij hier last van hebt, ga dan je gangetje maar met je deodorant vooraleer je je beha omdoet. Gedaan met schuren en een plakkerige boezem op het einde van de dag.

Je hebt geen chique potpourri nodig om je ondergoed lekker te doen ruiken. Steek een bus deodorant zonder deksel in een klein, gehaakt zakje en leg het in je schuif. Frisse slipjes verzekerd.

Afgrijselijk dat gevoel als je halverwege de busstop bent en je ineens een kloppende pijn voelt achter je enkel. Je weet gewoon dat een enorme blaar zich aan het vormen is om je dag te verpesten. Je kan ze eenvoudigweg vermijden door deodorant te smeren aan de hiel van een nieuw paar schoenen.

Deze tip is echt ongelooflijk. De volgende keer dat je zin hebt in een flashy kleurtje, maar je dissolvant op is, kan je je toevlucht zoeken bij deodorant. Dompel eerst je nagels in warm water en spuit dan wat deodorant op een zakdoekje of op een stukje watte. Wrijf daarmee over je nagels en je oude nagellak verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Marlies de Pape
you might also like