Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Bare: eindelijk een campagne die vrouwen toont zoals ze echt zijn! (Foto's)

by Marlies de Pape ,
Bare: eindelijk een campagne die vrouwen toont zoals ze echt zijn! (Foto's)© Anastasia Kuba / www.womenenough.com

Ze zijn naakt... en ongelooflijk mooi. Sara, Alice, Vanessa, Bonnie... al deze vrouwen hebben één ding gemeen: ze besloten om van hun lichaam te houden zoals het is, zonder rekening te houden met de schoonheidsidealen die de maatschappij oplegt. Met deze prachtige fotoreeks, richt Michelle Fetsch haar lens op deze vrouwen die zeker niet moeten onderdoen.

De enige vrouwen op magazinecovers zonder striemen, rimpels, littekens, vetrolletjes of te dikke heupen, zijn modellen. En uiteindelijk zijn ze niet mooier dan de rest van de vrouwen. En dat is precies wat het project "Bare" (naakt) van Michelle Fetsch, oprichtster van de beweging "Women Enough", wil aantonen. Met deze organisatie wil ze vrouwen het zelfvertrouwen teruggeven dat ze vaak verloren zijn door complexen.

Zo aanvaardden tientallen vrouwen om volledig naakt te poseren, en hun lichaam, dat ze vaak verstopten, te onthullen. De foto's geven trots dezelfde boodschap door: gebreken en onvolkomenheden doen er niet toe... elke vrouw is uniek en verdient het om graag gezien te worden zoals ze is. Het maakt niet uit dat haar lichaam niet beantwoordt aan de schoonheidsidealen die de maatschappij oplegt, vrouwen moeten zich tonen zoals ze echt zijn, zonder gekunsteldheid of verbloeming. En gelukkig zijn we allemaal anders, niet enkel qua uiterlijk, maar ook door onze levenservaringen, onze persoonlijkheid, ons verhaal.

Vanessa (Bare - Women Enough) © Anastasia Kuba / www.womenenough.com
Vanessa (Bare - Women Enough)
See album

Oprichtster van het project Bare, is Michelle Fetsch, die zelf verschillende jaren aan eetstoornissen heeft geleden waardoor ze haar zelfvertrouwen verloor. Vastbesloten om alle vrouwen die zich in dezelfde situatie bevonden, te helpen, richtte ze in 2010 de beweging "Women Enough" op, met als bedoeling opnieuw zelfvertrouwen aan deze vrouwen te geven. "Wij zijn ervan overtuigd dat vrouwen de sleutel zijn om de wereld te veranderen", legt Michelle Fetsch uit. "Wij willen de vrouwen die de strijd kunnen aangaan, dan ook vieren en in de kijker stellen door elkaar te helpen."
Women Enough bestaat uit meer dan 300 vrouwen, van 23 tot 80 jaar, die hun persoonlijke geschiedenis en deze boodschap, die we allemaal zouden moeten verspreiden, delen: we moeten niet perfect, mager en jong zijn, om mooi zijn; schoonheid zit vanbinnen, het enige dat wij moeten doen, is ze ontdekken en tonen!

Women Enough vraagt mannen en vrouwen om hun verhaal op de site te delen: www.womenenough.com
Facebook : Facebook.com/womenenough
Michelle@womenenough.com

Meer op wewomen.be:
Modellen met een maatje meer geven ons 10 lessen in zelfvertrouwen
Hij fotografeert behaarde vrouwen om de schoonheidsidealen aan de kaak te stellen

Marlies de Pape
you might also like