Home / Beauty / Haar

Pony's

by the editorial team ,
Pony's

Kan iedereen een pony dragen? Natuurlijk kan dat, alleen denken we er vaak anders over. Er bestaan zoveel verschillende soorten dat er voor elke gezichtsvorm wel een snit kan worden gevonden.

Summary
  1. · Welke pony bij welk gezicht?
  2. · Hoe knip je zelf je pony?
  3. · Hoe onderhoud je je pony?
  4. · De verschillende pony's

Een pony is mogelijk bij elk kapsel, zelfs bij kort haar. Je moet gewoon rekening houden met wat voor haar je hebt en je eraan aanpassen! Het gebeurt vaak genoeg bijvoorbeeld dat mooie jonge meisjes met krullen toekomen bij de kapper met een foto van steil haar en hetzelfde willen. Die foto zal hun haar echter niet veranderen!

Krullen: Je zult elke ochtend even met je pony moeten bezig zijn om hem een mooie golving te geven, mooie pijpenkrullen te verkrijgen en het kurkentrekkereffect te vermijden! Vergeet niet dat de kleinste druppel water of vocht je haar naar omhoog doet krullen. Onze tip? Kies voor een redelijk lange pony.

Array

Een weerborstel: Vaak genoeg knippen kappers het haar snel en zonder rekening te houden met de inplanting ervan. Het is echter van groot belang te weten waar je een weerborstel hebt alvorens een pony te knippen. Het is de bedoeling de natuurlijke richting van het haar te volgen, dus in de richting van de weerborstel, omdat je anders een gek resultaat kan krijgen en je je wel eens zou kunnen opwinden 's morgens voor de spiegel!

Welke pony bij welk gezicht?

Iedereen kan een pony dragen, maar hij moet passen bij de vorm van je gezicht.

Enkele tips:

- Rond gezicht: eerder kort en in laagjes om je gezicht te verlengen.

- Vierkant gezicht: om de vierkante vorm van je gezicht te doorbreken, moet je je pony redelijk lang laten. Zo maak je je gezicht zachter.

- Ovaal gezicht: Wat een geluk! Een ovaal gezicht staat met bijna elke pony. Lang, kort, dik of dun, volg je smaak en je humeur!

- Lang gezicht: laat je pony lang en draag hem opzij.

Kijk hier wat het best bij je past.

See also: Wil jij ook een pony?
Laat je inspireren voor een mooi kapsel met een pony - met de hulp van Philips © Philips
Laat je inspireren voor een mooi kapsel met een pony - met de hulp van Philips
See album

Hoe knip je zelf je pony?

Heb je weinig last van weerbarstig haar en weerborstels, dan kun je het eventueel proberen om hem zelf te knippen, maar let op! Volg onze tips voor een geslaagde pony...

> Een populaire techniek is je pony knippen op nat haar. Maak een paardenstaart en knip alle lokken die eruit vallen. Zo maak je een pony rond je gezicht. Je knipt de pony natuurlijk eerst te lang om dan pluk per pluk aan de vorm te werken! Vergeet niet dat bij het drogen haar vaak de neiging heeft naar omhoog te trekken, knip je pony dus niet meteen te kort.

> Sommige kappers verkiezen het om een pony te knippen op droog haar. Eén voorwaarde: je haar moet vallen zoals het dat alle dagen doet. Je moet dus vertrekken van je normale kapsel. Je pony zal zich zo aanpassen aan de vorm van je gezicht en je kapsel. Het is belangrijk om een professionele schaar te gebruiken, doe dat ook bij de vorige techniek. Dergelijke scharen dunnen het haar eerder uit dan het te knippen. Met deze techniek dun je verschillende lokken net zolang uit als nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Hoe onderhoud je je pony?

Een pony werk je om de twee maanden ongeveer bij.

Gebruik haarproducten en sprays om je pony te stylen en weerbarstige lokken in de plooi te krijgen. Alles volgens je eigen stijl: out-of-bed-look, netjes,...
Houd je van volume, gebruik dan volumegevende mousse. Breng het aan op nat haar en blaas het droog met de haardroger. Zo kun je het gewenste effect fixeren.

De verschillende pony's

> Dik, recht en lang: je moet veel haar hebben, het moet goed geknipt zijn en moet vaak bijgewerkt worden.

> Opzij: discreet en gemakkelijker te dragen. Je kunt regelmatig eens van kant veranderen, zo creëer je twee totaal verschillende looks!

> Uitgedund: de pony valt recht op het voorhoofd maar is fijn, licht en handelbaar.

> Kort: de korte pony is heel populair. Ze bedekt een deel van het voorhoofd en geeft je een rebelse uitstraling!
Aan jou om te kiezen welke pony het beste bij je past!

Ontdek ook:
> Test: Welk kapsel past bij jou?
> Je haarkleur kiezen
> Haargroei: Hoe kun je je haar sneller laten groeien

you might also like