Home / Relatie / Huwelijk

15 gewoontes die je man moet hebben voor je trouwt

by Marlies de Pape ,
15 gewoontes die je man moet hebben voor je trouwt© Pinterest

Mannen hebben een hele lijst met eisen op zak waar hun toekomstige vrouw moet aan voldoen (shock). Dus is het maar meer dan normaal dat ook wij onze eisen stellen. Waarom? Omdat we ons niet moeten laten verblinden door de verlovingsring, zonder eerst na te gaan of hij aan onze verwachtingen voldoet. Daarom! Deze kwaliteiten moet elke man, volgens ons alvast, bezitten vooraleer hij klaar is om te trouwen.

1. Hij maakt het bed op

Want een proper huis is niet iets waar je alleen maar van mag dromen. Het kan en zou een realiteit moeten zijn. Elke man die naar je hand dingt, zou (op zijn minst) in staat moeten zijn het bed op te maken. Het zijn de kleine dingen die het belangrijkste zijn.

2. Hij doet zijn vuile was

Een opgemaakt bed en schone kleren is alles wat je vraagt (tot nu toe toch). In jouw huis mogen geen stinkende sokken rondslingeren.
Bovendien is het compleet onaanvaardbaar (en triest) dat hij de was niet kan doen zonder hulp van zijn moeder.

3. Hij biedt een luisterend oor

Wanneer je met hem probeert te praten en hij spottend met je lacht, is hij niet de ideale man. Hoe ga je ooit gericht communiceren? Denk er maar eens twee keer over na voor je verder gaat.

4. Hij kan toegeven dat hij een fout maakte

Wat is dat toch met mannen en hun ego? Je komt een heel eind als je weet dat je fout zat. Maar ze moeten het geheel kunnen overzien, en dan zouden ze ook zien dat er voordeel uit te trekken valt. Zorg dat hij zijn fouten kan erkennen voor je naar het altaar loopt, anders zal je er spijt van blijven hebben.

5. Hij weet hoe hij je moet verwennen in bed

Hij zou je lichaam moeten bestuderen als een onderzoeker. Zijn topprioriteit moet zijn uit te zoeken wat voor jou werkt en wat niet. Zomaar wat stoten, staat trouwens niet op je lijst.
Vroeg iemand naar een goed voorspel? Ja, JIJ!

6. Hij is betrouwbaar

Dit houdt ook in op tijd komen en er zijn wanneer je hem nodig hebt. Als het al een nachtmerrie is voor je getrouwd bent, dan zal het huwelijk zeker geen mirakeloplossing brengen. Je moet het niet wagen.

7. Hij kent zijn weg in de keuken

Als een vrouw niet zo goed kan koken (ok we geven toe, we hebben al verschillende keren water laten aanbranden), beschouwen velen dat als een doodzonde. Maar waarom ligt de lat bij mannen niet even hoog? Ook hij zou in staat moeten zijn om een degelijke maaltijd op tafel te toveren. En voor hij denkt dat hij er gemakkelijk van af kan komen, laat je hem maar weten dat een boterham met kaas geen degelijke maaltijd is.

8. Hij heeft minstens één hobby

Want je ziet het niet zitten dat hij heel de dag loopt te zeuren.

9. Hij zegt regelmatig dat hij van je houdt

Natuurlijk klinken daden harder dan woorden. Maar het is toch leuk als die daden vergezeld worden door een warm woordje.

10. Hij begrijpt het belang van persoonlijke hygiëne

Voor hij er nog maar aan DENKT om je te kussen en in bed te springen, moet hij zijn tanden gepoetst hebben en in de douche zijn gegaan. Laat hem weten dat je geen vuile man wilt. Dat hij de stank maar elders naartoe neemt.

11. Hij speelt met kinderen

Je wilt waarschijnlijk dat de toekomstige vader van je kinderen, ook daadwerkelijk met hen overeenkomt. Hou in het oog hoe hij met kinderen omgaat.

12. Hoffelijkheid staat nog in zijn woordenboek

Hij moet de deur openhouden, je stoel van onder tafel trekken en je eer verdedigen. Als hij vindt dat dat ouderwets klinkt, laat hem dan maar snel weten dat hoffelijkheid nooit uit de mode is geraakt. Dat is dan ook geregeld.

13. Hij belt zijn moeder regelmatig

Een man die niet geeft om zijn moeder, dat is een reden om je zorgen te baren. Een teken dat hij niet zo'n familie-type is? Wie weet? Maar denk er toch maar eens goed over na.

14. Hij belt jou regelmatig

Als hij met zijn vrienden uitgaat of laat op het werk moet blijven, dan is het maar normaal dat hij je dat even laat weten. De beste manier om te vermijden dat je hem voortdurend belt en 's avonds een drama maakt als hij thuiskomt.

15. Hij weet wanneer hij de telefoon aan de kant moet leggen...

...en de computer moet afsluiten. Hoe ga je anders leuke tijd met zijn tweeën beleven?

Meer op wewomen.be:
Tekenen die me doen denken dat mijn man nog steeds 8 jaar is
Ontcijfer je vriendin! 23 dingen die vrouwen denken maar niet zeggen
Wil je even gaan wandelen? En 25 andere voortekens die tonen dat hij bijna je hand gaat vragen

Volg ons op facebook!

Marlies de Pape
you might also like